VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 12. 2023

Ameriški melodični death metalci House of Atreus so objavili besedilni video za pesem Thy Wounded Sovereignty, s katerim napovedujejo prihajajoči EP z naslovom Orations. Izšel bo 2. februarja prihodnje leto pri založbi Iron Bonehead Productions, prinaša pa naslednje komade:

Orations / Reascension of Mastery
Thy Wounded Sovereignty
Under an Accursed Dynasty
Morphos of Degeneration
Cathedral of Ancestry
Riding the Storm (priredba Running Wild)

2. 9. 2022

Pri založbi Trollzorn bo 28. oktobra izšel četrti album skupine Timor Et Tremor, ki nosi naslov Realms of Ashes in prinaša naslednje komade:

Mirrors And Smoke
Voices From The Coffin
A Hundred Days Of Rain
King Of The Lost
Of Wolf And Sun
Catharsis
A Crown Of Bones
Bearer Of The Accursed Sands

7. 7. 2022

Kitajsko-češki death/black metal dvojec Kosmogyr in ameriški death metal band Putrescine bosta 23. septembra izdala split z naslovom Desolate Tides. Tracklista je naslednja:

Putrescine – The Accursed Ones
Putrescine – Secrets Beckon Sweetly
Putrescine – Seeing the Unknown
Kosmogyr – Eschaton
Kosmogyr – Ring
Kosmogyr – Rise Towards God

15. 12. 2021

Amorphis bodo svoj naslednji single, vzet s prihajajočega albuma Halo, objavili 28. januarja. Za tega so izbrali pesem On The Dark Waters, kateri pa bo na skupni 7'' izdaji delala družbo še pesem We Accursed (live). Band se je odločil za to fizično izdajo zato, da bi svojim sledilcem skrajšal čakanje na omenjenega celovečerca. Single že lahko prednaročite.

Poleg tega so Amorphis objavili prvo epizodo dokumentarca, ki daje vpogled v studijsko delo skupine. V središču pozornosti prve epizode je bobnar Jan Rechberger, ki s svojega vidika predstavi proces snemanja albuma.

16. 4. 2020

Feral na ogled ponujajo koncertni video za skladbo Accursed z aktualnega dolgometražnega albuma Flesh For Funerals Eternal, izdanega leta 2018 pri založbi Transcending Obscurity.

6. 5. 2019

Ameriška tehnična death metal zasedba Vale Of Pnath je objavila videospot za skladbo The Darkest Gate s prihajajočega EP-ja z naslovom Accursed, ki bo izšel 17. maja pri založbi Willowtip Records.

19. 11. 2018

Born Of Osiris bodo 11. januarja pri Sumerian Records izdali album z naslovom The Simulation. Spodaj si že lahko ogledate videospot za komad The Accursed.

Avtorica: Tina Urek
15. 11. 2018

Feral so razkrili skladbo Black Coven Secrets z novega studijskega albuma Flesh For Funerals Eternal, ki bo izšel 30. decembra pri založbi Transcending Obscurity Records.

Flesh For Funerals Eternal ponuja naslednje skladbe:
Vaults Of Undead Horror
Black Coven Secrets
Gathering Their Bones
Dormant Disease
Of Gods No Longer Invoked
Accursed
Horrendous Sight
Stygian Void
Buried
Bled Dry

12. 9. 2018

Prejšnji teden je pri založbi Metal On Metal Records izšel tretji album blackened heavy/doom metal projekta Albert Bell's Sacro Sanctus z naslovom Liber III: Codex Templarum, za katerim stoji veteran malteške metal scene Albert Bell (Forsaken, Nomad Son), ki je tudi organizator Malta Doom Metal Festivala.

Tracklista je sledeča:
The Widow's Sons
Into The Pyre
Order Of 13
To Die For The Cross
Warmonger
Crown Of The Accursed
Bannockburn
Mater Europa
Rosenkreuz

31. 5. 2018

Švedski death/doom metal projekt Soliloquium, v katerem so moči združili kitarist/vokalist Stefan Nordström in basist Jonas Bergkvist iz Desolator ter bobnar Mortuz iz Mist Of Misery, na tej povezavi v celoti predstavlja najnovejši album z naslovom Contemplations, ki bo izšel jutri pri založbi Transcending Records.

Tracklista je sledeča:
Chains
Catharsis
Streetlights
Unfulfilling Prophecy
22
For The Accursed
In Affect
Wanderlust

26. 3. 2018

Amorphis predstavljajo besedilni video za skladbo The Bee, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Queen Of Time, ki bo izšel 18. maja pri Nuclear Blast Records.

Tracklista je sledeča:
The Bee
Message In The Amber
Daughter Of Hate
The Golden Elk
Wrong Direction
Heart Of The Giant
We Accursed
Grain Of Sand
Amongst Stars
Pyres On The Coast
As Mountains Crumble (Bonus Track)
Brother And Sister (Bonus Track)

17. 10. 2014
Goatwhore, ki bodo decembra nastopili v Ljubljani, so objavili video za skladbo Nocturnal Conjuration of the Accursed z albuma Constricting Rage of the Merciless. /P.G./

29. 8. 2012
Avstralska folk/progressive metal zasedba Troldhaugen je objavila skladbo Beast Wagon z novega albuma Ramshackle, ki bo izšel v petek. Tracklista je sledeča:
Beneath The Festering Marsh
The Circus Of Misery
Beast Wagon
Slaughterhouse Swing
Corpsefed Cauldron
Maple Leaf Rag (Scott Joplin Cover)
The Accursed Passing Of The Monstrous Fiend
Swampstomper
Trollbrawl
Ven
A Soul For The Takin
/B.B./

17. 8. 2012
Accursed Spawn so objavili videospot za skladbo z naslovom Dismember The Informant, ki je delo njihovega vokalista Luka Wargasma. Kanadska death metal zasedba trenutno že pripravlja material za naslednika v začetku letošnjega leta izdanega albuma Engendering A Sociopath. /B.B./

16. 8. 2012
Ameriški black metalci Accursed Wound so na svojem Bandcamp profilu objavili novi EP z naslovom Embrace The Forge, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
Embrace The Forge
Dungeon Crawling
Netherworld's Prize
The City That Fell
/B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija