Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

12. 5. 2008

Mike Pipenbaher in T-Rex

Iz tabora 7th Angel, One Ouf Of Hell in Toxic Heart sporočajo: "Medtem ko 7th Angel uspešno promovirajo svoj prvenec Born to Rock, OOOH (One Out Of Hell) pravkar dokončujejo videospot za Following Orders in Toxic Heart v studiu polirajo svojo Easy, je vezni člen omenjenih skupin, kitarist Miha »Mike« Pipenbaher, postal član ozkega kroga priznanih glasbenikov, ki so jih pod svoje okrilje sprejeli v danskem podjetju T-Rex, kjer proizvajajo med vrhunskimi kitaristi zelo cenjeno in priznano opremo kot so razni kitarski efekti.
»Za Mikea nam je povedal naš dolgoletni endorser Michael Angelo Batio, potem ko je z njim preživel nekaj kreativnih trenutkov na sedežu skupin, v katerih ustvarja Mike... Takrat smo seveda postali pozorni na mladega slovenskega kitarista, ki se vse bolj uspešno predstavlja svetu glasbe, in ko smo slišali album Born To Rock, ki ga je Mike izdal s 7th Angel in ostale pesmi njegovih skupin je bilo naše mnenje enotno in Mike je postal del naše družine«, pravijo na sedežu T-Rex.
Povezava do objave na spletnih straneh T-Rex
Miha Pipenbaher, kitarist, ki živi in dela v Slovenski Bistrici, je tako postal del virtuozne ekipe zvenečih imen, ki jo sestavljajo tudi David Gilmour (Pink Floyd), Pete Townshend (The Who), Brad Whitford (Aerosmith) in Carlos Santana.
»Zelo sem hvaležen Batiu, da me je predstavil vodilnim s T-Rexa. Od uvodnih pogovorov naprej je šlo vse tako hitro in gladko, da sem še zdaj popolnoma presenečen, da so mi ponudili pogodbo«, nam je zaupal Miha Pipenbaher in dejal, da bo modela Replica in Room-mate, ki sta med njegovimi najljubšimi pripomočki, moč slišati na prihajajočem albumu skupine Toxic Heart, ki ga bodo v Studiu RSL s producentom Tomažem Marasom končali letos jeseni.
Slovenska glasba je tako dobila še eno potrditev iz tujine, saj ne gre prezreti, da so Miho Pipenbaherja podprli že v prestižnem proizvajalcu kitar in opreme Dean, Framus (ojačevalci) in Jim Dunlop."
SORODNE VSEBINE:
5. 9. 2008Mike in Dyz / Novice
3. 9. 2008Mike Pipenbaher / Novice
26. 7. 2005Nightwish in Apocalyptica / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška