NAPOVEDNIK

15. 1. 2016

Dirty Skunks Fest

Orto Bar, Ljubljana
Organizator: Dirty Skunks

Začetek: 19h
Cena vstopnice v predprodaji: 10 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 14 €
Število vstopnic je omejeno na 250 komadov!!!
Za obiskovalce s člansko izkaznico Kadilnica of Death je vstopnica brezplačna!
FB dogodek: [klik]
Tema na forumu: [klik]

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- trgovina Madness (Trubarjeva 16, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh prireditvah Dirty Skunks!
Rezervacij in predprodaje prek Eventima ni.

Nastopajo: Curse of Instinct, Backstage, Paragoria, Gužva u bajt, In the Crossfire, Jegulja, The Hoax Program, Panikk, Burn Fuse, Final Approach, Start at Zero, Trifail, Release the Ectoplasm, Carnifliate!
Afterparty: Everything Goes, Cool Kids Booking, Orto Bitchez From Hell, Bunny, Šujo & Gorchy!

1 noč, 3 odri, 14 bendov
Dirty Skunks bomo zdaj zdaj obeležili 14. obletnico našega delovanja. Z drugimi besedami: "Že 14 let smrdimo in to nameravamo početi še kar nekaj časa!"
V ta namen pripravljamo DIRTY SKUNKS FEST: Festival lokalne scene! Curse of Instinct, Backstage, Paragoria, Gužva u Bajt, In The Crossfire,Jegulja, The Hoax Program, Panikk, Burn fuse, Final Approach (Krško Hardcore), Start At Zero, Trifail, Release The Ectoplasm, Carnifliate... 14 bendov, s katerimi smo v preteklosti tako ali drugaće že sodelovali. V enem večeru bodo zavzeli vse tri odre Ljubljanskega Orto Bara.
Po koncertu sledi After.Party.Hard. w/ Everything Goes, Cool Kids Booking, Orto Prasice, Bunny, Šujo & Gorchy!
Na voljo bodo tudi čisto nove Dirty Skunks majčke različnih designov, vžigalniki, značke, itd...
Vstopnice so že v predprodaji!
Imetniki članske izkaznice KADILNICA OF DEATH - četrtkovi metal nighti v Orto baru imajo za Dirty Skunks Fest PROST VSTOP! Na voljo je še nekaj članskih izkaznic, ki so na voljo vsak prvi in tretji četrtek v Orto Baru. (S člansko izkaznico imate brezplačne tudi vse ostale koncerte, ki so v organizaciji Kadilnice Of Death, to pomeni vsaj še 8 brezplačnih koncertov do konca sezone, za samo 13€).
KJER SMRDI, TAM SMO MI.
SUPPORT YOUR LOCAL SCENE !!!

RAZPORED:
Kadilnica Of Death Stage (Orto Hala)
19:30-20:00 Carnifliate
20:20-20:50 Release the Ectoplasm
21:10-21:40 The Hoax Program
22:00-22:40 Jegulja
23:00-00:00 Paragoria
00:00-01:00 After.Party.Hard. w/ Orto Prasice
01:00-02:00 Bunny Tunes
02:00-05:00 Everything Goes w/ Sunneh, Jerry, Rope, Fogy


Drunk In Public Stage (Orto Klub)
20:30-21:00 Start At Zero
21:20-21:50 Panikk
22:10-22:50 Burn Fuse
23:10-23:40 Gužva u bajt
00:00-01:00 Curse of Instinct
01:00-05:00 Dirty.Glam.Fever. w/ Šujo & Gorchy

Old School Stage (Orto Bar)
20:50-21:20 Trifail
21:40-22:20 In the Crossfire
22:40-23:10 Final Approach
23:30-00:30 Backstage
00:30-05:00 This.Is.Punkrock. w/ Cool Kids

Povezave:
KD Veseli dihurčki/Dirty Skunks
Curse of Instinct
Backstage
Paragoria
Gužva u bajt
In the Crossfire
Jegulja
The Hoax Program
Panikk
Burn Fuse
Final Approach
Start at Zero
Trifail
Release the Ectoplasm
Carnifliate
Everything Goes
Orto Bitchez From Hell
Cool Kids Booking
Orto Bar

CURSE OF INSTINCT
Hailing from Maribor Slovenia, Curse Of Instinct brings you metalcore with heavy guitar riffs and smooth solos, including breakdowns, lots of hard fast rythms and machinegun double bas, with their own touch. Curse Of Instinct combine »the new wave of American heavy metal« and some old school HC, with metal passages, influenced by bands like In Flames, Iron Maiden, Caliban, Killswitchengage The band was formed in late 1999 by members from local HC-punk bands. In year 2000, band released their first demo tape with 7 songs for When the day come records. Six months later in 2001 they signed with one of biggest Austrian HC label Burnningseason records and released their first MCD »As the rain falls down« in 2002, which was accepted very good by critics and zines all over Europe and was marked as one of the most promising bands in scene. In 2003 they released a split 7.. with Dutch band Foreclosure, with songs from MCD. After releasing »As the rain falls down«, they hit the road and played as much as they could, over their home country Slovenia and Europe (Germany,Poland,Czech Republik, Slovakia, Hungary, Croatia, Austria, Italy..), because that's what they like to do the most. More than 250 shows made them the best Slovenian HC stage act, leaving no one in the room standing still. Playing concerts with bands like Hatebreed, Caliban, Maroon, Undying, Bridges to solace, Newborn, Shattered realm, Shai hulud, Kafka, Deadlock, The Secret, Sunrise, Oil, Face the fact made them, as they describe themselves in best way, a concert band, that gives out 110% energy on their shows. After some changes in the lineup, they recorded a new material in summer 2004 for their second upcoming CD. Band reached new level in their evolution with their latest work, but that's far from the point they're headed to.
After band split up in 2009, after 6 years of silence, we are back!

BACKSTAGE
Backstage so novodobni punk-rock band, ki obstaja od oktobra 2001. Njihovo glasbo bi bilo moč opredeliti kot mešanico punk-rocka in pop-punka. Novembra 2002 so se odpravili v studio, kjer je luč sveta ugledal njihov prvi singel Confused. Kmalu zatem so pod okriljem Mitje Okorna za omenjeni singel posneli še videospot, ki je med drugim osvojil nagrado spot meseca na Videospotnicah na nacionalni televiziji. Aprila 2004 je bila podpisana pogodba z Nika records, fantje pa so se maja odpravili nazaj v studio in posneli svoj prvenec Backstage, ki je izšel jeseni 2004. Izdajo albuma je promoviral spot za pesem Misel Nate, ki ga je ponovno režiral Mitja Okorn. Sledila je klubska turneja po Sloveniji, med katero so obiskali tudi nekaj večjih odrov in festivalov. Odpravili so se tudi v tujino, med koncerti, ki so jih tam imeli, pa velja še posebej omeniti najodmevnejše: koncert z Beatsteaks v Zagrebu, festival Aerodrome v Avstriji, Viva la Pola v Puli in Popkomm v Berlinu. Še vedno so sledili svojim sanjam in posneli še drugo studijsko ploščo z naslovom Trends are changing, ki jo sestavlja 12 spevnih in tekočih punk-rock pesmi. Album je izšel pod okriljem založb Kapa records in Nika records. Pozitivni odzivi kritikov albuma in kvalitetni nastopi v živo so skupino pripeljali do sodelovanja z booking agencijo Roadshock, ki jim je priskrbela kar nekaj nastopov po Avstriji in Nemčiji. Novembra 2007 so se z njihovo pomočjo podali na tri tedensko turnejo po Južnoafriški republiki. Po vrnitvi iz Afrike so najprej posneli singel Trust, nato pa je sledil daljši premor. Konec leta 2008 se je skupini s kitaro pridružil Tomaž, kmalu zatem pa še Andrej. S prihodom obeh so poleg dveh kitar razširili tudi vokalne aranžmaje v štiriglasno petje. V oktobru 2009 so posneli prvi singel v sveži zasedbi, z naslovom Dougcajt. Komad je kmalu osvojil radijske postaje, lestvice in popevko tedna na Valu 202. V januarju 2010 so v prostorih RTV SLO, posneli videospot za singel Bitter End z uvodnikom Borisa Kopitarja. V maju so sledile Križanke z punk legendami Niet. Konec leta so zaključili z izdajo tretjega studijskega albuma z naslovom Independent. Plošča vsebuje deset skladb, med drugim, poleg omenjenih Dougcajt in Bitter end, tudi singla v slovenščini; Nov dan, nov svet in Kadar v mojih mislih si, ki sta postala popevka tedna na Valu 202. V letu 2011 so poleg številnih koncertov po Sloveniji nastopili na festivalu Punk Rock Holiday na katerem so si delili oder z legendarnimi NOFX in The Toasters.

PARAGORIA
Paragoria is a band that continued the work of a band named The Scourge. Their music is defined as death / thrash / groove metal. The first big festival apppearance of this band was at Paranoid Open Air festival in 2009, right after releasing their first demo cd From the Ashes. In 2011 the band renamed and changed their drummer and genre of music, applying some new progressive metal elements.
The new Paragoria introduced new songs and line-up in July 2011 at Metalcamp festival in Tolmin. A month later they performed at Metal Mania Open Air festival in Komen. In 2012 the band worked on the layout of their own studio, where they self-recorded their new album. First album from Paragoria is entitled Decomposition of mind, it was released on October 4th 2013.
Paragoria went into slightly different musical direction, but kept the groove they had in their previous formation. It is easy to flow along with their death metal groove, combined with thrashy or even crossover parts and spiced up by sludge and progressive elements. According to Paragoria, it looks that it is still possible to make a fresh sounding death metal album.

GUŽVA U BAJT
Gužva u Bajt je punk band iz Ljubljane. Sledijo punk idealom v katerih vidijo alternativo bogatim pussy punk bandom in političnim aktivistom. Skozi nastope in posnetke skušajo predstaviti njihov način pogleda na svet, ki je vse prej kot upoštevanje pravil, političnih idealov. Kot sami pravijo: »Naše ustvarjanje ne cilja na spreminjanje družbe temveč je le odraz našega uživanja v življenju in stvareh, ki jih radi počnemo«.
Na sceni so že od leta 2004 in do sedaj so izdali tri albume, prvega pod imenom Gužva u bajt leta 2005, drugega Nikad pankera od nas leta 2009 ter tretjega Mozak nam je pun leta 2014. Do sedaj so odigrali že veliko koncertov po celi Sloveniji. Predstavili pa so se tudi drugod od Avstrije, Hrvaške, Italije ter Srbije, tako so oder delili že z vodilnimi predstavniki punk scene kot so UK SUBS, The Business, Angelic Upstarts, Los Fastidios, the Exploited, the Last Resort, K.B.O, Trula koalicija, Kud Idijoti… Bolj kot to pa raje igrajo po manjših klubih, skvotih… kjer podprejo lokalne klubske scene, saj se tam počutijo najbolj domače. V vsem tem času pa je skupina bila prisiljena velikokrat spremeniti postavo. Tako od leta 2011 skupina nastopa z novima kitaristoma Urbanom in Matejem, mesto glavnega vokalista pa zasedeta začetna člana basist Vladimir in bobnar Tulio. Poleg glasbenega ustvarjanja pa so člani banda znani kot člani KUD Sizifove buče, ki že nekaj let organizira punk koncerte na Metelkovi in s tem omogoča nastope novim mlajšim ter starejšim punk bandom.

IN THE CROSSFIRE
I.T.C. is a 5 'piece' band whose members started their first hardcore'' baby steps'' in local bands between 98' /99'. Most of them had a short life-expectancy , nevertheless they were the base, the fundament.
Band was formed in summer 2003. Music they play could be simply described as hardcore/metal crossover. Through 11 years of stage shredding,their sound has been changing/upgrading from the good 'ol oldschool,to new school,until somewhere in 2005 when a growing tendency towards more metalized sound was unanimously accepted. ''Shit'' got more and more bitter,angry, with heavy breakdowns, down tempo parts and pissed off vocals. To sum it up, they're a 90's style metalcore.
Their integrity, persistence, straight in your face attitude and of course music, earned them the right to play on festivals as Punk Rock Holiday(2013), Exit fest (2014) + more and share the stage with some of the greatest names of the ''hardcore world'', just to name a few: Agnostic front,Madball,Death Before Dishonor Sworn enemy, PRO-PAIN, Shattered Realm, CDC, The Warriors, Bane,Down to Nothing, Have Heart, No Turning Back,Malevolence, No Second Chance,Fallbrawl,Take Offense,Bleeding Through,Born From Pain and many, many more.
Untill this day two demos and two albums have been released:
1. See you in hell 2008
2. Turn this world upside down 2010 ( oficially released 2013)
Third full length is on the way, recording in summer 2014
We've shared the stage with a lot of awesome bands like:
Agnostic front(USA),Sworn enemy(USA),PRO-PAIN(USA),Shattered Realm(USA),CDC(USA),The Warriors(USA),Bane(USA),Have Heart(USA),No turning back(NL),Down to Nothing(USA),The Banner(USA), Ceremony(USA),Born from Pain(NL),Malevolence(UK), No Second Chance (UK),Face your enemy(ITA),Embrace Destruction (ITA),In Other climes (FRA),For The Fallen Dreams(USA),All For Nothing(NL), Vengince(USA),Drone(GER),Punchline(AUT), Hidden Layer(CRO), Final Prayer(GER), As We Fight(DEN), Ritual(GER), xAnchorx(SWE),Deadsoil(GER), Deadlock(GER), The Secret(ITA), Embers(HUN),Postmortem promises(UK), Memories of apocalypse(ITA), AK 47(CRO), When seasons change(ITA), Abel Is Dying(ITA), Worlds between us(AUT), Endless path(AUT),Dust 2 Dust(AUT),Counterweight(AUT),Clone age(CRO), Jakuzi's Attempt(AUT), Rohstoff(AUT), Cold Snap(CRO),The Hollowed Pledge(AUT), Killing option, Curse of instinct, Multiball, Golliwog, Entreat, Evenrain, In-sane, Sweet sorrow, Elodea, Final approach, Salvation Is Near ,Aktivna propaganda...and many many more :)

JEGULJA
Jegulja is a Slovenian stoner metal progressive jam band formed in Ljubljana, Slovenia.
Jegulja was formed in 2013 when Jure Gašper (also guitarist for the band called Uroš) and Rok Večerin Wuko (ex-drummer for the bands Dawn Patrol and Lene Kosti) invited Jan Kozel (ex-guitarist for the band Carnaval) to a jam. After a few months the band received an invitation to play their first concert. Getting ready for their debut appearance Jegulja prepared a draft set of songs. Later in October 2014 five tracks from the set appeared on their demo recording Finesse & Mud.
Jegulja had a few months hiatus lasting from the summer of 2014 until the early January 2015 when Domen Urh joined the band, replacing their former drummer.

THE HOAX PROGRAM
The Hoax Program so hkrati čisto nov in hkrati zelo star band. Za bandom stoji že dovolj izkušena ekipa, ki se je v bistvu samo preimenovala iz Low Punch in začela delati nov program, ki je nekaj precej svežega za slovensko sceno. Iz oldschool šole 80ih so besno stopili v hitro in neobrzdano hardcore/punk šolo, ki se giblje po široki paleti bandov, od rock'n'roll prijemov The International Noise Conspiracy do pristnega hardcore besa bandov kot so Das Oath in The Smackdown.

PANIKK
Panikk iz Ljubljane so se od 2008 do danes razvili v pravo glasbeno bombo. Igrajo hiter in energičen old school Bay Area thrash metal v stilu Vio-lence, Forbidden, Exodus, Forced Entry.... Za seboj imajo posnet demo iz leta 2009 in lepo število koncertov. V začetku leta 2013 so pri založbi Metal Tank Records izdali težko pričakovani debitantski album z naslovom »Unbearable Conditions«, ki je takoj požel kopico pohval in pozitivnih kritik. Zasedbo sestavljajo Gašper "Gapa" Flere (kitara, vokal), Nejc Nardin (kitara) in Rok Vrčkovnik (bas), letos pa se jim je pridružil tudi novi bobnar Črt Valentič iz skupine Mephistophelian. Prenovljena zasedba trenutno dela na novem albumu, ki bo izšel 2015 pri novi Španski založbi Xtreem Music.

BURN FUSE
»Burn Fuse je band iz Celja. Bil je ustanovljen jeseni 2010. Zasedbo sestavljajo glavni vokalist Gašper Podbregar, kitarista Jaka Tot in Jernej Luzar, basist Miha Hlastec in bobnar Klemen Krajnc. Zvrst, ki jo igrajo je predvsem metal kombiniran z hardcorom s progresivnimi deli. Kot večina metal/hardcore bendov, tudi Burn Fuse prakticira petje in »scream« vokale. Njihova glasba vsebuje veliko težkih melodičnih rifov, »clean« kitarskih delov s petjem, težke »breakdowne« in efekte. Njihov nastop je zelo energični.« Igrali smo že z: Anti-flag, Strike Anywhere, Mute, To kill Achilles. Free Ride, Save the Embers, Countdown, Heretic, LastDayHere, Avven, Flyspoon, Before the murder, In the crossfire, Until death, Inmate, Dead by Grace in mnogimi drugimi …

FINAL APPROACH
Krško, fall of 2002 - the group of five friends had their first rehearsal, even though the desire to play in a band had appeared long before that.
We always want our lyrics to be sincere, we write about what we think, what is actually happening in our lives and about things we firmly believe in - we write, sing and play about what we are.

START AT ZERO
Skupino Start At Zero sestavljajo mladi fantje iz Ajdovščine, mesta, kateremu priprada prav posebno mesto v slovenski ter tudi širši Hardcore punk sceni.
Začetki benda segajo v poletje 2012, ko so se fantje zbrali z željo po ustvarjanju avtorske punkrock glasbe ter predstavljanju le te po raznih koncertih.
Do sedaj so nastopili na več manjših koncertih po Sloveniji pa tudi v tujini. V začetku marca 2014 so imeli vikend turnejo po Avstriji skupaj z Američani Arms Aloft. Konec aprila in v začetku maja pa so se skupaj z lokalnimi gusarji Real Life Version odpravili na 10-dnevno turnejo po balkanu in srednji Evropi. Obiskali so Bosno, Srbijo, Makedonijo, Romunijo, Madžarsko, Slovaško in Češko.
V slabih dveh letih so svojo vztrajnost in glasbeni entuziazem združili v lepo število novih skladb in izdali album z naslovom Facing Insanity.
Njihovi koncerti so polni energije, besedila skladb pa odsevajo tako družbenokritične kot osebnoiozpovedne teme, obravnavajo pa tudi položaj mladih v družbi.

TRIFAIL
Trbovljski Trifail delujejo že od leta 2002, v zdajšnji postavi so skupaj od l. 2008. Vplivi punk-rocka, metalskih riffov, hardkorovske surovosti ter kritičnih besedil so bili vzrok in posledica tistega, kar lahko danes slišite od njih.

RELEASE THE ECTOPLASM
Skupina ‘Release the Ectoplasm!’ je dobila popolno postavo konec leta 2013. Člani skupine vsekakor nismo novinci na glasbenem slovenskem prostoru, kajti skupaj smo se združili bivša člana skupine ‘Kansky’ – kitarist Miha in basist Mikel, Jani – bivši vokalist zasedbe Flyspoon, ter nadebudni bobnar Pavel. Skupino odlikuje brezpogojno ustvarjanje glasbe brez začrtanih smernic, ki pa se najbolj giblje na področju stonerja in sludge-a, v maniri progresivne in alternativne ekspresivnosti. Deluje v istem hipu retro, a hkrati sveže. Brez dlake na jeziku, to je skupina ‘Release the Ectoplasm!’

CARNIFLIATE
Bend je nastal jeseni leta 2013, dokončno podobo pa dobil marca leta 2014. Nastajati so začeli prvi avtorski komadi in tudi prvi koncert, ki je bil junija v sklopu festivala Park spet dogaja. Jeseni so sta sledila koncerta v Laškem in Mariboru, nastopili so tudi v ormoškem Unterhundu kot predskupina Noctiferie. Prve studijske posnetke obljubljajo v začetku leta 2015, do takrat pa bo možno njihovo glasbo spremljati na odru, kjer si boste malo pretegnili svoje vratove.

SORODNE VSEBINE:
18. 1. 2016Dirty Skunks Fest 2016 / Galerija
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
12. 12. 2019
At The Gates, Nifelheim, Deserted Fear
Tvornica Kulture, Zagreb, Hrvaška
12. 12. 2019
Gwar, Voivod, Childrain
Kino Šiška, Ljubljana
13. 12. 2019
Extreme Smoke 57, The Knobheads
Klub Baza, Ajdovščina
13. 12. 2019
Friday the 13th: Metallica & Rage Against The Machine Tribute
Kmkc Kompleks, Ravne na Koroškem
13. 12. 2019
Guns N’ Roses Experience
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
14. 12. 2019
BD BASH: Armaroth, Decage, Moshead
Klub eMCe plac, Velenje