Na današnji dan
2003
Anthrax izdajo svoj deveti album We've Come For You All
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 11. 2021

Italijanski okultni doom rockerji The Ossuary so po vseh zamikih pretekli petek pri založbi Supreme Chaos Records končno izdali svoj tretji studijski album z naslovom Oltretomba, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Oltretomba prinaša naslednje skladbe:
Ratking
Kyrie Eleison
Serpent Magic
Forever Into The Ground
Orbits
Crucifer
Mourning Star
Devils In The Night Sky
Oltretomba

11. 1. 2018

Prejšnji teden je za posledicami usodnega padca umrl kitarist Mikio Fujioka iz skupine Kami Band, bolj poznane kot spremljevalne zasedbe japonske pop-metal atrakcije Babymetal.

21. 2. 2017
Tegla's back. In za današnjo večerjo dozo metala vam sporoča:

Tokrat imamo novosti - progresivci Cynic so vse demo posnetke izdali v obliki nove ... em, demo kolekcije. Leta 1991 so zveneli kar brutal. Danes pa kar brutal zvenijo francoski death grinderji Benighted, njim se pridružujejo še grški Dead Congregation, ki stavijo na doomy death sound, Relics Of Humanity iz Belorusije, ki so ultra brutal (oba benda, btw, lahko vidite v soboto v Postojni), iz ZDA nam prihajajo Stages Of Decomposition, ki bodo v sredo žgali v Ortu, iz Finske pa starošolski evil death metalci Cemetery Winds, ki jim družbo delajo nizozemski blasfemiki Antropomorphia.

Black duše zaznamujejo švedski Sons Ov Omega ter ameriški Sunlight's Bane, ki stavijo na mračni crusty death black metal, ob njih se brutalno modernizirajo Eater Of Man.

Moderni metal ponovno brutalizirajo ameriški Darkest Hour, medtem ko se v miks med HC-jem in metalom na najbolj brutalen način vračajo ameriški Body Count, mehiško-ameriški Xibalba ter švedski Always War.

Domači logi pa so postregli s prvencem notranjskih blekkerjev Valuk

Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent (89.3 MHz oz. prek neta - klik.

Ivan Cepanec

15. 11. 2011
Sedaj je tudi na DVDju dosegljiv dokumentarec Promised Land Of Heavy Metal, ki se ukvarja z razvojem heavy metal scene na Finskem. Film pokriva celotno zgodovino od underground začetkov s Sarcofagus, pa vse do današnjih dni z velikimi imeni, kot so Nightwish ali Children Of Bodom. V intervjujih poleg samih glasbenikov sodelujejo tudi psihiatri, akademiki in celo luteranski 'heavy metal' duhovnik. DVDju je priložen še bonus CD, na katerem z dvajsetimi skladbami med drugim sodelujejo tudi Amorphis, Ghost Brigade, Korpiklaani in Nightwish. /B.B./

14. 1. 2008
Kdor se namerava 19. odpraviti v Slovensko Bistrico na festival Tribute To Miki 2, se lahko pelje z avtobusom. Prijave in dodatne informacije so na voljo na tem e-mailu. /P.G./

11. 1. 2008
Inmate sporočajo, da je skupina ustvarila svoj uradni blog, kjer lahko spremljate aktualne zadeve benda. Na blogu je objavljen tudi kratek video s koncerta v Novi Gorici. Vljudno vabljeni k ogledu. Band si lahko v kratkem v živo ogledate 19.1.2008 v Slovenjski Bistrici na festivalu Tribute to Miki, fantje pa so se prijavili tudi za nastop na Metalcampu (glej novico zgoraj). /P.G./

7. 1. 2008
Dve leti mineva od smrti legende slovenskega metala Romana Mikše – Mikija, ki je v prometni nesreči preminul decembra 2005. V njegov spomin so strnile vrste slovenske metalne skupine in marca 2006 pripravile prvi “Tribute to Miki” koncert. Spomin na Mikija je še vedno živ zato se mu bomo zopet poklonili 19. januarja 2008 v MC Kreš-u v Slovenski Bistrici. Na soboto se bo zvrstilo kar šest nastopajočih skupin, ves denar od prodanih vstopnic pa se bo podaril Mikijevi družini.

Za vas igrajo:
THRAW: mlada in čisto sveža koroška thrash metal zasedba ima za seboj šele nekaj koncertov, a so z njimi že osvojili slovenske headbangerje. Lekcijo thrasha bodo pripravili tudi v Slovenski Bistrici.
INMATE: death/thrash zasedba iz Šmartnega ob Paki trenutno snema svoj prvenec. Kako se sliši v živo se prepričajte sami!
DAWN PATROL: Dawn Patrol je zasedba, ki je ni potrebno posebej predstavljati, saj gre za eno najboljših metal zasedb ta trenutek pri nas, ki z odličnim heavy/thrash metalom in neverjetnim vokalistom osvaja slovenske odre.
GONOBA: verjetno edini band na svetu, ki časti kamele in ruši odre z dinamičnim, melodičnim in surovim death/thrash metalom a.k.a. “camel metalom”
ERUPTION: Eruption bodo s svojim “old-school” trash metalom priklicali dobre stare, zlate čase osemdesetih, ki veljajo za zlata leta thrash metala.
CROSSBREED: ena najbolj vztrajnih skupin na naših tleh, saj že dlje časa žal še vedno brez uspeha iščejo vokalista, bo zažgala s tehničnih thrash metalom, ki se ga ne bi sramovali niti Forbidden, Toxic in podobni.

Ni razloga torej, da ne bi 19. januarja obiskali Slovenske Bistrice. Odličen paket skupin, bo vsekakor zadosten razlog. Začetek ob 19h, cena vstopnice 5€.

1. 3. 2006
Vsi, ki v soboto ne morete na Tribute to Miki koncert, pa bi radi nekaj prispevali njegovi družini, lahko to storite s prispevkom na žiro račun št. 02281-1528997978. /B.S./

26. 1. 2006
V soboto, 4. marca 2006 se bo v Mladinskem Centru Kreš v Slovenski Bistrici z bandi Scaffold, Metalsteel, Sabaium, Dickless Tracy in Crossbreed zgodil Tribute to Miki koncert, posvečen decembra lani tragično preminulemu Romanu Mikši - Mikiju. Ves denar od prodanih vstopnic gre njegovi družini, vabljeni v čim večjem številu!. /B.S./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 5. 2024
Moonshine Oversight
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana