Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 8. 2023

Ameriški stoner/doom metal dvojec Patriarchs In Black je zaključil z delom na svojem drugem albumu My Veneration. Celovečerec bo izšel 6. oktobra pri MDD Rceords.

Pri snemanju so med drugim sodelovali Karl Agell (Corrosion of Conformity Blind/Lie Heavy), Rob Traynor (Black Water Rising), Mark Sunshine (Riotgod/Unida), Darryl DMC (RUN/DMC), John »JD« DeServio (Black Label Society), Dave Neabore (Dog Eat Dog), Johnny Araya in Danny Kelly.

 

6. 7. 2023

Zasedba Till The Dirt, katere član je tudi Kelly Shaefer (Atheist), je podpisala z založbo Nuclear Blast Records. Pri založbi bo band 25. avgusta izdal album Outside the Spiral, zdaj pa že lahko prisluhnete naslovnemu komadu albuma, ki ga je band izdal v obliki besedilnega videospota.

24. 8. 2022

Založba Metal Blade Records je 12. avgusta letos izdala samonaslovljen ponatis EP-ja instrumentalne post rock skupine If These Trees Could Talk. To je prva izdaja skupine pri Metal Blade Records, prvotno je bil EP izdan v samozaložbi. Band sestavljajo basist Tom Fihe, bobnar Zack Kelly, kitaristi Jeff Kalal, Cody Kelly in Mike Socrates. If These Trees Could Talk so v primerjavi s podobnimi skupinami iz žanra nekoliko bolj »heavy«, večkrat se pojavljajo poteze, ki so tipične za metal.

In še tracklista EP-ja:
Malabar Front
Smoke Stacks
The Friscalating Dusklight
Signal Tree
The Death of Paradigm
41°4'23n, -81°31'4w

6. 6. 2022

Patriarchs In Black, Dan Lorenzo (Hades, Non Fiction) in Johnny Kelly (Type O Negative, ex-Danzig), in John Cosco so posneli video za single Sing For The Devil? Ta je del prihajajočega debitantskega dolgometražca Reach For The Scars, ki izide 1. julija pri MDD Records, prednaročite ga pa že lahko tukaj.

2. 2. 2022

Absent In Body je zasedba, ki jo sestavljajo kitarist Mathieu J. Vandekerckhove (Amenra), vokalist/kitarist Scott Kelly (Neurosis), basist/vokalist Colin H. Van Eeckhout (Amenra) in bobnar Igor Cavalera. 25. marca bo pri Relapse Records izšel njihov dolgometražni album Plague God, na katerem bodo sledeči komadi:

Rise From Ruins
In Spirit In Spite
Sarin
The Acres/The Ache
The Half Rising Man

Avtorica: Tina Urek
20. 12. 2021

Na ostankih zasedbe Vallenfyre, ki je prenehala z delovanjem leta 2018, sta Greg Mackintosh, glavni mož zasedbe Paradise Lost, in sozarotnik Chris Casket združila moči v novi zasedbi Strigoi, zdaj pa se že vračata z drugim doom/death albumom, ki bo luč sveta ugledal poleti 2022 pri Season of Mist in bo nosil naslov Viscera. Več informacij še sledi. Trenutno zasedbo sestavljajo:

Greg Mackintosh – vokal in kitara v studiu
Chris Casket – bas kitara
Guido Zima – bobni
Ben Ash – kitara
Sam Kelly Wallace – kitara v živo

15. 12. 2021

Metal ikona Dan Lorenzo (Hades, Non Fiction) iz New Jerseya in Johnny Kelly (Type O Negative, ex-Danzig) sta združila moči v projektu Patriarchs In Black. Poleg tega so vabilo k sodelovanju kot gostujoči vokalisti sprejeli Karl Agell (ex-Corrosion Of Conformity), Dewey Bragg (Kill Devil Hill), Rob Dukes (ex-Exodus), Mark Morales (Sons of Texas) in John Kosco (Dropbox), ki so obljubili, da bodo sodelovali vsaj pri eni pesmi na albumu, ki bo luč sveta ugledal enkrat naslednje leto pri MDD Records. V začetku leta pa naj bi bil že na voljo prvi single, medtem ko je uradni dražilnik, ki ponuja približen vpogled v glasbeno ustvarjanja projekta Patriarchs In Black, že nekaj dni objavljen na YouTubu.

21. 6. 2021

Veterani ekstremnega metala Carcass bodo 17. septembra izdali težko pričakovani sedmi studijski album. Pod naslovom Torn Arteries se skriva izdaja, ki že od samega začetka promocije preseneča. Naslovnica, sestavljena iz zelenjave, ter videospot, ki prikazuje razpad živega, sta le začetek. Plošček bo predstavil sledeče komade:

Torn Arteries
Dance of Ixtab (Psychopomp & Circumstances March No. 1)
Eleanor Rigor Mortis
Under The Scalpel Blade
The Devil Rides Out
Flesh Ripping Sonic Torment Limited
Kelly's Meat Emporium
In God We Trust
Wake Up And Smell The Carcass / Caveat Emptor
The Scythe's Remorseless Swing

Avtorica: Tina Urek
16. 6. 2021

Ekipa Two Minutes To Late Night predstavlja video za novo priredbo. Tokrat so obdelali skladbo Jane skupine Jefferson Starship, pri kateri so se nepogrešljivemu Jordanu Oldsu (aka Gwarsenio Hall) pridružili še Johnny Kelly (Silvertomb, Danzig, ex-Type O Negative, ex-A Pale Horse Named Death), Johanna Sadonis (Lucifer), Nicke Anderson (Lucifer, The Hellacopters, Entombed), Mlny Parsonz (Royal Thunder) in Cory Barhorst (Kylesa, Black Tusk).

15. 3. 2021

Newyorška doom metal zasedba Silvertomb, v kateri sodelujeta nekdanja člana Type O Negative Kenny Hickey in Johnny Kelly, na ogled ponuja animirani videospot za single So True z debitantskega albuma Edge Of Existence, ki je izšel novembra 2019 pri SPV - Long Branch Records. Koncept albuma se ukvarja s Hickeyjevim osebnim bojem z zasvojenostjo, ljubeznijo in samomori ter tragično smrtjo frontmana Petra Steelea in dokončnim razpadom Type O Negative.

3. 8. 2020

Mastodon predstavljajo še neobjavljeno skladbo Fallen Torches, v kateri se je skupini na gostujočih vokalih pridružil Scott Kelly iz Neurosis. Gre za skladbo s prihajajoče kompilacije priredb, skladb iz soundtrackov, inštrumentalov, B-strani singlov in živih posnetkov z naslovom Medium Rarities, ki bo izšla 11. septembra.

Tracklista je sledeča:
Fallen Torches (neobjavljena skladba)
A Commotion (priredba Feist)
Asleep In The Deep (inštrumentalna verzija)
Capillarian Crest (v živo)
A Spoonful Weighs A Ton (priredba The Flaming Lips)
Toe To Toes (inštrumentalna verzija)
Circle Of Cysquatch (v živo)
Atlanta (priredba Butthole Surfers)
Jaguar God (inštrumental)
Cut You Up With A Linoleum Life (Aqua Teen Hunger Force)
Blood & Thunder (v živo)
White Walker (Game Of Thrones)
Halloween (inštrumentalna verzija)
Crystal Skull (v živo)
Orion (priredba Metallice)
Iron Tusk (v živo)

23. 4. 2020

Verzija skupine L.A. Guns, v kateri sodelujeta Steve Riley in Kelly Nickels, predstavlja prvi single z naslovom Crawl. Gre za skladbo s prihajajočega studijskega albuma Renegades, ki bo izšel za založbo Golden Robot Records.

Skupino sestavljajo Steve Riley (ex-L.A. Guns, ex-W.A.S.P., ex-Keel) na bobnih, Kelly Nichols (ex-L.A. Guns, ex-Faster Pussycat, ex-Virgin Steele) na basu, Scott Griffin (ex-L.A. Guns, ex-Ratt) na solo kitari in Kurt Frohlich (ex-The Underground Rebels) na vokalu in ritem kitari.

12. 9. 2019

Kanadski rockerji Toque so objavili videospot za skladbo Never Enough For You, ki se nahaja na njihovem aktualnem drugem albumu z naslovom Never Enough.

Toque sestavljajo vokalist/kitarist Todd Kerns (The Age Of Electric, ex-Slash, ex-Sin City Sinners), basist Brent Fitz (ex-Alice Cooper, ex-Slash, ex-BulletBoys), bobnar Shane Gaalaas (ex-Yngwie J. Malmsteen, ex-Michael Schenker Group, ex-Uli Jon Roth) in kitarist Cory Churko (Shania Twain, Kelly Clarkson).

7. 8. 2019

Civil War se vračajo z novim singlom, ki nosi naslov Dead Man's Glory. V skladbi se je prvič predstavil novi frontman Kelly Sundown (Zierler, ex-Adagio, ex-Iron Mask), na solo kitari je na pomoč priskočil Thobbe Englund (ex-Sabaton), medtem ko je bil tokrat za produkcijo zadolžen kitarist in producent Caleb Bingham (Athanasia, ex-Five Finger Death Punch, ex-Zonaria).

23. 5. 2019

Doom metal zasedba Eternal Black iz Brooklyna bo 13. junija izdala svoj drugi studijski album, ki nosi naslov Slow Burn Suicide. Za produkcijo je tudi tokrat poskrbel produkcijski tim Joe Kelly in Kol Marshall (Mercyful Fate, King Diamond, Ministry, Begotten), medtem ko je bil za mastering zadolžen Tony Reed iz Mos Generator, ki je opravil mastering tudi za njihov predhodni album.

Na njihovem Bandcampu že lahko prisluhnete tudi prvi skladbi The Ghost.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška