Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 1. 2022

Desaster so objavili video za skladbo Learn To Love The Void z aktualnega albuma z naslovom Churches Without Saints.

8. 10. 2021

Slovenski death metal progresivneži Morost so že bili napovedani za avstrijski festival Kaltenbach Open Air 2020, preden je bil ta odpovedan zaradi korone. V mesecu septembru so zdaj organizatorji za KOA 2022 napovedali številne nove bande, med katerimi so se pojavili tudi Morost.

Celoten seznam nastopajočih je naslednji: Sodom, Suffocation, SepticFlesh, Primordial, Taake, Decapitated, Swallow the Sun, Desaster, Benighted, Nordjevel, Ingested, Diabolical, Hideous Divinity, 1914, Man Must Die, Asenblut, Ellende, Mastic Scum, Darkfall, Mortal Strike, Fleshless, Sodomized Cadaver, The Church Of Pornthegore, Skull Crusher, Erebos, Klynt, Misanthropic Might, Pequod, HellMetAll, Morost, Sin Eater, Lowbau, Stormrage, Cyrox, Sarcastic Terror, Voidstalker.

16. 8. 2021

Swallow the Sun so potrjeni za avstrijski festival Kaltenbach Open Air 2022, ki se bo odvijal med 18. in 20. avgustom v kraju Spital am Semmering. Zaenkrat potrjeni bandi so: Suffocation, Taake, Swallow The Sun, Desaster, Benighted, Hideous Divinity, Ellende, Darkfall, Mortal Strike, Sodomized Cadaver, Pequod, Klynt, Voidstalker.

Predprodaja kart za edicijo v naslednjem letu se je že tudi začeli, vstopnice lahko naročite tukaj.

17. 5. 2021

Desaster predstavljajo skladbo Endless Awakening, drugi single z novega studijskega albuma z naslovom Churches Without Saints, ki izide 4. junija pri založbi Metal Blade Records.

16. 4. 2021

Nemški black/thrash metal ekstremisti Desaster se vračajo z novim albumom Churches Without Saints, ki bo izšel 4. junija pri založbi Metal Blade Records. Za pokušino je skupina objavila tudi prvi single z naslovom Learn To Love The Void.

Churches Without Saints prinaša naslednje skladbe:
The Grace of Sin
Learn To Love The Void
Failing Trinity
Exile Is Imminent
Churches Without Saints
Hellputa
Sadistic Salvation
Armed Architects Of Annihilation
Primordial Obscurity
Endless Awakening
Aus Asche

2. 11. 2020

Nemški black/thrash manijaki Desaster in portugalski black metalci Decayed so združili moči in minuli petek, 31. oktobra, preko Helldprod Records na vinilu izdali skupen split. Za skupno izdajo je vsak band prispeval po en komad, naročila pa se zbirajo na tej povezavi. Kratkemu EP-ju lahko prisluhnete tukaj.

28. 1. 2020

Organizatorji festivala MetalDays sporočajo, da je v prodaji še zadnjih 3000 festivalskih vstopnic in da bo verjetno zmanjkalo tudi eno- in tridnevnih vstopnic.

Poleg tega so v zadnjem paketu na novo potrjenih izvajalcev Devin TownsendGreen CarnationOceans of SlumberCypecore in MØL.

Poleg omenjenih so do zdaj potrjeni tudi: 1914, Amon Amarth, Anthrax, As I Lay Dying, Asphyx, At The Gates, Benediction, Beyond Creation, Cattle Decapitation, Clutch, Convictive, Dark Fortress, Decaying Days, Desaster, Despised Icon, Eternal Delyria, Havok, Jinjer, Katla, Malevolent Creation, Napalm Death, Orbit Culture, Paradise Lost, Philip H. Anselmo & The Illegals, Razor, Rome, Rotting Christ, Signs of Algorithm, Testament, The Privateer, Voices, Vulture Industries, Warkings, Wormrot, Wolves in the Throne Room in Year of the Goat. 

27. 12. 2019

Altar Of I predstavljajo besedilni video za novo skladbo, ki nosi naslov Immersion.

Progressive metalcore zasedba iz Celovca se bo danes zvečer v domačem mestu predstavila na festivalu Hellfeier 2019, na katerem bodo nastopili še njihovi rojaki Fallen Utopia in Groteskh ter nemški black/thrash metal veterani Desaster. Več podrobnosti o dogodku najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

11. 12. 2019

Namesto Nargaroth bojo na festivalu Kaltenbach Open Air naslednje leto nastopili norveški black metal veterani Taake. Poleg tega so organizatorji včeraj najavili še nastop nemških speed/thrash metal veljakov Sodom, ki bojo na čelu z Angelripperjem nastopili v postavi Husky (Asphyx, ex-Desaster) na bobnih ter Frank Blackfire (ex-Sodom, ex-Kreator, Assassin) in Yorck Segatz na kitari.

Poleg enodnevnih in festivalskih vstopnic so zdaj v prodaji tudi VIP-vstopnice, ki zajemajo festivalsko vstopnico in dostop do zaodrja oziroma našteto s festivalsko majico.

Doslej potrjene skupine za 15. izvedbo festivala, ki se bo med 20. in 23. avgustom odvijal pri kraju Spital am Semmering, so: 1914, Asenblut, Benighted, Cattle Decapitation, Cyrox, Darkfall, Decapitated, Desaster, Diabolical, Ellende, Erebos, Fleshless, Hellmetall, Helrunar, Hideous Divinity, Ingested, Klynt, Lowbau, Malokarpatan, Man Must Die, Misanthropic Might, Morost, Mortal Strike, Nordjevel, Pequod, Pornthegore, Primordial, Rohstoff, Sin Eater, Sarcastic Terror, Skull Crusher, Sodomized Cadaver in Stormrage.

5. 11. 2019

Po 14 letih se na tolminski oder vračajo legendarni Anthrax. Pred prazniki so organizatorji festivala Metaldays na seznam nastopajočih poleg prej omenjenih dodali še Asphyx, Desaster, Havok ter Year Of The Goat. Konec tega tedna, natančneje v petek, pa nas čakajo že nove potrditve. 

Avtorica: Tina Urek
29. 10. 2019

Iz Avstrije prihaja prijetna novica s številnimi novimi nastopajočimi za festival Kaltenbach Open Air. V zadnjih treh tednih so bili med drugim potrjeni naslednji bandi: Decapitated, Desaster, Nargaroth, Nordjevel, Hideous Divinity in Fleshless. Organizator obljublja še več bandov iz sveta ekstremnega thrash, death in black metala do konca leta, zaenkrat potrjen seznam nastopajočih pa najdete v našem napovedniku za Kaltenbach Open Air 2020.

19. 4. 2018

Moonspell so objavili live posnetek komada Desaster, ki se nahaja na aktualnem albumu 1755.





 

 

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2018

Kultni nemški thrasherji Sodom se vračajo kot kvartet! Vodji, basistu in vokalistu Tomu Angelripperju so se pridružili Husky (Asphyx, Desaster) na bobnih ter Frank Blackfire (ex-Kreator, Frank Blackfire, Assassin) in Yorck Segatz (Beyondition) na kitarah. Frank Blackfire v skupini ni novo ime, saj je z njo posnel že studijska albuma Persecution Mania (1987) in Agent Orange (1989), kot tudi koncertni zapis Mortal Way Of Live (1988).

Sodom za letošnje poletje že napovedujejo novi single, medtem ko naj bi novi album sledil prihodnje leto.

6. 9. 2017

Na naslednji ediciji festivala Dark Easter Metal Meeting bodo 31. marca in 1. aprila v klubu Backstage v Münchnu poleg že potrjenih skupin nastopili Katatonia, Novembre, Taake, Secrets Of The Moon, Agrypnie, Dool, Helheim, Furia, Commander, Lebenssucht, Impure Wilhelmina in Ewigeis.

Več informacij je na voljo na uradni strani festivalana Facebooku in v našem napovedniku.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb