Na današnji dan
2007
Umre Kevin DuBrow, vokalist skupine Quiet Riot
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NAPOVEDNIK

21. 1. 2017

Freešn': Seul Océan, Ambra, Divje Jezero

Trainstation SubArt, Kranj
Organizator: KUD SubArt, Klub študentov Kranj

Znani in hudi bandi so ponavadi že dolgo na sceni, mi se pa sprašujemo ali so dolgo na sceni, ker so hudi ali so hudi, ker so že dolgo na sceni? Da bi dobili odgovore na te kura - jajce vprašanja, je potrebno spremljati bande od začetka in videti, kaj je potrebno, da se nam izbrane skupine zasidrajo v srca kot holesterol.

Zavoljo tega (mladih bendov, ne holesterola) se ima odviti dogodek »FREEŠN'«, kjer bodo svojo frišnost lahko predstavili tisti bolj frišni domači bendi. Ker je januar precej frišn' mesec, se nam zdi to odlična metafora za naš dogodek. Zunaj je frišno, na Trainu bodo frišni bendi nastopal, friš... no, saj štekate. 

V imenu pa lahko razberete besedo »FREE« - to pa pomeni, da dobite dobro mero domačih skupin, brez da sežete v lasten žep. Slovensko poreklo tako lahko podpirate že s svojo prisotnostjo. Lepa. Še Kekec in Rožle sta morala dati Kosobrinu za pivo, da je špilal frulo. Ne zamudit carskih priložnosti.

V soboto bodo sveži kot iz hladilnika:

Seul Océan: Seul Océan so inštrumentalni kvartet iz Rovt. V njihovi glasbi se na svojevrsten način prepletajo post-metal in progresiva, s priokusi drugih žanrov pa ustvarijo zanimivo paleto zvokov, ki popelje od prijetnih občutkov zasanjanosti do epskega nažiganja kitar. Trenutno na odrih predstavljajo svoj aktualni EP A'louest. 

https://www.facebook.com/SeulOceanOfficial
https://soundcloud.com/seul-oc-an

Ambra: Trda, glasna in vnetljiva zmes kitarskih riffov brez dna in udarcev brez rokavic, bolj zadeta kot Stoned Jesus! Trojka je po več kot desetletnem premoru od zadnjega skupnega ustvarjanja aprila 2015 našla skupni imenovalec v glasbenem izrazu, ki navdihe išče v raznolikih alternativnih glasbenih žanrih tršega dela spektra, ki skupaj krepijo ustvarjalni arzenal skupine. Ob tem trojica ni pozabila niti svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj avtorskih komadov.

https://www.facebook.com/ambraband
https://ambraband.bandcamp.com/

Divje Jezero: Divje Jezero ni niti etno, niti jazz, niti progresivni rock, niti blues, a je v njem vse našteto, pa še mnogo drugega. Zvenijo kot posrečena vez s preteklostjo, z glasbami, po katerih se preteklih desetletij spominjamo po dobrem, ne da bi pri tem izgubili občutek za čas, v katerem delujejo in ustvarjajo. Svoj prvi album z naslovom Mestni Vrvež, ki v desetih avtorskih skladbah ponuja raznoliko glasbeno izkustvo, je skupina pri založbi Celinka izdala maja 2015.

https://www.facebook.com/divjejezero/
https://divjejezero.bandcamp.com/

Freešn' je produkt KUD-a SubArt in Kluba študentov Kranj, ki se bosta trudila, da bomo prepihani s svežim vetrom vzhajajočih bandov in da boste čez nekaj let kot legit hipsterji lahko rekli »Jst sm ta komad slišal, ko še niso bli slavni«.

Vstop prost!


SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
19. 11. 2019
Sacred Reich / Night Demon
Reportaža
18. 11. 2019
Mayhem / Gaahls Wyrd / Gost
Recenzija
15. 11. 2019
Slipknot - We Are Not Your Kind
Galerija
13. 11. 2019
Na kranjskem KRDM Placu
Paranoida
13. 11. 2019
Kranjski KRDM Plc praznuje 10 let
Reportaža
12. 11. 2019
Asmodeus / Grob / Smrt
Reportaža
11. 11. 2019
Conan / Un / Sixes
Galerija
11. 11. 2019
Swallow the Sun / October Tide / Oceanwake
KONCERTI & FESTIVALI
20. 11. 2019
Godspeed You! Black Emperor, Mette Rasmussen
Kino Šiška, Ljubljana
20. 11. 2019
Insomnium, The Black Dahlia Murder, Stam1na
Arena, Dunaj, Avstrija
21. 11. 2019
Dome Of Rock Festival 2019
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
21. 11. 2019
KoD: Decage, Licence to Hate, Nature
Orto Bar, Ljubljana
21. 11. 2019
Zero, Ultima
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
22. 11. 2019
Annihilator
Szene, Dunaj, Avstrija