NAPOVEDNIK

13. 1. 2018

Winter Days of Metal official warm up

Klub eMCe plac, Velenje
Organizator: Železni aktivizem

Če že sodelujemo z METALDAYS festivalom in organiziramo official warm upe, se spodobi, da naredimo warm up tudi za MetalDays zimske edicije, torej WINTER DAYS OF METAL official warm up.

Winter Days of Metal je zimski festival, ki je nastal pod okriljem MetalDays. V letu 2018 bodo izpeljali drugo edicijo festivala, ki bo potekal od 31.01. pa do 04.02. v Bohinju. Naslednje leto bodo na festivalu nastopile skupine kot so: DROPKICK MURPHYS, GAAHLS WYRD, MILKING THE GOATMACHINE, ARKONA in še nekaj odličnih skupin. Seveda ta festival ponuja veliko več, kot samo koncerte! Za več informacij obiščite uradno spletno stran ali fb stran.

Tako kot na ostalih warm upih, bomo tudi na tem podelili tedensko vstopnico za festival.

NOCTIFERIA
Noctiferie kaj dosti ni potrebno predstavljati, saj jo bolj kot ne poznamo že vsi. Nazadnje smo jih na emcejovksem odru gledali leta 2014 in to na našem prvem koncertu! V letu 2016 so izdali svoj 6. studijski album, ki je malo drugačen, saj je album akustičen z imenom Transnatura. Na albumu je možno slišati akustične verzije pesmi, kot so Demoncracy, HolyMan, Gaga People, Mara itd. Leto 2018 bo za Noctiferio prav posebno, saj bo minevalo 20 let od 1. studijskega albuma Baptism At Savica Fall!! Kot je moč zaslediti na njihovi FB strani, da za to priložnost pripravljajo nekaj posebnega in nikoli ne veš, mogoče bomo že pri nas uspeli slišati kaj imajo v mislih.

https://www.noctiferia.net/
https://www.facebook.com/noctiferia/

LINTVER
Skupina Lintver je bila ustanovljena poleti leta 2004. V začetku so še iskali stalne člane, dokler niso leta 2007 dobili polne zasedbe. Po prvotnem preigravanju priredb, so spisali svoje avtorske komade in izdali demo »The Saints are coming«, ki je izšel maja 2008. Sledilo je koncertiranje, kjer so preigrali večino Slovenskih klubov, nekaj festivalov in tujih prizorišč. Medtem so tudi spisali material za svoj prvenec »Snakebite«, ki je izšel oktobra 2013. Po nadaljnem brušenju odrskih desk band ni počival, saj je pred kratkim izšel njihov drugi studijski album z naslovom »Distorted perception«, katerega trenutno predstavljajo v živo.
Ater Era je bend, ki je nastal kot solo projekt leta 2006. Gre za bend, ki z mešanico težko-metalnega in psihadeličnega zvoka izraža nelagodje in upor. Ater Era so posneli in izdali dva albuma, »In autumn's solitary decline« (2011) in »Beneath inanimate grime«
(2013), trenutno pa delajo na tretjem, do sedaj najbolj ambicioznem in zahtevnem projektu.
Novejši material je žanrsko težje opredeljiv in se precej razlikuje od black metalskih korenin izraženih na prvih dveh albumih. Skladbe so daljše in bolj razgibane, v muziki je čutiti povečana prisotnost dooma in sludge-a, nadgradnja, v obliki pristne psihadelije pa le še poudarja njihovo ˝težo˝, s čimer Ater Era bolj kot kdajkoli prej izražajo odpor do zapsihirane družbene realnosti.
Snøgg je velenjski black metal duet nastal ob koncu leta 2013, ki ga sestavljata Ulv a.k.a. Matej Voglar (The Stroj, Mr. Van Punk, Krvava Rosa, Foxwolf) in Mørke a.k.a. Grega Cestnik (Carnifliate, Mr. Van Punk). Njujina glasba je freeride black metal, ki raziskuje prostrana področja black metala in ostalih podobnih temnih, ekstremnih in alternativnih zvrsti. Trenutna diskografija vsebuje Ulv of Snøgg 2014 tour demo, self-titled EP (januar 2016) in EP Qivitoq (november 2016). Vsak album je bil obogaten tudi z jugo-vzhodno turnejo, v zadnjem času pa so nabrali tudi nekaj posameznih nastopov za zahodu (Nemčija, Nizozemska). Umes pa sta se Snøgg začela ukvarjat z naslednjim projektom imenovanim Abeloth in tokrat zaplavala v še bolj noizerske vode, ter še dodatno razširila ekipo na odru. Køzhl-u, ki je dosedaj sodeloval le kot studijski basist pri prvih dveh ep-ejih in Ampulex Dementor-ju, ki je Qivitoq posnel in tudi že izvajal živo se je pridružil še Anino Üfø Leatherbee na violini, kolaboracijo pa so vspostavili tudi z zasavskim noise monoansablom Azbuko, še vedno pa se na odru pojavlja tudi Vrag. Prav tako se na odru večkrat pojavi tudi kakšen lokalni gost. V maju 2017 je band spet odšel v studio in začel s snemanjem EP-ja Abeloth, na katerem bo sodelovala večina occuring memberjev izzid pa je napovedan za Božič torej 25.12.

Ulv - guitars, keyboards, vocals, rituals
Mørke - drums, spells 

Occuring members:
Khøzl - bass
NeoCymex formally known as Ampulex Dementor - noise machine, special effects
Anino Üfø Leatherbee - violin, vocal 
Azbuka - noise machine, vocal
Vrag - vocal
Kutwyv - noise machine
Tscheppetschee - vocal, drone, noise
Lennart - guitar
Zeench - guitar
Bagot - theatrics

VSTOPNINA: 5 eur.
SORODNE VSEBINE:
2. 12. 2019Winter Days of Metal 2019, 1. dan / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
29. 5. 2020
STREAM: Insomnium
Keikalla.fi
30. 5. 2020
STREAM: Sonata Arctica (akustični koncert)
Semilive.fi
30. 5. 2020
STREAM: Ahab
Youtube
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija