Na današnji dan
2011
Amon Amarth izdajo svoj osmi album Surfur Rising
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

INTERVJUJI

2. 6. 2017

Simon »Talent« Škrlec

Spraševal: Dejan Klančič
Odgovarjal: SIMON

Simona sem spoznal pred približno desetimi leti, ko je kot mlad študent, mislim, da celo kot bruc, potreboval prevoz na Metal Camp. Takrat je v Tolminu menda nastopal s Pičkinim Prestolom, bandom, v katerem je aktiven še danes. Toda porno grind zasedba Vulvathrone še zdaleč ni njegova edina ali najslavnejša izkušnja, ki jo je mladi bobnar doživel v soju žarometov. Preberite torej, kaj vse je počel Simon v zadnjih letih in kje je nabiral svoje bogate bobnarske izkušnje. In ko boste zvedeli, kaj vse počne s svojimi bobni, ga boste morda celo želeli najeti za svojo naslednjo zabavo.

DEJAN: Glede na to, da imaš za seboj turnejo z Melechesh, prosim, opiši malo vtise, ki so se ti nabrali. Kje vas je gledalo največ ljudi? Kje je bil obisk porazen? V katerem mestu si uspel videti največ znamenitosti? Ali tudi black metalci jedo pico in uporabljajo stranišče?
SIMON: Turneja je bila zame še ena odlična izkušnja v mojem življenju. Od drugih turnej, ki sem jih doživel do sedaj, se je razlikovala po tem, da sem tokrat igral z večjim bandom, in vse, kar sem v celem dnevu moral narediti, je bilo to, da se usedem za bobne in igram. Imel sem torej veliko prostega časa, ki sem ga lahko namenil ogledu mest, v katerih smo igrali. Toda grdo vreme mi je nekajkrat preprečilo sprehod po mestu. Najdaljšo pot sem naredil v Pragi, ko sem prehodil kar 16 kilometrov, in to z dežnikom. Obisk koncertov me ni nikjer razočaral, saj so dvorane bile vedno polne, in sicer med 300 do 600 ljudi. Pica je bila vsakodnevna jed po koncertu, tako da sem pojedel kar 16 različnih pic iz 8 držav. Ali black metalci uporabljamo stranišče za veliko potrebo? Na tour busu je to PREPOVEDANO, hehehe. V spominu mi je ostal tudi napis na našem potujočem domu: Tvoja mama ne dela tukaj, pospravi svinjarijo za sabo.



DEJAN: Te veseli takšen način življenja ali se ti zdi prenaporen? Vsak dan v drugem mestu, vsak dan v avtobusu z ljudmi, ki jih srečaš in vidiš prvič v življenju?
SIMON: Sprva se mi je zdelo, da se bo turneja kar vlekla in da bom pogledal veliko število filmov, vendar je minila zelo hitro in s komaj šestimi ogledanimi filmi. Posadka na tour busu je bila odlična, preživeli smo kvaliteten čas, se dobro spoznali in zažurali. Z bandi sem se srečal prvič, vendar so bile vse tri skupine odlični »cimri« na turneji. Proti koncu turneje sem bil že malo vesel, da bo vsega konec, kajti potovanje me je izčrpalo in postajal sem utrujen. Z bandi se bom verjetno še kje srečal, z osebjem organizatorjev turneje Massive Music pa bomo še večkrat sodelovali, verjetno že v juniju.

DEJAN: Kako si sploh navezal stik z Melechesh? Kdaj se je vse skupaj začelo?
SIMON: Ves čas spremljam že uveljavljene skupine in ko sem slišal, da Melechesh, skupina, ki izdaja pri založbi Nuclear Blast, išče bobnarja, sem posnel tri bobnarske videe na njihovo glasbo in jim jih poslal. Dobil sem vabilo na skupno srečanje v Frankfurtu, kjer so me preizkusili, nato smo se še dvakrat dobili na skupnih vajah in sledil je koncert na Slovaškem leta 2015. Pri skupini sem bil nadomestni bobnar in sem priskočil na pomoč, ko so me potrebovali. Zdaj pa že eno leto ves čas igram z njimi.

DEJAN: Šov »Slovenija ima talent« ti očitno ni nič pomagal pri tem, da danes sodeluješ z Melechesh?
SIMON: Pri sodelovanju s skupino Melechesh mi šov Slovenija ima talent ni nič pripomogel. Oddaja poskrbi za reklamo na televizijskih sprejemnikih, glede lastne prihodnosti pa si prepuščen samemu sebi.

DEJAN: Daj povej še kakšno iz zakulisja tega šova. Brane sigurno ni tako zategnjen kot deluje preko televizije?
SIMON: Na žalost nisem imel možnosti spoznati nobenega od žirantov, niti voditelja Vida in Perota, ki sta me presenetila z zlatim gumbom. Tekmovalci smo bili v posebnem prostoru, žirante pa smo videli samo na odru. Glede na vzdušje, ki smo ga doživljali, menim, da so kar vsi zaposleni profesionalni in sproščeni. Je pa res, da sem si do točke, ko so stali pred mano, predstavljal, da so vsi veliko višji.

DEJAN: Kaj pa ostali sotekmovalci? Kakšno vzdušje je vladalo med snemanjem? Si imel občutek, da bi te najraje raztrgali, ali je med vami vladala nekakšna povezanost?
SIMON: Pridejo vse vrste ljudi. Eni smo bili tiho, drugi so ves čas skakali, peli na glas, se hvalili, govorili, da so boljši od Maje Keuc … Na koncu pa po navadi tisti najbolj glasni pogorijo. V polfinalu, ko je bila že izbrana deseterica, pa smo se imeli fajn, bili smo sproščeni, tudi vsi zaposleni so bili super.



DEJAN: Ko sem slišal, da si se udeležil tega šova, sem bil pozitivno presenečen. Zdelo se mi je dobro, da razmišljaš poslovno. S kakšnimi nameni oziroma cilji si se sploh udeležil oddaje?
SIMON: S POP TV-ja so me poklicali, ker so videli moje posnetke na YouTube in menili, da bi bil zanimiv kot tekmovalec v njihovem šovu Slovenija ima talent. Po dobrem premisleku sem se odločil za sodelovanje, saj sem menil, da bo to verjetno dobra reklama zame. Udeležil sem se s ciljem, da bi se pokazal Sloveniji in da bi me kakšen slovenski band opazil ter povabil k sodelovanju. Pozitiven odziv v oddaji mi je vsekakor vlil ogromno energije in pokazal najpomembnejše, to pa je, da lahko bobnar nastopa tudi kot one man band. Nastopov imam veliko, seveda si jih želim še več, saj rad nasmejim ljudi, jih hkrati navdušim za igranje bobnov in pokažem metalske bobnarske ritme na drugih zvrsteh glasbe, ki jih večina posluša.

DEJAN: Ti je prepoznavnost na ulici kaj zrasla? Te je že kdo ustavil in prosil za avtogram?
SIMON: Na ulici me večkrat ustavijo in se me spomnijo ali iz televizijske oddaje ali iz videoposnetkov z mojega kanala na portalu YouTube. Ko se to zgodi, me seveda razveseli, ker je to tudi rezultat mojega dela. Najbolj všeč pa so mi nastopi na šolah, saj me otroci vidijo kot »zvezdo« in razdelim ogromno avtogramov. Tudi na koncertih z Melechesh se zgodi, da ljudje pridejo do mene in rečejo, da mi sledijo na YouTube in da gledajo moje videe. Slišal sem že tudi, da so prišli na naš koncert, da bi videli mene, čeprav banda sicer sploh ne poznajo. In potem se mi zopet na obrazu nariše nasmešek do ušes.

DEJAN: Kakšne imaš sicer dolgoročne namene v zvezi z bobnanjem? Služenje vsakdanjega kruha kot glasbenik zagotovo ni enostavno. Oziroma bom kar tebe vprašal: je sploh mogoče?
SIMON: Trenutno iščem skupino, ki bi se ji redno pridružil za bobni, saj si želim z igranjem nekaj zaslužiti. Pri tem pa me ne zanima, ali je to narodno-zabavna glasba ali katera druga zvrst. Razviti želim tudi svojo solo kariero, predvsem povečati število nastopov po šolah in vrtcih, saj sem od otrok dobil boljše odzive kot kjer koli drugje. Služenje kruha z glasbo vsekakor ni enostavno in preživeti samo z glasbo je skoraj nemogoče, vendar pa obstajajo ljudje, ki to počnejo. Trudim se, da bi se tudi jaz v bodoče preživljal večinoma z glasbo. Želim si, da bi igranje bobnov postalo moja služba, saj to počnem najraje.



DEJAN: Torej ne razmišljaš o tem, da se boš vrnil v poklic, ki si ga študiral?
SIMON: Trudim se, da bi ostal v bobnarskih vodah. S prvim aprilom sem se samozaposlil v kulturi, tako da sedaj lahko nastopam in dajem inštrukcije. V prihodnosti pa se bom zagotovo tudi vrnil v moj poklic in poučeval na osnovni šoli.

DEJAN: Kakšno je pa kaj tvoje sodelovanje z Vulvathrone? Ste še živi? Kdaj bo tretji album?
SIMON: Z Vulvathrone se odpravljamo v studio, da posnamemo tretji album. Imamo 12 komadov, ki jih je treba samo še posneti. Medtem pa igramo v živo v Sloveniji in po tujini.

DEJAN: Pa tvoji ostali projekti? V katerem bandu si še aktiven?
SIMON: Trenutno igram samo z Melechesh in Vulvathrone, zraven pa izvajam še solo zabavne bobnarske točke na zabavah, šolah, vrtcih, porokah, koncertih. Občasno pa tudi priskočim na pomoč Apaškemu pihalnemu orkestru, kjer zaigramo marše in slovenske viže.

DEJAN: Kje se vidiš čez 5 let?
SIMON: Zagotovo se ne vidim za bobni, kajti nameravam kupiti nove bobne, ki bodo tako veliki, da se me niti videlo ne bo, hehe.

DEJAN: Imaš še kakšno sporočilo za naše bralce? Kje te najdejo, kje lahko ujamejo kakšen tvoj nastop v živo?
SIMON: S solo točkami nastopam po vsej Sloveniji ob raznih zaključkih, veselicah in zabavah. Z Melechesh igram 16. junija na festivalu Graspop v Belgiji. Na spletu pa me najdete na socialnem omrežju Facebook (Facebook stran in Facebook profil) in na že omenjenem videoportalu YouTube pod vzdevkom Bobnar Simon.
Za konec pa bi se še rad zahvalil vsem, ki mi sledijo in me podpirajo, saj brez vas ne bi mogel delati tega, kar najraje počnem. Če me kje vidite, kar pogumno, vprašajte me kaj ali pa naredimo selfija … Saj ne grizem, hehe.

SORODNE VSEBINE:
28. 8. 2009Vulvathrone / Novice
ZADNJE OBJAVE
Intervju
12. 3. 2024
The Stone
Intervju
15. 12. 2023
Fleshless
Intervju
27. 9. 2023
Terminal Disease
Intervju
13. 9. 2023
Snøgg
Intervju
5. 9. 2023
Moonlight Haze
Intervju
25. 8. 2023
Cvinger
Intervju
7. 8. 2023
Šakal
Intervju
7. 8. 2023
Šakal (ENG)
KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija