Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 10. 2023

Angleški melanholični doom metal dvojec Suicide Season je podpisal za založbo Alone Records. Več informacij o razkritem sodelovanju sledi.

Sicer pa: zasedbo sestavljata Bruno Silva (Heavenwood) in Nuno Lima (Secrecy, Dementia 13), njuna glasba pa naj bi nagovorila vse ljubitelje bandov, kot so My Dying Bride, Paradise Lost, Saturnus, Anathema, Edge Of Sanity in Shape Of Despair.

18. 7. 2023

Britanski epic doom metal band Godthrymm je posnel videospot za skladbo Devils z drugega studijskega dogometražca Distortions, ki izide 18. avgusta pri založbi Profound Lore. Znana je že tudi tracklista:

As Titans
Devils
Echoes
Obsess and Regress
Unseen Unheard
Follow Me
Pictures Remain
In Perpetuum Eternal

Člani Godthrymm so kitarist Hamish Glencross (ex-My Dying Bride, Solstice, Vallenfyre), bobnar Shaun »Winter« Taylor-Steels (ex-My Dying Bride, Anathema, Solstice), basist Bob »Sasquatch« Crolla in klaviaturistka Catherine Glencross.

20. 6. 2023

Britanska epic doom metal zasedba Godthrymm, katere člani so pevec in kitarist Hamish Glencross (ex-My Dying Bride, Solstice, Vallenfyre), bobnar Shaun »Winter« Taylor-Steels (ex-My Dying Bride, Anathema, Solstice), basist Bob »Sasquatch« Crolla in klaviaturistka Catherine Glencross, predstavljajo najnovejši komad Echoes. Echoes se bo nahajal na njihovem drugem dolgometražcu Distortions, ki izide 18. avgusta preko Profound Lore Records.

20. 9. 2022

Francoski tehnični death metalci Catalyst so v obliki videospota razkrili pesem Worms And Locusts s prihajajočega albuma A Different Painting for a New World. Tracklista:

Gathering Of New Forces
To Unleash Thy Heinous Fate
The Last Warning
Worms and Locusts
Arise Of The Anathema
Paragon Of Devastation
Behold Thy Purification
Peripeteia
The Catalyst’s End
A Different Painting For A New World

29. 8. 2022

Alternativna post/prog rock zasedba A Day in Venice in Daniel Cavanagh (Anathema) predstavljata v obliki videospota pesem The World, ki jo lahko preverite spodaj.

29. 10. 2021

Orange Goblin so podpisali za legendarno založbo Peaceville Records, ki si je v začetku 90. ustvarila ime z izdajami izvajalcev, kot so Autopsy, Darkthrone, Paradise Lost, Anathema, My Dying Bride, Pentagram, At The Gates, Aura Noir in številna druga. Skupina z novim basistom že dela na materialu za svoj 10. studijski album, ki naj bi izšel enkrat prihodnje leto.

Orange Goblin po novem sestavljajo vokalist Ben Ward, bobnar Chris Turner, kitarist Joe Hoare in basist Harry Armstrong.

12. 10. 2021

Kultna britanska death/doom metal zasedba Enchantment predstavlja besedilni video za prvi single As Greed As The Eye Beholds s prihajajočega drugega albuma Cold Soul Embrace, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta v sodelovanju z založbama Transcending Records in Cosmic Key Creations.

Skupina je nastala leta 1993 sredi britanskega death/doom metal gibanja v družbi Paradise Lost, Anathema in My Dying Bride. Še istega leta so izdali prvi demo A Tear For Young Eloquence, nato pa podpisali za založbo Century Media Records, pri kateri je v začetku leta 1994 izšel debitantski album Dance The Marble Naked. Sledili so številni koncerti z imeni, kot so Bolt Thrower, Anathema, Cancer in Cradle Of Filth, preden so leta 1995 razpadli in za seboj pustili material za celoten drugi album.

Enchantment iz Blackpoola še vedno sestavljajo Paul Jones (vokal), Marc Gibson (kitara), Steve Blackmore (kitara), Mark Tierney (bas) in Chris Sanders (bobni).

7. 10. 2020

Crippled Black Phoenix bodo ta petek pri založbi Season Of Mist izdali nov studijski album z naslovom Ellengæst, ki mu lahko že v celoti prisluhnete na tej povezavi. Na albumu sodelujejo tudi nekateri glasbeni gostje, kot so Vincent Cavanagh (Anathema), Gaahl (Gaahls Wyrd), Suzie Stapleton, Ryan Patterson (Fotocrime) in Jonathan Hultén (Tribulation).

Ellengæst ponuja naslednje skladbe:
House Of Fools (feat. Vincent Cavanagh)
Lost
In The Night (feat. Gaahl)
Cry Of Love (feat. Suzie Stapleton & Ryan Patterson)
Everything I Say
(‐)
The Invisible Past (feat. Jonathan Hultén)
She's In Parties (priredba Bauhaus)

25. 9. 2020

Britanski prog rockerji Anathema so zaradi pandemije koronavirusa in vseh nevšečnosti povezanih z njo napovedali, da za si bodo za nedoločen čas vzeli predah.

Uradno izjavo si lahko v celoti preberete na njihovi Facebook strani.

10. 9. 2020

Britanska progressive post-rock superskupina Crippled Black Phoenix je nedavno objavila videospot za skladbo Lost, v kateri se ji je na spremljevalnih vokalih pridružil Vincent Cavanagh (Anathema). Gre za drugo skladbo s prihajajočega albuma Ellengæst, ki izide 9. oktobra pri založbi Season Of Mist.

 

28. 8. 2020

Ndr je underground metal založba, ki je z delovanjem pričela leta 2001, takrat pod imenom Paranoid Records. Kot svoj prvi izid si želijo ustvariti limitirano kasetno izdajo oziroma kompilacijo neuveljavljenih metal bandov. Glavni pogoj je torej, da ste povsem neuveljavljeni oziroma enostavneje rečeno, da nimate založbe. Vodja založbe tako trenutno išče prog/power/dark metal bande v stilu Anathema, Arcturus, Moonspell in Evergrey ter power metal bande v stilu Iced Earth (torej ameriški in ne evropski power metal). Ker pa gre za kasetno izdajo z zgolj 22 kopijami, sprejemajo komade v dolžini največ 5 minut. Vse skupaj pa se začini še z dejstvom, da bodo kasete nastale s presnemavanjem že obstoječih kaset, naslovnice pa bodo naprintate. Je lahko še bolj »oldskul«? Vabljeni, da pišete in pošljete vaš material na rmshop12@gmail.com, časa pa imate natanko do 30. septembra. Vsi bandi boste dobili odgovor, v primeru, da boste izbrani, pa boste z založbo podpisali tudi pogodbo.

Avtorica: Tina Urek
17. 2. 2020

Godthrymm so konec prejšnjega tedna pri založbi Profound Lore Records izdali debitantski album z naslovom Reflections, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Britanski epic doom metal trio po novem sestavljajo bobnar Shaun Taylor-Steels (ex-My Dying Bride, ex-Anathema), vokalist/kitarist Hamish Glencross (ex-My Dying Bride, ex-Vallenfyre, ex-Solstice) in basist Sasquatch Bob (ex-Let 'Em Burn).

14. 2. 2020

Godthrymm, v katerih so združeni nekdanji in trenutni člani zasedb My Dying Bride in Anathema, so tukaj v celoti objavili debitantski plošček Reflections. 

Avtorica: Tina Urek
21. 1. 2020

Francoski postmetal/shoegaze dvojec Alcest se po dobrih dveh letih vrača v ljubljanski Kino Šiška, kjer bo tokrat – v petek 28. februarja – nastopil kot headliner večera. Na turneji bosta Neige in Winterhalter s kolegi približno mesec dni po Evropi v živo predstavljala svoj šesti studijski album Spiritual Instinct, ki sta ga lanskega oktobra izdala pri Nuclear Blast.

Za ogrevanje bodo poskrbeli francoski melodični hardcorovci Birds in Row, ki so z The Canyon Observer skupaj koncertirali po Kubi in se že predlani predstavili na Metelkovi, in islandski synth/punk trio Kælan Mikla, ki je s svojimi tremi ploščami prepričal založbo Fabrika in Roberta Smitha iz The Cure, ki jih je v vlogi kuratorja povabil na 25. izvedbo londonskega festivala Meltdown.

Vstopnice po ceni 20 € so na voljo na blagajni KŠ in vseh prodajnih mestih v mreži Eventim, več informacij o nastopajočih in samem dogodku pa najdete na strani KŠ, na Facebooku oziroma v našem napovedniku.

12. 12. 2019

Britanska doom metal zasedba Godthrymm, v kateri sta moči združila vokalist/kitarist Hamish Glencross (ex-My Dying Bride, ex-Vallenfyre, ex-Solstice) in bobnar Shaun Taylor-Steels (ex-My Dying Bride, ex-Anathema), predstavlja skladbo Among The Exalted s prihajajočega debitantskega albuma Reflections, ki bo izšel 14. februarja pri založbi Profound Lore Records. Za snemanje in miks je poskrbel Nathan Bailey, medtem ko je grafična podoba delo Briana D'Agoste iz Ghostworks Art.

Reflections prinaša naslednje skladbe:
Monsters Lurk Herein
Among The Exalted
The Sea As My Grave
We Are The Dead
The Light Of You
The Grand Reclamation
Cursed Are The Many
Chasmic Sorrows

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana