Na današnji dan
2014
Primordial izdajo osmi plošček Where Greater Men Have Fallen
NAGRADNE IGRE
Traja do: 22. 11. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

19. 7. 2013
Neurotech - The Decipher Volumes (kompilacija)
samozaložba, 2013

Po dobrem letu dni je luč sveta ugledal še tretji »dešifriranček«, Decipher Vol. 3. A EP ni pokukal sam na svet, prišel je v spremstvu že izdanih starejših bratcev, Decipher Vol. 1 in Decipher Vol. 2, vsak od njih pa je prejel še dodaten uvod (Vol. 1 – Prelude, Vol. 2 – Prelude in Vol. 3 – Prelude). Tako se točno ve, kje se eden konča in drugi začne. Ali bolje povedano: vmesne prekinitve in napovedi nove izdaje ne služijo zgolj zunanjemu strukturnemu ločevanju, temveč z njimi lahko poslušalec vsaj deloma podoživi občutke, ki naj bi bili podobni poslušanju posameznega ploščka in ne kompilacije, kar objektivno gledano pričujoča izdaja tudi je.
Poslušalec, ki je spremljal Neurotech v zadnjem letu dni, sliši torej komaj v zadnji tretjini The Decipher Volumes (če izvzamem že omenjene uvode/intermezze) novo ali nepoznano glasbo. Ta pa je neke vrsta mešanica obeh prejšnji izdaj in hkrati nadgradnja, saj je Wulf na Decipher Vol. 3 dodal še več zasanjane atmosfere in se tako »dvignil še više nad oblake« (uvodni Closure in zaključni Decipher), medtem ko na drugi strani prizemljenih, »dancy pop metal« ritmov seveda tudi ne manjka (osrednji štirje komadi). V poznani maniri vsi štirje komadi »štancajo« bolj ali manj udarno, uporaba klaviatur in zunajzemeljskih oziroma vesoljskih samplov je vseprisotna, kitare so nekoliko bolj mehke (v slogu drugega dešifrirančka), novost oziroma presenečenje pa predstavlja dvojni moški vokal, ki doda komadom še več epskosti.
Čeprav sem ponovno našel dva favorita, No Turning Back, ker je najbolj udaren (me že nekoliko spominja na Rammstein), in The Difference zaradi že omenjenih vokalov, me je v celoti tretji del najmanj prepričal. Kljub vsem manjšim spremembam izpade ta dokaj poznano, vznemirjenje med poslušanjem je za moj okus proti koncu najmanjše, pomembno vlogo pri tem pa zagotovo igra atmosferičen zaključek, ki ploščku nekako vzame začetno energijo in ostrino, ustvarjeno na primer s komadom The Cyber Waltz (še zmeraj moj najljubši).
The Decipher Volumes je zagotovo izredno zanimiv primerek atmosferičnega oziroma simfoničnega industrial metala, ki je glasbeno po mojem mnenju vrhunec doživel že v lanskem letu, izid zadnjega dela pa je poleg digitalne kronan še z izdajo v fizični obliki. Ta vsebuje štiriindvajsetstransko knjižico z vsemi besedili in dizajnom, za katerega je poskrbel nihče drug kot Artur Felicijan (ex-Noctiferia, Dekadent).

SORODNE VSEBINE:
17. 12. 2014Neurotech - Infra Versus Ultra / Recenzije
10. 7. 2012Neurotech - Unconditional (single) / Recenzije
18. 10. 2016Neurotech - In Remission / Recenzije
31. 5. 2012Neurotech - Decipher Vol. 1 (EP) / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 11. 2020
Jarboe feat. Peter Emerson Williams
Menza Pri Koritu, Metelkova, Ljubljana
4. 12. 2020
Rome
Orto Bar, Ljubljana
10. 12. 2020
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
11. 12. 2020
30 let Interceptor & Fuck off Commercial
Orto Bar, Ljubljana
12. 12. 2020
Nightwish
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
24. 12. 2020
Evanescence, Within Temptation
Zenith, München, Nemčija