Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 3. 2024

Nemški heavy metalci Attic so objavili video za komad Synodus Horrenda. Komad bo na prihajajočem albumu Return of the Witchfinder, katerega izid je napovedan za 5. april pri založbi Ván Records.

2. 2. 2024

Nemška heavy metal zasedba Attic je objavila videospot za pesem Darkest Rites s prihajajočega albuma Return of the Witchfinder, ki izide 21. marca pri Ván Records in prinaša te komade:

The Covenant
Darkest Rites
Hailstorm and Tempest
The Thief's Candle
Return of the Witchfinder
Offerings to Baalberith
Azrael
Up in the Castle
The Baleful Baron
Synodus Horrenda

6. 9. 2023

Organizatorji so objavili časovnico koncerta zasedb Seth, Attic, ...And Oceans in Cutterred Flesh, ki se bo zgodil 12. septembra v kranjskem TrainStation SubArtu:

18.00 vrata
18.30 Cutterred Flesh
19.20 ...And Oceans
20.30 Attic
21.55 Seth

Več informacij o koncertu in nakupu vstopnic najdete v našem Napovedniku.

2. 8. 2023

Francoski black metalci Seth sporočajo, da se vračajo h koreninam, saj so ponovno združili moči z založbo Season of Mist. Plod tega sodelovanja bo sedmi dolgometražec zasedbe, ki naj bi izšel naslednje leto. Spodaj lahko preberete izjavo banda:

»We are part of the very first bands to have signed SOM. While the genesis of our parntership dates back to 1997, we’ve yet inked another deal 23 years later that shall unleash the true heir of La Morsure de Christ. Now, we’ve been recording opus # 7 in Paris for nearly a month. The full-length is soon to be complete and sent to the label!«

Francoze boste lahko letos ujeli tudi pri nas, saj bodo 12. septembra skupaj z Attic in ...And Oceans nastopili v kranjskem TrainStationu.

5. 4. 2023

Kranjski TrainStation SubArt bo septembra gostil zelo zanimiv paket bandov. V goste prihajajo francoski black metalci Seth, nemški heavy metalci Attic in Finci ...And Oceans. Družbo jim bo delala še zasedba Bloodphemy. Koncert se bo zgodil 12. septembra, več informacij pa še sledi.

2. 9. 2022

Pri založbi Trollzorn bo 28. oktobra izšel četrti album skupine Timor Et Tremor, ki nosi naslov Realms of Ashes in prinaša naslednje komade:

Mirrors And Smoke
Voices From The Coffin
A Hundred Days Of Rain
King Of The Lost
Of Wolf And Sun
Catharsis
A Crown Of Bones
Bearer Of The Accursed Sands

22. 7. 2021

Chelsea Wolfe je posnela priredbo If You Have Ghosts za tribute album May The Circle Remain Unbroken: A Tribute To Roky Erickson, ki je izšel pretekli petek pri založbi Light In The Attic Records.​​​​​​​

Gre za eno od njegovih kasnejših skladb, ki se nahaja na solo albumu The Evil One iz leta 1981.

20. 4. 2020

BPMD so objavili videospot za predelavo Aerosmith klasike Toys In The Attic. Gre za prvi single z njihovega debitantskega albuma z naslovom American Made, ki bo izšel 12. junija pri založbi Napalm Records.

24. 10. 2019

Red Stone Chapel so objavili skladbo The Paper King, drugi single z debitantskega albuma z naslovom Omega Boombox, ki bo izšel jutri pri založbi Argonauta Records. v omenjeni skladbi kot posebni gost sodeluje tudi Pixo Antenna iz skupine Carcharodon.

Omega Boombox prinaša naslednje skladbe:
Squid Limbo
Dead Man's Chime
Thieves In The Attic
Panta Rhei
Praise The Fool
The Paper King (feat. Pixo Antenna)
Omega Boombox
Herc (That Motherfucker)

14. 8. 2019

Max Povver (Erazor, Witching Hour) je sedaj tudi uradno novi kitarist pri nemški heavy metal zasedbi Attic, od katere se je zaradi osebnih razlogov nedavno poslovil Rob Piel.

30. 11. 2018

Winter Days of Metal se nadaljuje – danes so med nastopajočimi death metal/death'n'roll skupina Membrance, nemški heavy metalci Attic, švedski progresivni/simfonični death metalci Nox Vorago ter njihovi black metal rojaki Valkyrja in Marduk, finski death/black metal veterani Archgoat, za zaključek pa bojo poskrbeli Bömbers.

PETEK 30. 11.:

16.30 Membrance
17.30 Attic
18.30 Nox Vorago
19.35 Valkyrja
20.50 Archgoat
22.20 Marduk
00.00 Bömbers

Jutri bo koncertni program že ob 16.30 odprla idrijska black metal skupina Valuk, ki ji bojo sledili psihedelični rokerji Alithia, italijanski gothic metalci Animae Silentes in njihovi kolegi Shores of Null, norveška hard rock skupina Shining, češki goregrinderji Gutalax in poljska black metal zasedba Batushka.

SOBOTA 1. 12.:

16.30 Valuk
17.30 Alithia
18.35 Animae Silentes
19.45 Shores of Null
21.10 Shining
22.40 Gutalax
00.00 Batushka

Danes in jutri bojo na vhodu še na voljo dnevne vstopnice po 29 €. Več informacij o festivalu in nastopajočih najdete na uradni strani festivala in na Facebooku.

14. 5. 2018

Nemški heavy/power metal veterani Stormwitch predstavljajo besedilni video za skladbo Songs Of Steel z novega studijskega albuma Bound To The Witch, ki bo izšel 29. junija pri založbi Massacre Records.

Bound To The Witch prinaša naslednje skladbe:
Songs Of Steel
Odins Ravens
The Choir Of The Dead
Bound To The Witch
Arya
Stormwitch
Life Is Not A Dream
King George
Ancient Times
The Ghost Of Mansfield Park
Nightingale
Stronger Than Heaven (Bonus Track)
Rats In The Attic (Bonus Track)
Priest Of Evil (Bonus Track)

20. 7. 2017

Nemški heavy metalci Attic so objavili besedilni video za Sanctimonious, naslovni komad prihajajočega drugega albuma, ki izide 18. avgusta pri založbi Ván Records in prinaša naslednje komade:
Iudicium Dei
Sanctimonious
A Serpent in the Pulpit
Penalized
Scrupulosity
Sinless
Die Engelmacherin
A Quest for Blood
The Hound of Heaven
On Choir Stalls
Dark Hosanna
Born from Sin
There Is No God

6. 6. 2017

Kranjski Trainstation SubArt bo 16. in 17. junija praznoval 6. let svojega delovanja, neutrudna ekipa pa ob tej priložnosti sporoča: »Na odru Trainstationa redno nastopajo neuveljavljene in uveljavljene, domače in tuje glasbene skupine. Redno se izvajajo delavnice, predavanja in potopisi, gledališke predstave, kino in druge videoprojekcije. Pomemben prispevek (sub)kulturi Trainstation SubArt predstavlja tudi z dejavnostmi nekoliko bolj zaprtega tipa. V zaodrju se nahajajo prostor za vaje glasbenih skupin, atelje, ki ga posamezniki lahko uporabljajo kot prostor za ustvarjanje, sitotisk delavnica, studio za snemanje avdio materiala glasbenih skupin in rampa za skejtanje. Prostor torej ponuja ogromno možnosti za vključevanje mladih.

Trainstation SubArt je eden redkih, lokalno in regionalno pa celo edini prostor, ki je večino naštetih nekomercialnih in alternativnih dejavnosti izvaja redno, predvsem pa brezplačno (z izjemo koncertov, saj to zaradi kritja stroškov večinoma ni izvedljivo). Z vsem tem predstavlja prostor, ki mladim omogoča aktivno preživljanje prostega časa, druženje, obisk prireditev in brezplačno neformalno izobraževanje. Z delavnicami, predavanji in videoprojekcijami, pa tudi s samim vključevanjem novih prostovoljcev v delo, tu poteka zelo pomemben prenos znanj in izkušenj. Prav tako mlade spodbuja k sodelovanju pri izvajanju in organiziranju prireditev, k svobodnemu umetniškemu izražanju ter aktivni participaciji pri soustvarjanju subkulture, s tem pa k odmiku od pasivnosti in k razvoju družbenokritičnosti.

Vabljeni torej na dvodnevno rajanje!«

V petek bodo nastopili Buran, The Indicals in Zwook & Jimmy, medtem ko se bodo v soboto predstavile domače skupine Mutism (na fotografiji), Nature, Attic Mist in Sereš. Oba dneva bo potekala tudi razstava 6. let Trainstationa in veganska kuhna. Več podrobnosti o programu najdete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

1. 6. 2017

Attic so objavili videospot za novi single The Hound Of Heaven s prihajajočega konceptualnega albuma z naslovom Sanctimonious, ki bo izšel 18. avgusta pri založbi Ván Records.



KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna