Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 6. 2021

Enslaved objavljajo še en live video, ki je nastal v sklopu lanskoletnih spletnih koncertov pod skupnim imenom Cinematic Tour 2020. Tokrat gre za skladbo Sacred Horse, ki je bila posneta na koncertu The Rise Of Ymir. V fizični obliki lahko paket, ki uradno izide 25. junija, naročite na naslednji povezavi.

31. 5. 2021

Norveški black metal pionirji Enslaved objavljajo drugi video, ki je nastal v sklopu lanskoletne turneje Cinematic Summer Tour 2020. Gre za skladbo Fenris, ki je skozi 30-letno zgodovino bolj ali manj vedno prisotna na njihovih setlistah. Komad je del že prej omenjene turneje, ki bo 25. junija tudi izdana v fizični obliki, prednaročila pa so na voljo na naslednji povezavi.

14. 5. 2021

Norveški Enslaved letos praznujejo 30 let obstoja in v ta namen oboževalcem predstavljajo izdajo z naslovom Cinematic Tour 2020. Izdaja bo zajemala štiri nove live albume/DVD-je, ki so nastali v sklopu lanskoletnih spletnih koncertov:

The Rise Of Ymir (Verftet Online Festival 2020)
Chronicles of the Northbound (Cinematic Tour 2020)
Below The Lights (Cinematic Tour 2020)
Utgard - The Journey Within (Cinematic Tour 2020)

Izid je napovedan za 25. junija, prednaročila pa so na voljo na naslednji povezavi. Pred izidom pa si lahko ogledate posnetek v živo za skladbo The Crossing.

28. 4. 2021

V torek je iz kampa festivala Metaldays prišla informacija o odprtju kampanje zbiranja donacij preko portala GoFundMe. Glede na to, da so tudi oni ostali brez državne pomoči, stanje poletne festivalne oziroma kulturne sezone pa je še vedno pod velikim vprašajem, so se odločili za dodatno zbiranje denarnih sredstev. Še vedno pa lahko podprete domači festival tudi z nakupom raznolikega mercha, v katerem so ponovno na voljo tudi nalepke za avto in zanimive sestavljanke.

Avtorica: Tina Urek
25. 1. 2021

Če se še spomnite, so organizatorji festivala Metaldays lani ponudili raznoliko ponudbo novega merchandisa, med drugim tudi posebno izdajo za odrske delavce. V sklopu tega so zbrali 2000 EUR. V tem letu pa so poleg nove ponudbe majic in puloverjev razkrili tudi 2 novi sodelovanji. Prvo je sodelovanje s Coronini Cafe iz Tolmina, kjer so pod sloganom »A day without coffee is like a year without Metaldays« pripravili posebne komplete kave. O teh boste več izvedeli tukaj. Drugo pa je sodelovanje z znanimi proizvajalci pekočih čili omak Čili Pipp, ki so za festival pripravili kolekcijo 5 omak, ki so jim nadeli imena slavnih metal komadov: Show no Mercy, Vulgar Display of Moruga, The Least Stand, ...and Bhut Jolokia For All ter The Hotness of the Beast. Več o teh na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
2. 12. 2020

Glede na to, da je mnogim ustvarjalcem, organizatorjem oziroma na splošno rečeno vsem, vpetim v glasbeno kulturo, letos precej zagodla korona, so se mnogi odločili za izdajo takega ali drugačnega posebnega, limitiranega ali božičnega merchandisea. Med njimi sta tudi naša smrdljivca Dirty Skunks, ki ponujata božični merch v stilu »Die Hard« ali »Home Alone« franšiz. Na tej povezavi si lahko ogledate in naročite ponudbo majic, puloverjev z in brez kapuce (tako za moške kot nežnejši spol) ter platnenih torb in nahrbtnikov. Prednaročila zbirata do 8. decembra.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2020

Domači death metalci Mephistophelian bodo 4. septembra izdali težko pričakovani dolgometražec Anatos. Na tej povezavi lahko že poskrbite za prednaročilo v digitalni ali fizični obliki, na voljo je tudi merchandise. Da pa bo odločitev še lažja, je zasedba konec preteklega tedna predstavila prvi komad Abysmal Discorded Endeavour.

Avtorica: Tina Urek
12. 5. 2020

Suicide Silence so na socialnih omrežjih napovedali posebno virtualno svetovno turnejo. Zasedba bo tako pripravila vrsto profesionalno posnetih koncertov, ki jim bodo sledili še online pogovori. Vsako območje (verjetno glede na časovne cone) bo tako dobilo svoj datum in svoje vstopnice. Te bodo v prodaji kar nekaj tednov pred samimi koncerti, saj bodo kupci vstopnic dobili priložnost soustvariti setlisto. Seveda pa bo turnejo spremljal tudi prav poseben merchandise. 

Avtorica: Tina Urek
8. 5. 2020

Letos mineva že 40 let od izdaje kultnega albuma Ace Of Spades, še bolj kultnih Motörhead. 8. maj po vsem svetu velja za njihov praznik oz. enostavno povedano »Motörhead Day«. Kaj vse pa se bo letos dogajalo okoli omenjene zasedbe na točno današnji dan?
- Izšel bo novi besedilni video za komad Ace Of Spades;
- Na Instagramu in Facebooku bo na voljo ekskluzivni »warpig« filter;
- na uradni spletni strani bo na voljo poseben »road-crew« merchandise, katerega delež prodaje bo namenjen vsem roadijem.

Zatorej: nalijte si kozarček »jack-cole«, naredite fotko, označite z #8thofmay in se tukaj pridružite uradnemu praznovanju dneva ene največjih legend!

Avtorica: Tina Urek
4. 11. 2016

Kranjski death metalci Armaroth za začetek decembra napovedujejo izid prvenca z naslovom Zenith. Na njem bo deset razgibanih komadov, »ki vas bodo popeljali od brutalnih globočin pekla, do psihadeličnih nebes, kjer se trgajo tančice realnosti. Seveda bomo tudi primerno proslavili, in sicer v soboto, 3. 12. 2016, na domačem odru Trainstation Subarta, kjer bo premierno na voljo tudi nov merchandise in pa obvezna pijača dobrodošlice.«.
Na ploščku bosta tudi komada Deep Of Throats in Diamox, ki smo ju že predstavili.

11. 3. 2016

V okviru Kadilnice of Death se obeta poseben večer za vse ljubitelje pristnega starega rokenrola, saj Kamničani Deck Janiels s ponosom napovedujejo release party svoje nove studijske plošče, ki se bo v obliki koncerta odvil 17. marca v Orto Baru. Fantje so namreč tekom lanskega leta pridno pilili material in posneli svoj drugi album, ki nosi prikladno ime II. Ta bo izšel na vinilni plošči in v digitalni obliki, poleg članov banda pa so se pri snemanju podpisali še Gilian Adam, Matevž Kraševec, Rado Černe in Miha Nedoh. Da bo večer še nekaj bolj posebnega, vam bodo Deck Janiels na koncertu, kjer se jim bo na odru kot gost na bas kitari pridružil tudi Žiga Jerič, v celoti odigrali obe studijski plošči, kar jim lahko povrnete s podporo izpod odra in nakupom katerega izmed albumov ali drugega merchandisea.
Za ogrevanje bodo poskrbeli njihovi hard'n'heavy prijatelji, v Ljubljani situirani mačji pritepenci z vseh vetrov – Tomcat!
Vrata zgornje koncertne dvorane Orto Bara se bodo na dan dogodka odprla ob 21h, koncertni del večera pristnega umazanega old school rocka pa se bo začel okoli 21:30. Cena vstopnice za koncert znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.
Ker se bo isti večer v hali Kadilnice odvil koncert Happy Ol' McWeasel, bo četrtkov metal večer tokrat potekal zgoraj v klubu, vstop pa je po koncertu brezplačen!

Avtor: Gorjanec
15. 1. 2016

Dirty Skunks sporočajo: »V Orto Bar se 21. januarja vrača štajerska thrash mašinerija BattleX, ki je z odličnim, energičnim nastopom ljubljansko publiko navdušila že, ko se ji je prvič predstavila na otvoritvi tretje sezone Kadilnice of Death. Perspektivna mlada zasedba si je medtem nabirala kilometrino in renomé, pridno pa je pilila tudi avtorski material. Plod njenega trdega dela je prihajajoči debitantski album Imminent Downfall, s katerim vas bodo fantje pretresali tekom tokratnega nastopa. Za ogrevanje bodo poskrbeli stari mački Big Bad Wolf, ki so svoj premierni koncert odigrali ravno na odru Orto Bara slabi dve leti nazaj. Obeta se večer udarnega heavy/thrasha, ki ga ne gre zamuditi, še posebej, če se vaš brlog nahaja na poti od Maribora do Ljubljane, saj BattleX organizirajo avtobusni prevoz na dogodek. Vrata koncertne dvorane v zgornjem nadstropju Orto Bara odpremo ob 21:30, kmalu zatem pa bodo z nažiganjem po inštrumentih začeli Big Bad Wolf. Sledi brezkompromisna thrasherska bitka z BattleX, potem pa party pozno v noč v Kadilnici of Death. Na voljo bo tudi merchandise, vključno z omenjenim studijskim prvencem, tako da prinesite s seboj kak dodatni kovanec, oziroma spijte kako pivo manj in kupite kak cede ali majčko več.
Cena vstopnice za koncert znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KOD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen.«

Avtor: Gorjanec
21. 11. 2014
Iz brloga zasedbe Brezno prihaja še nekaj zadnjih novic o današnji Svarunovi noči, ki bo potekala v medvoškem Jedru. Na dogodku bo možno kupiti uradni merchandise nastopajočih, razne tematske izdelke in pa tudi Kri, sveži studijski album zasedbe Brezno. Za vstop boste odšeli 5 €, znana pa je tudi okvirna časovnica:
20:00 vrata
20:30 Valuk
21:30 Brezno
23:00 Welicoruss
/T.U./

Avtorica: Tina Urek
20. 10. 2014
Behemoth bodo novembra izdali EP z naslovom Xiadz. Ta bo izšel izključno na vinilu, na voljo pa bo le 500 kopij. Na njem se bosta nahajala nova komada Xiadz in Towards the Dying Sun We March ter na novo posneti Moonspell Rites. Prednaročilo že lahko oddate na njihovi uradni merchandise strani. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
17. 10. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »V četrtek, 23. oktobra, se bodo v okviru Kadilnice Of Death širši metal sceni premierno v živo predstavili ljubljanski temačneži Morost.
Skupina je nastala leta 2010 iz ostankov razpadle death/doom zasedbe Cold Dew, kar nekaj članov pa si deli tudi z black metalci Ivje. Čeprav bi njihovo glasbo lahko opisali kot neke vrste death/groove metal, se Morost pri ustvarjanju ne omejujejo z žanrskimi okvirji, kar je razvidno tudi iz njihovega odličnega, julija letos izdanega studijskega prvenca Solace in Solitude. Le-temu lahko v celoti prisluhnete na bandovem Bandcampu in videli boste, da si skupina definitivno zasluži ogled v živo ter nadaljnjo podporo na glasbeni poti. Vrata dvorane bomo odprli ob 22:30, kmalu zatem pa se bodo na odru manifestirali tudi Morost. Vstopnina bo znašala standardne 4 €, imetniki članskih izkaznic Kadilnica Of Death za tekočo sezono pa boste vstopnice kot ponavadi dobili brezplačno. Če članske izkaznice še nimate, jo v zameno za borih 13 € dobite na šanku Kadilnice ter si s tem zagotovite brezplačen vstop na vse koncerte v okviru Kadilnice Of Death do konca sezone. Pred in po koncertu (oziroma od 21h do 5h) ste seveda vabljeni v halo Kadilnice, kjer bo tekel glasbeni repertoar v duhu koncerta, saj bodo k naboru skladb prispevali člani banda, zasedbo pa lahko seveda tudi podprete z nakupom njenega merchandisea.« /J.G./

Avtor: Gorjanec
ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb