NOVICE

26. 8. 2020

Anketa Kongresnoturističnega urada o stanju na trgu dogodkov

Zavod Kongresnoturistični urad je na tej povezavi objavil anketo, s katero želi pridobiti vzorec in podatke, ki jih bo v petek 28. avgusta oddal Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Anketa je namenjena vsem glasbenikom, umetnikom, voditeljem, organizatorjem, kongresnikom, agencijam in drugim, ki od marca zaradi omejitev ne morete opravljati svoje dejavnosti.

*Opomba za izpolnjevanje: izguba v %, stroški v €!

**Delite naprej po svojih kanalih, da anketa zajame čim večje število delujočih v tej panogi.

Celotno besedilo:

Spoštovani deležniki slovenske industrije srečanj,

naša industrija zaradi izbruha covid-19 nedvomno spada med najbolj prizadete gospodarske panoge, saj praktično stojimo od sredine marca letošnjega leta. Kljub temu, da je bila epidemija preklicana že pred poletjem, veljavne omejitve na področju organizacije poslovnih dogodkov ne omogočajo izvedbe večine poslovnih dogodkov. Na področju mednarodnih poslovnih dogodkov je situacija še slabša, saj so nekatere evropske države na rdečih seznamih, pa tudi letalska dostopnost Slovenije je v primerjavi z lanskim letom še slabša.

Iniciativni odbor industrije srečanj se še vedno proaktivno angažira pri odločevalcih na nivoju države, da deležniki v slovenski industriji srečanj dobijo prepotrebno finančno podporo za svoja podjetja in zaposlene. Enako samostojni podjetniki. Po zadnjem sestanku na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo se nadejamo, da bodo v naslednjem protikorona paketu vključeni tudi ukrepi, ki bodo pomgali preživeti deležnikom v industriji srečanj.

Vljudno vas prosimo, da izpolnite kratko spletno anketo, ki nam bo omogočila pridobiti dodatne informacije. Izpolnjeno anketo potrebujemo najkasneje do petka, 28. avgusta 2020!

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas

lepo pozdravljamo,

Miha Kovačič

Direktor

Zavod-Kongresnoturistični urad in uradni predstavnik iniciativnega odbora slovenske industrije srečanj

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška