Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 1. 2024

Heavy metalci Lilith’s Black Lotus so minuli petek pri Volcano Records & Promotion izdali album Triple Six Revolution in videospot za pesem The Undead Army, ki ga lahko preverite spodaj.

9. 5. 2023

Ameriški death metalci Olkoth kot drugi single s prihajajočega prvenca At The Eye Of Chaos, ki bo 26. maja izšel pri založbi Everlasting Spew, predstavljajo komad To Eat Of The Lotus.

21. 3. 2023

Ameriški death metalci Olkoth kot prvi single s prihajajočega prvenca At The Eye Of Chaos predstavljajo komad Alhazred. Album bo izšel 26. maja pri založbi Everlasting in zajema naslednje naslove:

Alhazred
Incendiary Prayer
The Resurrectionist
Thousand Faced Moon
To Eat of the Lotus
Eidolon in the Flames
Lords of the Kali Yuga
At the Eye of Chaos

3. 10. 2022

Jeseniška deathcore/nu metal zasedba Within Destruction je v soboto izdala svoj peti album Lotus, ki ga lahko med drugim preverite in naročite na Bandcampu.

26. 9. 2022

Domači slam prvaki Within Destruction bodo ta petek izdali svoj peti album Lotus, v soboto bodo nastopili v ljubljanskem Orto Baru, za namene promocije obojega pa so objavili svež videospot za komad Toxic.

22. 7. 2022

Od tega torka dalje lahko na Bandcampu naročite Album Lotus od Within Destruction. Na priloženi fotografiji pa lahko preverite naslovnico, ki jo je ustvaril Pedram Mohammadi.

13. 7. 2022

Domači slam prvaki Within Destruction so včeraj najavili nov studijski album, ki bo nosil naslov Lotus. Izšel bo 30. septembra, medtem ko bosta 19. julija znana naslovnica in omogočena prednaročila. Že včeraj pa je band razkril naslove vseh komadov:

Lotus
Toxic
Nightmare
Survival
Scars
Revenge
Dying World
Dehumanized
Illusions
Neo-Yakuza
P.O.P.
Ultima

Avtorica: Tina Urek
5. 5. 2022

Italijansko-slovenska doom/death metal zasedba Assumption kot tretji in zadnji single s prihajajočega albuma Hadean Tides predstavlja pesem Daughters Of The Lotus. Album izide 20. maja.

15. 4. 2022

Američani Greylotus bodo julija izdali prvenec z naslovom Downfall, ki prinaša naslednje komade:

Rectilinear Motion
Shadow Archetype
Currents
Chiaroscuro
Capgras Delusion
Syzygy
Hoarfrost
Dawnfall
Azure Rain

24. 3. 2022

Italijansko-slovenski doom/death metalci Assumption so razkrili pesem Submerged by Hadean Tides s prihajajočega drugega albuma Hadean Tides, ki izide izide 20. maja v vseh formatih, in sicer pri Everlasting Spew Records v EU in Sentient Ruin Laboratories v ZDA. Sliko naslovnice je izdelala Mariya Popyk (Crnobogart).

Znani so tudi že naslovi vseh skladb na albumu:
Oration
Submerged by Hadean Tides
Daughters of the Lotus
Breath of the Deadalus
The Liquescent Hours
Triptych
Black Trees Waving

Assumption so:

Giorgio Trombino – vokal, kitara, klaviature
Matija Dolinar – kitara
Claudio Troise – baskitara
David Lucido – bobni in tolkala

13. 12. 2021

Malejzijska melodic death/groove metal zasedba Mothflesh je že v celoti na različnih digitalnih glasbenih platformah objavila album Machine Eater. Album bo izšel sicer komaj 31. decembra pri Goatlordth Records in GLord Records na CD-ju. Tracklista je naslednja:

Dogmacore
Hexburn Ω
Reconstructing Fire
The Lotus Denial
Myriagon
Cyberpsycho
Knif In The back
Chaos Intervals
THeory Of Mind
Void Edge

11. 8. 2021

Ameriški doomgaze/post-black metal trio Altars Of The Moon, v katerem sodelujejo sedanji in nekdanji člani Uada, Chrome Waves in Wolvhammer, je napovedal debitantski EP Brahmastra, ki bo 20. avgusta izšel v digitalnem formatu pri založbi Disorder Recordings. Na Bandcampu že lahko prisluhnete otvoritveni skladbi Brahmastra Pt. 1.

Skupino iz Portlanda v Oregonu sestavljajo Nate Verschoor (Uada), Jeff Wilson (Chrome Waves, Deeper Graves, ex-Wolvhammer) in Heath Rave (Lotus Thrones, ex-Wolvhammer).

23. 7. 2021

Soen v posluh ponujajo neobjavljeno skladbo EMDR, ki je ob nedavnem svetovnem dnevu ploščarn v omejeni nakladi ekskluzivno izšla na vinilni izdaji z naslovom The Undiscovered Lotus. Stran A (Lotus) prinaša tri še nikoli prej objavljene skladbe, ki so nastale med snemanjem predzadnjega albuma Lotus iz leta 2019, medtem ko so na stran B (Lykaia) uvrstili tri koncertne posnetke.

Stran Lotus:
EMDR
Thurifer
Virtue

Stran Lykaia:
Sectarian (Live)
Jinn (Live)
Lucidity (Live)

30. 4. 2021

Ameriški hardcore/metal ekstremisti Capra so objavili videospot za skladbo Medusa z debitantskega albuma In Transmission, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri Blacklight Media / Metal Blade Records. Skupino iz Lafayetta v Louisiani sestavljajo vokalistka Crow Lotus, kitarist Tyler Harper, basist Ben Paramore in bobnar Jeremy Randazzo.

In Transmission prinaša naslednje skladbe:
[Exordium]
Hollow Doll
The Locust Preacher
Medusa
Torture Ship
Paper Tongues
Mutt
Transfiguration
Red Guillotine
Deadbeat Assailant
Samuraiah Carey

14. 12. 2020

Danska zasedba Silvera je objavila videospot za single Everything We Are, pri katerem so sodelovali s Kobro Paige (Kobra And The Lotus). Komad je del sveže izdanega albuma Edge Of The World.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna