NAPOVEDNIK

19. 5. 2016

The Canyon Observer, Dekadent, Mist

Rock Bar Down Town, Kranj
Organizator: Novi KLG, Klub študentov Kranj

Začetek: 19.30
Vstopnina: 4 € člani KŠK, 6 € nečlani

Novi KLG v sodelovanju z Rock Barom Down Town in Klubom študentov Kranj tudi letos v okviru Tedna Mladih 2016 pripravlja že tradicionalni metal večer, na katerem bodo nastopile tri precej samosvoje skupine, katerih skupni imenovalec je, da so deležne vse večje pozornosti tuje javnosti in se vztrajno uveljavljajo tudi izven naših meja. Na dvorišču pred Rock Barom Down Town v Kranju bodo tako v četrtek, 19. maja, nastopili The Canyon Observer, Dekadent in Mist.

The Canyon Observer so vodilni domači predstavniki atmosferičnega sludge metala, post-metala in podobnih sodobnih metalskih brutalij, ekstremov, odvodov in podtalnih inkarnacij.

Njihova nova plošča z naslovom »FVCK« je izšla konec nevembra 2015 pri KAPA Records/Vox Project, izid pa je pospremil tudi neponovljiv promocijski koncert v Stari mestni elektrarni v Ljubljani. Prva dolgometražna po dveh fantastično sprejetih EP-jih. S še bolj grozljivimi kriki, bolj strašnimi rohnenji in srhljivejšimi recitali Matica. S še temačnejšimi kitarami, težjimi rifi in zanimivejšimi mešanji strun Gašperja in Miloša. S še bolj atomskimi bumi, bolj zamolklimi rituali in nižjimi frekvencami ritem sekcije, basista Nika in bobnarja Simona.

Po številnih turnejah širom po Evropi, kot tudi nastopu na festivalu Bloodstock v Veliki Britaniji, se je skupina konec februarja 2016 odpravila na desetdnevno turnejo po Kubi, ki jo organizira založba Brutal Beatdown Records, poleg naših predstavnikov pa so sodelovale še skupine Birds In Row, The Prestige, The Butcher's Rodeo in Yards. In to še pred Rolling Stones!

https://www.facebook.com/TheCanyonObserver
http://thecanyonobserver.tumblr.com/
http://kaparecords.bandcamp.com/album/fvck

Dekadent so bili ustanovljeni leta 2005, idejna zasnova za skupino pa izvira iz obdobja, ko je njen član Artur Felicijan ustvarjal v ljubljanski zasedbi Noctiferia.

V dosedanjem delovanju je skupina objavila štiri studijske albume. Medtem ko »Manifestation Of Seasonal Bleeding« (2006) zajema zbirko osmih pesmi, ki združujejo odlično atmosfero z black metal kompozicijami, pa drugi album »The Deliverance Of The Fall« (2008) v celoti tvori ena sama obsežna audio-vizualna mojstrovina, ki poslušalce popelje na epsko in čustveno popotovanje. Album se ponaša s konceptualno zgodbo, ki deluje kot osnova razširjenemu videospotu oz. istoimenskemu kratkometražnemu filmu. Po nekaj menjavah v zasedbi so spomladi 2011 pri nemški založbi G-Records/Rough Trade izdali svoj tretji studijski album z naslovom »Venera: Trial & Tribulation«, ki je bil takrat brez dvoma njihov najmočnejši in najbolj dinamičen izdelek. V začetku 2015 je skupina pri lastni založbi FS Records izdala novi studijski album z naslovom »Veritas«, za snemanje katerega je poskrbel Wulf (Neurotech), vsebovan pa je tudi kratek istoimenski film, ki je delo Arturja Felicijana in Andraža Sedmaka. Album je bil na spletnem portalu Metal Storm letos nominiran tudi za najboljši album leta 2015.

Skupini ne primanjkuje mednarodnih izkušenj in koncertne kilometrine, v začetku februarja 2016 pa se je podala tudi na svojo prvo turnejo po Rusiji, ki je obsegala 11 koncertnih datumov.

http://www.dekadent.si/
https://www.facebook.com/dekadent.official
http://dekadent.bandcamp.com/

Mist je doom metal zasedba iz Ljubljane, ki je z ustvarjanjem pričela julija 2012. Skupina svojo glasbeno podobo gradi na zapuščini nekaterih legendarnih izvajalcev, kot so Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus in podobni. Mist so novembra 2013 izdali svoj prvi demo zapis s preprostim naslovom »Demo 2013«, ki je zaradi izrednega zanimanja dočakal že tretji ponatis.

Skupina je podpisala pogodbo s kultno nizozemsko založbo Soulseller Records, pri kateri je maja 2015 izdala novi EP z naslovom »Inan’«. Za produkcijo, miks in mastering je bil zadolžen Benjamin Kic iz BK Mastering (Metalsteel, TomCat, Brezno, King Foo), izjemna naslovnica pa je delo bobnarke Mihaele Žitko, ki že od začetka skrbi za grafično podobo skupine.

Čeprav gre za dokaj mlado zasedbo, se Mist uspešno uveljavljajo tudi izven naših meja in so do sedaj že nastopali v družbi nekaterih priznanih svetovnih imen, kot so Jex Thoth, Uncle Acid & The Deadbeats, Manilla Road, Orange Goblin, Helstar, Vicious Rumors, Seremonia, Elvenking in številni drugi. Po nastopih na Hrvaškem, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Belgiji in Nizozemski imajo za sabo tudi uspešne nastope na nekaterih večjih festivalih, kot so Malta Doom Metal Festival na Malti, Hammer Of Doom v Nemčiji, Into The Void na Nizozemskem ali MetalDays v Tolminu, septembra 2015 pa je skupina odigrala tudi svojo prvo turnejo po Veliki Britaniji.

https://www.facebook.com/mist.doom
http://mistdoom.bandcamp.com/
http://mistdoom.tumblr.com/

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi v klub Trainstation SubArt.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
23. 10. 2019
Distoržn: Moshead / Obduction / Kholn
Galerija
22. 10. 2019
Distoržn: Moshead / Obduction / Kholn
Intervju
21. 10. 2019
Within Destruction
Recenzija
18. 10. 2019
Rammstein - Rammstein
Reportaža
16. 10. 2019
Perturbator / The Algorithm
Reportaža
15. 10. 2019
Crashdïet / The Cruel Intentions / Highride
Galerija
15. 10. 2019
Omnium Gatherum, In Memoriam, Heidra
Recenzija
14. 10. 2019
Sacred Reich - Awakening
KONCERTI & FESTIVALI
24. 10. 2019
KoD Extra: Hangar 55, Deep Down Bellow, Old Bridge Cartel
Orto Bar, Ljubljana
24. 10. 2019
Parasol Caravan, Savanah, Minus Green
Arena, Dunaj, Avstrija
25. 10. 2019
Metalsteel
Kavarna Sotočje, Medvode
25. 10. 2019
BlackBoxRed, Hoba
Mladinski center Postojna
25. 10. 2019
Deströyer 666, Dead Congregation, Nocturnal Graves, Inconcessus Lux Lucis
Orto Bar, Ljubljana
26. 10. 2019
An Evening with Bruce Dickinson
K. D. Vatroslav Lisinski, Zagreb, Hrvaška