NAPOVEDNIK

22. 1. 2016

Metal Erection Vol. IV

MC, Pekarna, Maribor
Organizator: Brutal Partysan BookingLeto 2016 se šele uvaja, posledično pa nima izkušenj z glasbo bolj trdnega spektra. 22. 1. 2016 bo enkratna priložnost, da začnemo sezono s težko metalno glasbo, v stilu erekcije (from soft to brutal). Kot že opaženo pri prejšnjih erekcijah, je prvi band vedno sveže pečen. Pravilno in pravično je, da prvi nastopi mlad band, ki mu pomagamo »erektirati« v sceno.

Nastopali bodo:
Damage (Heavy-Thrash Metal, MS)
Damage je heavy-thrash metal band, ki se zgleduje predvsem po oldschool metalu in številnih skupinah kot so: Metallica, Iron Maiden, Pantera, Lordi, Sepultura, Megadeth in Exodus. Začelo se je, ko sta se spoznala Denis Režonja in Aljaž Zadravec ter skupaj začela pisati svoje pesmi. Zaradi velike ambicije sta želela ustanoviti bend. Kot tretji kitarist se je ponudil Sebastjan Vogrinčič. Kmalu so na lokalnem koncertu (Metal Klavnici) spoznali še Lana Jakoljeviča, ki se je pridružil kot vokalist. Po malo manj kot letu dni se je skupini pridružil še Timo Kosi kot bobnar in Martin Mešič kot basist. Svoj prvi koncert so oddigrali decembra 2015, kjer so zlahka prepričali publiko, ter nakazali svojo nadaljno smernico v glasbeni poti.

From Ashes (Modern Metal/Metal Core, Koper)
From Ashes vstanejo iz pepela v začetku leta 2014. Prvenec Dying Embers, ki ga izdajo že leto po tem, črpa navdih predvsem iz sodobnega težkometalnega rocka ter iz pogorišča ostankov benda AlmostRage. Za From Ashes mine leto 2015 v znamenju koncertov in promocije albuma. Medtem ko Dying Embers pričakuje svoj prvi ponatis pri založbi Miner Recordings,fantje že pripravljajo material za novi studjiski album.

Pain Is (Paincore, Gradec AT)
Pain Is so na sceni že od leta 2001, preigravajo pa svojo posebno zvrst »paincore«, katere značilnosti gradi težka instrumentala s spremljavo melodičnih vokalov. Za sabo imajo že več kot 400 koncertov, med katerimi so odigrali vlogo predskupine večjim bandom (Sodom, Belphegor, Deadlock, Marrok, Malevolent Creation). Do sedaj so izdali že štiri albume. Here comes the Pain (2003), Painic (2005), Painback (2009) in God Particle (2012).

VxPxOxAxAxWxAxMxC (Goregrind/Slamdeath, Linz AT)
Vaginal Penetration Of An Amelus With A Musty Carrot je goregrind zasedba iz gornje Avstrije. Našo deželo so obiskali že večkrat, sedaj pa je napočil čas, da naredijo »štalo« v štajerski prestolnici. Ne sledijo trendom »normalnim« in melodičnim bandom, saj plujejo temu v nasprotno smer, kar nakazuje že samo ime in zvrst. Band naredi party grind atmosfero, katera pritegne množice v aktivnejšo sodelovanje. Če poskrbimo za dobro udeležbo, oni pa ponovijo svoj party recept, bo vsekakor nova metalska sezona več kot uspešna.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Po koncertu pa seveda ne bo konec fešte, saj jo bodo, tako kot zadnjič, nadaljevali DJ-i vse do četrte ure zjutraj.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Prispevek 4 €
RUNNING ORDER:
-20.00 - Damage
-21.00 - From Ashes
-22.00 - VxPxOxAxAxWxAxMxC
-23.00 - Pain Is

SORODNE VSEBINE:
25. 1. 2016Metal Erection Vol. IV / Reportaže
8. 10. 2015Metal Erection Vol. III / Reportaže
18. 2. 2015Metal Erection Vol. 1 / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
17. 10. 2019
KoD: Sober Assault, Moshead
Orto Bar, Ljubljana
18. 10. 2019
Black (Metallica Tribute Band)
Max Klub, Velenje
18. 10. 2019
Neuradni 3. rojstni dan Radia Bob – Šujo & Gorjanec DJ Night
Biljardna hiša Ljubljana
18. 10. 2019
Rad Bi Bil Normalen Festival
Ravne pri Cerknem
18. 10. 2019
Gutalax, Spasm, Guineapig
Orto Bar, Ljubljana
19. 10. 2019
Distoržn: Moshead, Obduction, Kholn
TrainStation SubArt, Kranj