NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 12. 2023

Začela se je predprodaja mercha (kratke majice, znamke SOL'S Imperial, in skodelice) za Paranoidovo obletnico. Svoja prednaročila, ki jih bomo zbirali do 31. januarja, nakar gredo majice v tisk, lahko oddate na spletni strani založbe On Parole Productions, in sicer za majico tukaj in za skodelico tukaj.

Na priloženi sliki si lahko ogledate dizajn obeh, spodaj pa karto velikosti majice:

7. 10. 2022

Pri založbi Noise Records bo 28. oktobra izšel boxset skupine Celtic Frost z naslovom Danse Macabre:

CD box:
- album Morbid Tales
- album To Mega Therion (z bonus komadom)
- album Into The Pandemonium (z bonus komadi)
- EP Emperor's Return (z bonus komadi)
- posnetek z vaje Grave Hill Bunker Rehearsals
- 40-stranska knjiga z intervjuji in fotografijami
- poster v velikosti A2
- našitek Danse Macabre

LP box:
- album Morbid Tales
- album To Mega Therion
- album Into The Pandemonium
- EP Emperor's Return
- 12" EP Tragic Serenades
- 12" EP I Won't Dance
- 12" single The Collector's Celtic Frost
- 7" single Visual Aggression
- posnetek z vaje Grave Hill Bunker Rehearsals (na kaseti)
- 40-stranska knjiga z intervjuji in fotografijami
- USB ključek z glasbo v formatu MP3
- poster v velikosti A2
- našitek Danse Macabre

23. 12. 2021

Novo leto že trka na vrata, zato se je treba nanj pripraviti. Tradicionalno smo v uredništvu spletnega metal časopisa Paranoid izbrali fotografijo za nov koledarček, s katero je bilo v objektiv ujeto  glasbeno-koncertno dogajanje. Če vam je motiv všeč in si želite enega ali dveh koledarčkov, nas pocukajte za rokav na kakšnem ... Hm, joj, šment ... Pač pocukajte nas za rokav, kjer koli se že srečamo.

In če bi radi še kaj več, so še zmeraj na voljo kratke majice tako za metalske dekline (velikosti S in M) kot tudi metalske dedce (velikosti S, L, XL in XXL), oboji pa boste za to odšteli natanko 12 EUR.

6. 12. 2021

Za razliko od lanskega leta bo letos s Paranoidovimi kratkimi majicami hodil naokoli Metal Parkelj. Tako kot lani bomo tudi letos podelili dve majici (tukaj je povezava do nagradne igre), a še zmeraj obstaja možnost, da te kupite v spletni trgovini On-Parole in na ta način podprete svoj naljubši spletni metal časopis. Majice so na voljo tako za metalske dekline (velikosti S in M) kot tudi metalske dedce (velikosti S, L, XL in XXL), oboji pa boste zanjo odšteli natanko 12 EUR. 

22. 3. 2021

Nadvse aktivna graška založba Grazil Records v posluh ponuja svežo kompilacijo Grazil Records & Friends Vol​ume ​1, ki je luč sveta ugledala pretekli petek. Na njej je zbranih 20 zanimivih izvajalcev iz Avstrije, Nemčije in Švice, kot so Mandaground, Dark Nativity, Saturnists, Thosar, Another Home, Nekrodeus, Tortured Souls, Deumus, Harrowist, Mossadeq, Violență Domestică in drugi.

Kdor ima rad tako trdo kot tudi atmosferično glasbo, je s to kompilacijo v dobrih rokah. Za glasbene zvrsti ni omejitev, saj se na ploščku prepletajo blackgaze, klasični in atmosferični black metal, srčni hardcore punk, sludge, stoner metal, experimental noise, industrial in doom, ki zagotavljajo dovolj raznolikosti in silovite izbruhe čustev.

5. 2. 2021

Melodični death metalci Aetherian so objavili komad Primordial Woods, pri katerem je sodeloval Sakis Tolis, vokalist in kitarist pri Rotting Christ. Pesem govori o gozdovih sveta in o nujnosti človeške rase za ohranitev teh v vsej njihovi lepoti in raznolikosti.

Avtorica: Tina Urek
21. 7. 2020

Italijanska death/doom metal zasedba Ferum je pred kratkim začela akcijo z imenom Extreme Music Is Protest, s katero podpira organizacijo Communities United Against Police Brutality.

»Vedno smo bili in vedno bomo proti diskriminaciji, rasizmu, fašizmu in policijskemu nasilju.

Kot naš majhen prispevek k skupni stvari bomo VES izkupiček od prodaje majic, plakatov in našitkov z motivom Vergence od danes do 31. avgusta podarili Communities United Against Police Brutality (CUAPB).

 črne majice z negativnim tiskom: 10 EUR
 našitki: 3 EUR
 plakati (ročno natisnjeni): 10 EUR

Kontaktirajte nas glede informacij o velikosti majic in za naročila. Dostava možna po vsem svetu.

Če želite donirati organizaciji neposredno, lahko to storite tukaj: https://www.cuapb.org/what_we_do,« sporočajo Ferum.

8. 5. 2020

Po dolgem času smo se v ekipi odločili za tisk majic Paranoid. V spletni trgovini založbe On Parole Productions so tako na voljo moške majice v velikostih od S do XXL in ženske majice v velikostih S in M z motivom letošnjega koledarčka. Naročila zbiramo do 24. maja, majice pa bodo odposlane predvidoma 1. junija 2020.

Za kratko majico Paranoid 2020 se lahko potegujete tudi v nagradni igri, če veste, kateri band je bil na spletnem portalu Paranoid kot prvi recenziran.

8. 11. 2019

Ljubljanski intergalaktični post-stoner trio Hoba predstavlja skladbo Cunami pred nami, ki je bila posneta v živo v njihovem prostoru za vaje.

Novonastalo skupino brez vokala sestavljajo sami stari znanci: Ozi (ex-Veteran Kozmosa) na kitari, Pendeho (ex-Veteran Kozmosa, ex-Vomit Sprinkler) na basu in Wuko (ex-Jegulja, ex-Dawn Patrol, ex-Lene Kosti) na bobnih.

18. 7. 2019

Spodaj si lahko ogledate aktualni videospot za skladbo Kopam oči, režem jezik, prste, nos i uši s tretjega albuma hrvaško-nemške death'n'roll naveze Hereza z naslovom Death Metal Drunks, ki je izšel v začetku prejšnjega meseca pri Godz Ov War Productions. V omenjeni skladbi na vokalu gostuje Igor Buljin (Empire Of Hell, Black Cult, Gorthaur's Wrath), na albumu pa poleg njega sodelujejo še Adrie Kloosterwaard (Sinister, ex-Supreme Pain, ex-Houwitser), Aleister Kainulainen (Saturnian Mist, King Satan) in bobnar Conny Pettersson (Eternal Lies, Bleed For Me).

Tracklista novega albuma je sledeča:
Back From The Grave (feat. Adrie Kloosterwaard)
Genocid
Kopam oči, režem jezik, prste, nos i uši (feat. Igor Buljin)
Death Metal Drunks
Rak N'Roll
Dullahan (feat. Aleister Kainulainen)
Do kosti bez milosti
Beneath The Wheels Of Death
Necrobitch, Cowgirl From The Morgue
Stupid Spoiled Whore
Monstrum

20. 3. 2017

Jutri bo v kranjskem klubu Trainstation SubArt nastopil priznani kitarist Neil Zaza, katerega na turneji tokrat spremljata Walter Cerasani na bas kitari in Joe Czekaj na bobnih. Danes zvečer pa ste vabljeni tudi na kitarsko kliniko z Zazo, na kateri je sodelovanje brezplačno!

Američan Neil Zaza je prav poseben kitarski virtouz. Zaslovel je še v bendu ZAZA v 80-ih letih prejšnjega stoletja, prvič pa je nase opozoril že prej z osupljivo natančnimi izvedbami del klasične glasbe, ob katerih zastane dih.

Zaza, ki že desetletja nastopa kot solist, je poseben tudi zato, ker nenehno izpostavlja, da je privrženec melodičnosti. Čeprav se slednje sliši malo mehko, je Zaza eden najbolj silovitih in energičnih kitaristov na svetu, ki poleg že omenjene (neo)klasike do potankosti obvlada hitroprsti shred, kot tudi bolj pravoverno heavy metal in hard rock nažiganje. Povrh vsega je Zaza tudi izvrsten in samosvoj interpret velikih pop uspešnic, kar samo kaže kako širok okus ima. Čeprav njegova kariera niti ni tako razvpita, spada Neil Zaza v ligo tistih največjih metal rock kitaristov, kot so Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen ali Vinnie Moore, s katerimi si je ta izvrstni kitarist tudi že delil odre na različnih koncertih ali festivalih.

Več o koncertu najdete na Facebooku oziroma v našem napovedniku.

16. 1. 2017

Ekipa dokumentarnega filma o razvoju slovenske heavy metal scene Železne stopinje je minulo soboto opravila svoj prvi uradni snemalni dan, tekom katerega so posneli pogovore s člani skupin Turbo, Lene kosti, Sarcasm in Odiseja 2000, novinarko revije Antena Tamaro Pirih ter radijskim urednikom in DJ-em Andrejem Planinšcem - Hemijem.
Galerijo fotografij s snemanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Avtor: Gorjanec
10. 11. 2015

Gorgoroth se 9. decembra odpravljajo na 11-dnevno evropsko turnejo, v okviru katere bodo obiskali tudi Slovenijo. Skupaj s Kampfar in Gehenno bodo pretresli novogoriško Mostovno, obisk pa je zaradi redkosti nastopanja v našem delu Evrope tako rekoč obvezen za vsakega black metalca.

10. 4. 2015
Dirty Skunks sporočajo: »Lene Kosti se vračajo! Po drastičnem prestrukturiranju zasedbe leta 2012 so Lene Kosti, legendarni slovenski heavy metal band, katerega začetki segajo v daljno leto 1978, predlani znova vstale iz grobov in si pretegnile sklepe. Skupina je tako v letih 2013 in 2014 odigrala nekaj zelo uspešnih koncertov, zdaj pa bosta brata Kavaš 16. aprila mrtvaški ples končno pripeljala še v Orto Bar, kjer fante publika vedno dobro sprejme. Na koncertu se lahko nadejate posebnih presenečenj v obliki lepega nabora novih komadov ter nekaterih neizdanih, iz naftalina pobranih skladb, ki so nastale na samem začetku poti Lenih Kosti in jih publika ni imela prilike slišati že nekaj desetletij!
Za udarno dozo mladostne energije bodo v vlogi predskupine poskrbeli sežanski mladci Underground, ki bodo letošnjega aprila praznovali svojo drugo obletnico delovanja. Gre za skupino, ki prisega na prvovrstni old school heavy metal in le-tega tudi nadvse suvereno zastopa, kar dokazuje tudi njihov lani izdani demo.
Vsekakor obvezen koncert za vse ljubitelje pristnega starega heavy metala, ki mu posebno noto in status daje tudi sam termin, kajti odvil se bo v obdobju tradicionalnega Orto Festa! Metal večer v Kadilnici Of Death bo tokrat potekal že od 20h dalje, s koncertom v zgornjem nadstropju lokala pa začnemo že okoli 20:30, tako da ne zamujajte! Vstopnina znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KOD člansko izkaznico.« /J.G./

Avtor: Gorjanec
6. 3. 2015
Dirty Skunks sporočajo: »Dragi gostje rednih četrtkovih metal večerov Kadilnica Of Death. Koncertni program do konca tekoče sezone je načeloma zaključen, za konec že tretje uspešne sezone pa smo vam pripravili štiri odlične koncerte, ki jih nikakor ne gre zamuditi:
26. 3. 2015 – Shutdown, Klynt
16. 4. 2015 – Lene Kosti, Underground
23. 4. 2015 – Brezno, ShadowIcon
7. 5. 2015 – Penitenziagite, Carnifliate
Skupni seštevek koncertov v sezoni 2014/2015 bo tako dosegel številko 12, kar za obiskovalce s člansko izkaznico pomeni malce več kot 1 € na koncert! Če nameravate ujeti vse štiri zgoraj navedene koncerte, se vam nakup članske izkaznice še vedno splača, saj članarina znaša borih 13 €, medtem ko vstopnina za vsak posamezni koncert znaša standardne 4 €. Kdo ve, morda nam pa do julija v spored uspe vriniti še kak sladkorček? :) Vsekakor pa ste tekom pomladi pa vse do konca junija še vedno vabljeni vsak četrtek v Orto Bar na pivo, biljard in namizni nogomet v dobri družbi in ob spremljavi odlične metal glasbe! Se vidimo!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija