NAPOVEDNIK

1. 6. 2019

Oratorij

Barakca, Šmartno, Ljubljana
Organizator: Darke Karma Duplicateur

ORATORIJ je glasbeni dogodek, ki se bo prvič odvijal junija 2019.
Program je namenjen eliti slovenskega metal undergrounda, temelje senc pa bodo postavila uveljavljena imena, ki s svojimi dejanji segajo onstran slave.

Pridruži se edinstvenemu glasbenemu ritualu, podpri pravo umetnost, ki je brezkompromisna in nekompromitirana!

Opis poti

Nastopajoči:

17.30–18.10 Chains
18.30–19.15 Grob
19.25–20.10 Vigilance
20.30–21.20 Ater Era
21.50–22.40 Dekadent
23.00–00.00 Dalkhu
00.00–03.00 afterparty

Z velikim navdušenjem vam predstavljamo Vigilance. Ena od šestih skrbno izbranih zasedb, ki bodo oplemenitile junijski Oratorij. NWOBHM kvartet iz pekla bo z eliksirjem viž v stilu večnih Venom, Bathory in Iron Maiden navdušil privržence stare šole, metalsko mladež pa podučil o fundamentih nesmrtnega metala!

Tudi z Obale lahko pride nevihta, predvsem kadar svoje temne oblake nad poslušalce razprostijo Ater Era. Primorska trojica naglo razpreda svoje črne korenine preko žanrskih pokrajin, kar je jasno v primerjavi njihovega odličnega prvenca in nedavno izdanega vrhunskega tretjega albuma “Clades” (On Parole Productions). Poleg odličnih albumov pa Ater Era vedno navdušijo tudi na odrih, kmalu tudi našega Oratorija!

Oratorij bo v znamenju eklektičnosti za trenutek prepustil zvočno kuliso psihadelični doom zasedbi Chains. Hipnotični dvojec iz Obale, ki prisega na incestoidno zvarjenega pankrta Danzig in Urfaust v obokanih rovih cerkvene kanalizacije, odrsko blasfemira šele od 2015, zato bodite priče slehrnim trenutkom njune lo-fi magije. To je šele začetek!

Iz kraških globočin bodo Oratorij v temo odeli Grob, brezkompromisno klasična black metal zasedba, ki je vzklila iz pepela nekdanjih Human Putrefaction. Lani so pri Mater Tenebrarum izdali prvenec Metanoia, ki nostalgično prinaša na plano črne cikluse, slogovno ustoličene v obdobju drugega vala. Fani zgodnjih Enthroned, Gorgoroth in Ragnarok - prva vrsta je vaša!

Zaton vsemogočnega Sonca bodo proslavili ljubljanski black metalci Dekadent. Atmosferična zasedba epskih razsežnosti kljubuje konvencionalnim pristopom do najekstremnejše metal glasbe s pronicljivo melodiko ter onstransko eteričnostjo že več kot 15 let. V popolnem vzdušju Oratorija si lahko obetamo neponovljivo simbiozo glasbe in narave.

Krog izbranih šestih je sklenjen, ko severni veter nad Oratorij ponese legendarno black/death silo Dalkhu. Mednarodno uveljavljena skupina s slovenske Koroške vztrajno in zanesljivo prebija tokove mednarodnih metal voda, z nedavno okrepitvijo predanih soborcev pa z odličnimi izdajami zavzema vidnejša tudi mesta na čislanih lestvicah underground medijev. Naj noč osvetljuje njihov peklenski ogenj!

SORODNE VSEBINE:
29. 5. 2019Bliža se Oratorij / Novice
4. 6. 2019Oratorij / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
11. 6. 2020
STREAM: The Canyon Observer
Kino Šiška, Ljubljana