Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 2. 2024

Poljski agenciji Massive Music je na svoj seznam uspelo dodati dva zelo zanimiva banda. Pod svoje okrilje za nastope v Evropi je agencija tako vzela nizozemske black metalce Doodswens ter temačne metalce Aeternus iz Norveške.

17. 11. 2023

Norveški temačneži Aeternus iz Bergna so pri Agonia Records izdali svoj deveti celovečerec Philosopher. Celotnemu albumu lahko prisluhnete spodaj.

7. 11. 2023

Norveški temačni metalci Aeternus so objavili nov single s prihajajočega albuma Philosopher. To pot gre za komad Wresting Worm, ki mu lahko prisluhnete tukaj. Album izide 17. novembra pri Agonia Records.

25. 10. 2023

Norvežani Aeternus so objavili video za single Existentialist Hunter, ki se bo nahajal na novem albumu Philosopher, katerega izid je napovedan za 17. november pri Agonia Records.

28. 9. 2023

Norveški Aeternus so objavili podrobnosti prihajajočega dolgometražca z naslovom Philosopher. Album naj bi izšel 17. novembra pri Agonia Records, zajemal pa bo naslednje komade:

Existentialist Hunter
World Bleak Nepotism
The Intentionality of Unmitigated Evil
Void of Venom
Wresting Worm
The Luciferian Architect
Carving the Pristine Anomie

13. 7. 2023

Norveške dark metal legende Aeternus so podpisale za Agonia Records, hkrati pa ni več skrivnost, da snemajo nov album, saj so kitare in vokale za nov album posneli že lani.

4. 7. 2023

Drugi del turneje Black Metal Revelation Tour 2023 norveških black metal velikanov Gorgoroth se bo začel 30. novembra na Nizozemskem in bo obsegal vsega skupaj zaenkrat 11 napovedanih koncertov, ki jih lahko preverite na priloženi sliki. Kot predskupine bodo nastopili Aeternus, Impalement in Aran Angmar.

5. 4. 2022

Ukrajinski death metalci Aeternus Prophet so nedavno izdali svoj tretji album z naslovom Ruthlessness, ki ga lahko poslušate spodaj.

25. 2. 2022

Finska simfonična death/doom metal zasedba Depressed Mode je objavila videospot za single Eternal Darkness, ki ga lahko poslušate spodaj. Sicer pa je seznam pesmi bandovega prihajajočega albuma Decade of Silence takšen:

Death Walks Among Us
Endless November
Dissociation of the Extinguished Mind
As the Light Dims
Parasites of Mind
Kaamos (Land of Winter)
Serpents
Eternal Darkness
Aeternus

17. 9. 2018

Ameriška doom metal zasedba URSA je objavila novi single Wizard's Path s prihajajočega debitantskega albuma Abyss Between The Stars, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Blood Music. Za snemanje albuma, ki je potekalo v Louder Studios sredi gozdnih predelov kalifornijskega Grass Valleyja, je poskrbel Tim Green (Melvins, Earthless, Wolves In The Throne Room). Skupina kombinira tradicionalno senzibilnost doom pionirjev kot Candlemass in Solitude Aeternus s progresivenimi eleventi v stilu Rush in Yes, medtem ko je v svojih besedilih zapisana fantazijski estetiki v najboljši tradiciji kakšnih Cirith Ungol ali Pagan Altar.

Tracklista je sledeča:
Wizard's Path
Dragon's Beard
Serengeti Yeti
Thirteen Witches
Cave Of The Spider King
The Mountain

13. 8. 2018

Norveška zasedba Aeternus bo 12. oktobra pri založbi Dark Essence Records izdala album Heathen. Spodaj lahko prisluhnete prvemu komadu, The Sword Of Retribution. 

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
5. 12. 2017

Norveška zasedba Gaahls Wyrd, v kateri so se zbrali Gaahl (ex-God Seed, ex-Gorgoroth, ex-Wardruna) na vokalu, Sir (Nidingr, Djerv, ex-God Seed) na kitari, Lust Kilman (Grimfist, Sahg, The Batallion, ex-God Seed, ex-Deathcon) na drugi kitari, Eld (Aeternus, Gravdal, Kraków) na basu in Baard Kolstad (Borknagar, ICS Vortex, Leprous, ex-God Seed) na bobnih, je pravkar pričela z evropsko turnejo, na kateri jo spremljata še skupini The Great Old Ones in Auðn. Najbližje Sloveniji bodo gostovali 8. 12. v Milanu, 9. 12. v Bologni in 12. 12. v Münchnu.

15. 12. 2015

Italijanski black metal band Dawn of a Dark Age je objavil izsek skladbe Argon Van Beethoven s prihajajočega četrtega albuma The Six Elements, Vol. IV: Air, ki 1. januarja izide pri Nemeton Records. Pri tokratni izdaji sta se multiinstrumentalistu Vittoriu Sabelliju pridružila bobnar Aeternus (Handful of Hate, Massemord) in vokalist Lys (Ensium).

13. 2. 2014
V mesecu maju se Taake, Aeternus in Slegest odpravljajo na skupno evropsko turnejo, v okviru katere bodo obiskali Anglijo, Francijo, Nemčijo, Nizozemsko in Škotsko. Točne datume najdete tukaj, zaenkrat je odprt le še zadnji dan turneje. /D.K./

2. 5. 2013
Testamen, Aeternus in Skeletal Remains so nove potrjene skupine za festival Brutal Assault. Organizatorji festivala sporočajo, da so letos pripravili novost na vhodu, tako da bo čakanje na zamenjavo karte za zapestnico veliko krajše. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna