VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 5. 2024

Nemški melodični death metalci Ira Tenax so pretekli mesec najavili vrnitev na sceno z novim albumom Dark Awakening, včeraj pa so razkrili še seznam komadov in tudi besedilni video za Path of Revenge.

Prologue
Beginning of the End
Council of the Old
Golden Son
Fatal Romance
Path of Revenge
Final Betrayal
Endless Pain
When Bright Days Turn Black
Last Endeavor
Aftermath

Avtorica: Tina Urek
14. 5. 2024

Kanadski melodični black/folk metalci Valfreya so v obliki besedilnega videospota objavili Le Périple, drugi single s prihajajočega albuma Dawn of Reckoning, ki bo izšel 24. maja in prinesel deset novih pesmi:

Dawn of Reckoning
The Rise
Warcry
The Fate
The Fall
Equilibrium
The Fallen Kings
A New Era
Le Périple
Reus es

14. 5. 2024

Avstrijski power metalci Visions Of Atlantis bodo danes ob 16. uri premierno predstavili komad Monsters s prihajajočega albuma Pirates II – Armada, ki bo izšel 5. julija pri založbi Napalm Records. Premiero lahko spremljate spodaj.

10. 5. 2024

Italijanski brutalneži Brainsore so podpisali za založbo Time To Kill Records, kjer bodo letos izdali prvenec. Več informacij sledi.

Brainsore so:
Don Gulag (bobni),
Holy Father (kitara),
Horcrux Urethra (vokal).

11. 4. 2024

Sullen Light of Expired Stars je naslov novega singla progresivnih death metalcev Swelling Repulsion, ki ga boste lahko našli za prihajajočem dolgometražcu Fatally Misguided. Ta izide 7. junija pri Transcending Obscurity Records.

3. 4. 2024

Ameriški progresivni thrash/death metalci Nuclear Tomb so premierno predstavili komad Fatal Visions s prihajajočega prvenca Terror Labyrinthian.

26. 3. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes so prejšnji petek pri AFM Records izdali album Myths of Fate, s katerega prav tako predstavljajo videospot za skladbo Hammer of the Gods.

22. 3. 2024

Ukrajinski groove death metalci Arhat so napovedali Secrets of Ancient Gods, svoj drugi album. Ta bo izšel 31. maja in prinesel deset komadov:

Intro
Abyss of Flame
Karnak
Arcana XVI
Nasha khoda nevpynna
Symbols (feat. Oleksii Syrota from Voracity)
Path Eternal
Wheel of Fate
The Great Unknown (feat. Dmytro Moskalenko from Violateress)
Shlyah do prozrinnya

21. 3. 2024

Avstrijski gusarji Visions Of Atlantis napovedujejo izid albuma Pirates II – Armada. Ta naj bi izšel 5. julija pri založbi Napalm Records. Tracklista:

To Those Who Choose to Fight
The Land of the Free
Monsters
Tonight I'm Alive
Armada
The Dead of the Sea
Ashes to the Sea
Hellfire
Collide
Magic of the Night
Underwater
Where the Sky and Ocean Blend

Spodaj si lahko že pred izidom albuma ogledate video za komad Armada, oktobra pa se band odpravlja tudi na evropsko turnejo.

11. 3. 2024

North Sea Echoes, nova zasedba Raya Aldera in Jima Matheosa (oba Fates Warning), je objavila videospot za pesem Throwing Stones s svežega aktualnega ploščka Really Good Terrible Things.

1. 3. 2024

Simfonične metal dive Exit Eden so posnele video za skladbo Désenchantée z aktualnega albuma Femmes Fatales.

26. 2. 2024

Ameriški symphonic/gothic metal dvojec Element Of Fate je posnel videospot za single Night Winds, ki je bil izdan že lani, a je bil zdaj remasteriziran in remiksan.

26. 2. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes so objavili videospot za pesem In Eternity s prihajajočega albuma Myths of Fate, ki izide 22. marca pri AFM Records.

23. 2. 2024

North Sea Echoes, nova zasedba Raya Aldera in Jima Matheosa (oba Fates Warning), je danes izdala prvenec Really Good Terrible Things. Izid albuma je band pospremil z novim videospotom za komad Empty.

23. 2. 2024

Prejšnji mesec smo poročali, da so niški death/doom metalci The Bloody Earth izdali EP Crnoslovlje. Sedaj pa band predstavlja tudi besedilni video za komad Rise From the Earth, Father.

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj