Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 4. 2024

Hrvaški Manntra so tretji najavljeni headliner hrvaškega festivala Pannonian Rock Festival 2024. Poleg Hrvatov so bili najavljeni še:

Funeral (Norveška)
W.E.B. (Grčija)
Drama Noir (Grčija)
Murdery (Španija)

Tridnevni festival se bo odvijal od 15. do 17. avgusta. Vstopnice so na voljo, zanje boste do 10. maja ali do razprodaje 150 »early bird« vstopnic odšteli 74 EUR.

4. 4. 2024

Novonastala zasedba Ortolan, v kateri delujejo Dan Gargiulo in Oleg Zalman (Artificial Brain), Jeremy Salvo (Xoth) in Andy Horn (Crossspitter), predstavlja svojo prvo skladbo Holy to Whom?. Z njo napovedujejo samonaslovljeni demo Ortolan, ki bo izšel 15. aprila na kaseti in prinaša naslednje skladbe:

Sudden Loss
Holy to Whom?
Drowned in Armagnac
Multiple Hidden Magicians
Early Departure

3. 4. 2024

Nekaj dni po zaključku letošnje edicije festivala Inferno Metal Festival so organizatorji sporočili, da so že na voljo »early bird« vstopnice za naslednje leto. Znan je tudi že datum festivala, ki se bo naslednje leto odvijal med 17. in 20. aprilom v Oslu.

2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

12. 3. 2024

Domača stoner/doom zasedba Omega Sun je predstavila videospot za komad Early Morning, ki je del njihovega aktualnega ploščka Roadkill.

Avtorica: Tina Urek
26. 2. 2024

Mlad hrvaški festival Pannonian Rock Festival 2024, ki se bo letos odvil v Katakombah v Osijeku, že ponuja možnost nakupa festivalskih vstopnic. Do 5. marca je na voljo 150 »super early bird« vstopnic, in sicer na tej povezavi.

In ne pozabimo, na letošnji ediciji bodo nastopili ljubljanski Noctiferia. Več informacij o festivalu najdete v našem Napovedniku.

23. 1. 2024

8. marca se bo zdaj že tradicionalno v ljubljanskem Orto Baru zgodil koncertni dogodek Dan rock žena. Tokrat bo dogodek zelo mednarodno obarvan, saj iz Brazilije v Ljubljano prihajajo thrash metalke Nervosa. Poleg Brazilk bodo na koncertu nastopile še domače Hellcats ter Rougenoire iz sosednje Italije.

Na voljo so že tudi vstopnice, in sicer early-bird vstopnice po ceni 15 EUR, redna cena pa bo znašala 20 EUR. Več informacij najdete v našem Napovedniku.

9. 1. 2024

Razprodane so »early bird« vstopnice za Tolminator Metal Fest 2024. Vstopnice so zdaj na voljo po redni ceni 170 EUR, in sicer tukaj.

14. 12. 2023

Švedska progresivna death metal zasedba Carnosus sporoča, da je sklenila sodelovanje z Willowtip Records. Poleg naznanitve nove založbe band še sporoča, da bo kmalu začel z delom na tretjem albumu:

»As the year ends we are buckling up and getting ready to record our third album. We are happy to announce that this time we are working with Willowtip Records and joining their roster of amazing bands!

Expect more ‘Visions’ as we venture into our third installment, with tales of the vicious majesty and the world it lives in. This project comes with some of our finest riffs to date and is a bit more progressive than our last album. We will, once again, team up with the trustworthy and excellent producer Robert Kukla at Obsidian Recording Studios in Gothenburg, Sweden. We are beyond stoked to let this material come to life, and we hit the studio early 2024! Giddy up!«

3. 10. 2023

Organizatorji norveškega festivala Beyond the Gates 2024 so sporočili, da so ob napovedi prvih potrjenih bandov (Behemoth, Satyricon, Watain, Venom, Trelldom, Vreid, Djevel, Cult of Fire, Dødheimsgard, Darkspace, Manbryne) pošle »early bird« vstopnice, ki so se prodajale po ceni 299 EUR. Trenutno so vstopnice na voljo za približno 328 EUR.

18. 8. 2023

Konec junija smo poročali, da so Primorci Omega Sun s singlom The One napovedali nov album. Včeraj pa smo izvedeli, da bo drugi single z naslovom Doomer izdan 1. septembra, medtem ko bo plošček Roadkill v digitalni obliki ugledal luč sveta 8. septembra pri No Profit Recordings. Sredi decembra naj bi sledila izdaja na vinilu, in sicer v omejeni nakladi 300 kosov, od katerih bo 50 izdelanih s posebnim dizajnom, za katerega je v celoti poskrbel Jan Taitl.

In še: album sta posnela Žan »Cigo« Brešan in Teo Orlando lansko leto v Ostudio6 v Novi Gorici. Miks in mastering je uredil Igor Kukanja. Tracklista:

The One
Black Dust
Survive
Another You
Early Morning
Doomer

2. 8. 2023

Francoski black metalci Seth sporočajo, da se vračajo h koreninam, saj so ponovno združili moči z založbo Season of Mist. Plod tega sodelovanja bo sedmi dolgometražec zasedbe, ki naj bi izšel naslednje leto. Spodaj lahko preberete izjavo banda:

»We are part of the very first bands to have signed SOM. While the genesis of our parntership dates back to 1997, we’ve yet inked another deal 23 years later that shall unleash the true heir of La Morsure de Christ. Now, we’ve been recording opus # 7 in Paris for nearly a month. The full-length is soon to be complete and sent to the label!«

Francoze boste lahko letos ujeli tudi pri nas, saj bodo 12. septembra skupaj z Attic in ...And Oceans nastopili v kranjskem TrainStationu.

1. 8. 2023

Kot smo že poročali, je Tolminator za leto 2024 že napovedal datum, ki si ga morate obvezno zabeležiti v koledar. Da vam bo odločitev za obisk druge edicije festivala še lažja, pa so Dirty Skunks že naznanili prve zasedbe:

Primordial
Suffocation
Tankard
Harakiri For The Sky
Gaerea
Deströyer 666
Sinister
Gutalax
Necrot
Milking The Goatmachine
Dark Insanity

Tolminator Metal Fest 2024 se bo odvijal med 24. in 28. julijem, na voljo pa je že 666 »early bird« vstopnic!

31. 7. 2023

Kljub temu, da t. i. early arrival koncerti v sklopu letošnje edicije festivala Metaldays v Velenju potekajo že od prejšnjega četrtka, festival komaj danes uradno odpira svoja vrata. Na tej povezavi lahko preverite celotno časovnico vseh nastopajočih za vse štiri odre in tako poskrbite, da ne zamudite nastopa svoje najljubše zasedbe.

Avtorica: Tina Urek
20. 7. 2023

Japonska ženska hibridna metalcore zasedba z elementi japonske pop-glasbe, hip-hopa, nu-metala, elektronike in hardcore punka Hanabie so objavile video za komad Be the GAL (Early Summer ver.).

Zasedba pride kmalu v Evropo, turnejo začne 4. avgusta v Velenju na Metaldays.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb