NAPOVEDNIK

28. 5. 2016

Metaljot Raspaljot vol. 4: Eruption, Penitenziagite, Vasectomy, Cvinger

ŠMOCL, Laško
Organizator: ŠMOCL

- Metaljot Raspaljot vol. 4 -

Po tem, ko je bila 3. edicija mini festivala Metaljot Raspaljot praktično razprodana, v tej 4. ediciji gostimo, kot je v navadi samo najboljše, kar premoremo v Sloveniji. Ponosni smo, da nam je tokrat sponzor dogodka odlična craft pivovarna Brew Revolt Brewery, ki bo s svojimi pivi zadovoljila še tako zahtevne okuse. Glasbeni program pa tokrat predstavljajo štiri res odlične in dokazane glasbene skupine. Iz Ljubljane nas bo obiskal največji slovenski thrash metal band ERUPTION (napovedan tudi nov album), novo ploščo posneto pri Magnusu Anderssonu (Marduk) nam bodo z nepozabnim ritualom prvič po izzidu in sploh ekskluzino predstavili Cvinger, ki so se nedavno vrnili iz Kitajske "headlining" turneje. Pred festivalom Metaldays se bodo (isto velja za Eruption) iz Kranja pri nas ustavili tudi Penitenziagite, ki brez dvoma spadajo v elito slovenske metal glasbe v vsej njeni zgodovini, njihova plošča Humanity Galore pa velja za enega bolj dovršenih albumov death metala v regiji, torej odličen band tako v živo, kot studijsko. Za lepotne kirurške posege in popravke, pa bodo poskrbeli Vasectomy iz Murske Sobote, ki nam bodo s svojim hibridom death, groove in thrash metala pokazali, kaj je poosbeljena energija in razdejanje na odru, brez dvome eden najboljših live bandov!. 

Štiri odlične glasbene skupine, odlično pivo craft pivovarne Brew Revolt Brewery - recept za nov nepozaben večer!

-------------------------------------------------
PREDSTAVITEV NASTOPAJOČIH:
-------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------
• ERUPTION (Ljubljana) - Thrash metal
Bandcamp: eruptionthrash.bandcamp.com/
-------------------------------------------------------------------------------

Za vse, ki jim kvaliteten "old school" thrash metal nekaj pomeni, predstavitev gotovo ni potrebna, saj Eruption veljajo za največji thrash metal band v Sloveniji, če ne kar v širši regiji. Skupina, je nastala leta 2004 in velja za eno izmed bolj aktivnih skupin v Sloveniji, tako na odrih, kot v studiu. Do sedaj so izdali že dva demo posnetka, en EP, ter dva dolgometražna albuma. Eruption imajo dolgo in bogato zgodovino nastopov, tako na koncertih, kot festivalih, med drugim so si oder delili s skupinami, kot so naprimer legendarni D.R.I., Nuclear Assault, M.O.D. in podobnimi. Skupina letos napoveduje nov album, katerega bomo morebiti deležni tudi v Laškem. Poleti pa bodo Eruption med drugim ponovno nastopili tudi na največjem metalskem festivalu pri nas, vsem dobro poznanem festivalu Metaldays. Lahko si obetamo dozo odličnega thrash metala in obilo energije na in pred odrom!


-------------------------------------------------------------------------------
• Cvinger (Domžale, Šoštanj, Celje) - Black metal
Spletna stran: www.cvinger.si/
-------------------------------------------------------------------------------

Cvinger so trenutno brez dvoma naš največji in najbolj aktiven black metal band. Nastali so leta 2012 in so do danes izdali po en single, EP, demo in album, katerim pa sledi prihajajoči težko pričakovan album Embodied in Incense, ki so ga posneli na Švedskem v studio Endarker, ki je pod taktirko basista skupine Marduk, Magnusa Anderssona. Skupina je koncertirala praktično že po vsej Evropi, pred kratkim pa so se vrnili iz "headlining" turneje po Kitajskem. Koncertne odre so si že delili s skupinami, kot so Marduk, Gorgoroth, Gehenna, Kamfar, Melechesh, Keep Of Kalessin, Svartcrown, Tribulation, Embryo, če naštejemo samo nekaj od njih. Priča bomo temačnem obredu in v čast nam je, da bo koncert v ŠMOCLu prizorišče, kjer bo skupina prvič predstavila svoj težko pričakovani album, ki bo izdan 23. maja v Španiji in 30. maja tudi drugod po svetu.

-------------------------------------------------------------------------------
• Penitenziagite (Kranj) - Death metal
Spletna stran: www.penitenziagite.com
-------------------------------------------------------------------------------

Penitenziagite so nastali leta 2004 v Kranju. Slovensko občinstvo so zelo kmalu prevzeli s svojo mešanico black in death metala, ki je izstopala zaradi raznolikih dvojnih vokalov. V začetni zasedbi so fantje izdali svoj prvi garažni demo, kmalu pa so se začele tudi prve kadrovske spremembe. To je pomenilo novo poglavje v razvoju skupine, saj so se v tem času začeli počasi odmikati od black metala proti bolj izrazito death metal zvoku. Novim kadrovskim pretresom je leta 2008 sledil tudi novi demo »The New Evolution«, s katerim se je njihov zvok dokončno ustalil v death metalu in takšen ostal do danes. Penitenziagite se lahko pohvalijo z velikim številom nastopov po slovenskih klubih, festivalih, koncertirali pa so tudi s skupinami, kot so Kampfar, Demonical, Milking The Goat Machine, Obliteration, Disharmonic Orchestra, Noctiferia in drugimi. Po letih zorenja pa je nastopil čas, da pripravijo material za prvi album. Studijsko delo in mastering so dokončali v letu 2014. Skladbe na ODLIČNEM debitantskem albumu Humanity Galore, ki je izšel leta 2015 pri založbi On Parole Productions, so brutalna kombinacija dela in razvoja, skozi katerega so šli v letih svojega delovanja. Letos bodo že 3. nastopili na festivalu Metaldays, kar samo priča o za kakšen band gre. Band pri katerem lahko govorimo samo v presežkih!

-------------------------------------------------------------------------------
• Vasectomy (Murska Sobota) - Death/groove/thrash metal
-------------------------------------------------------------------------------

Vasectomy je metal band, ki prihaja iz Murske Sobote. Skupina je sestavljena iz peterice pojočih kirurgov: Patrik Ritlop (vokalist), David Matjašič (kitara), Luka Kutoša (kitara), Uroš Temlin (bass) in Simon Dražnik (bobni). Skupina je nastala leta 2011 z vizijo ustarjanja death metal glasbe, v letih delovanja so izdali EP Blood Stained Chains (2012) in single Voodo/Bloodbath Mania (2013). V letu 2015, po štirih letih brutaliziranja in vazektomiranja, se je bobnar Leno odločil, da bo zaključil svojo pot v skupini, nadomesti pa ga Simon Dražnik. Njihova glasba je zmes death, groove in thrash metala, njihov nastop pa energičen in unikaten, nekaj kar absolutno ne sme zamuditi noben ljubitelj metal glasbe. Za njimi je že dolga kilometrina koncertov s skupinami, kot naprimer Milking the goat machine, Necrodeath, Hideous Divinity Chained in Agony in festivalov kot naprimer na odličnem Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina. Nekateri jih radi povezujejo s skupino Cannibal Corpse, vsem pa je edino, da gre za odličen "live" band.

ČASOVNICA: bo objavljena naknadno

CENA VSTOPNICE: 5 €
REZERVACIJE: rezervacije.smocl@gmail.com

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
24. 9. 2020
Marax - Still Think You're Holy? - A Tribute to Eliminator (EP)
Recenzija
23. 9. 2020
Finntroll - Vredesvävd
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Galerija
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Recenzija
18. 9. 2020
Teufel - Temni Grad Smrti (EP)
Recenzija
16. 9. 2020
Uada - Djinn
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
KONCERTI & FESTIVALI
25. 9. 2020
12. MetalWitch
ČinČin Tobačna, Ljubljana
25. 9. 2020
Eruption
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
26. 9. 2020
Vulvathrone
Dvorišče MC Pekarna
26. 9. 2020
Deathfest 2020
Bukarešta, Romunija
26. 9. 2020
Metalitalia.com Festival 2020
Live Music Club, Trezzo sull'Adda, Italija
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana