Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 12. 2022

To so vsi bandi, ko bodo nastopili na Kaltenbach Open Air 2023: Benediction, Rotting Christ, Fleshgod Apocalypse, Nargaroth, Carach Angren, Moonsorrow, Archspire, Warbringer, Onslaught, Shadow Of Intent, Misþyrming, LIK, Beheaded, Ellende, Kanonenfieber, Slaughter Messiah, Fleshless, Tortharry, The Stone, Irdorath, Abrupt Demise, Lichway, Witchcraft 1988, Armada, CroworD + Interregnum, Uzziel, Vinsta, Lehm, Under Destruction, Veins of Suffering, Sarcastic Terror, Doomed To Fail.

Vstopnice so med drugim na voljo na spletni strani organizatorja.

18. 10. 2022

Organizatorji festivala Kaltenbach Open Air so objavili venček novih potrditev za naslednje leto. To so:

Abrupt Demise
Shadow of Intent
Doomed to Fail
Veins of Suffering
Uzziel
Rotting Christ
Nargaroth
Under Destruction
Slaughter Messiah
Tortharry
Interregnum

25. 8. 2022

Iz tabora nemških black metal ekstremnežev Nargaroth prihaja vest, da so podpisali z založbo Season Of Mist. Ob tej priliki bo založba 21. oktobra digitalno in na CD-ju izdala vse dosedanje albume zasedbe, ki jih lahko prednaročite tukaj. Kot pa še poroča frontman Ash, je band v fazi snemanja novega albuma, ki bo seveda tudi izšel pri založbi Season Of Mist.

28. 6. 2022

Belgijski black metalci Provectus so minuli mesec izdali dolgometražni prvenec Postero Mundi, ki ga lahko preverite spodaj. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji bandov, kot so Dissection, Immortal, Nargaroth, Taake in Windir.

11. 12. 2019

Namesto Nargaroth bojo na festivalu Kaltenbach Open Air naslednje leto nastopili norveški black metal veterani Taake. Poleg tega so organizatorji včeraj najavili še nastop nemških speed/thrash metal veljakov Sodom, ki bojo na čelu z Angelripperjem nastopili v postavi Husky (Asphyx, ex-Desaster) na bobnih ter Frank Blackfire (ex-Sodom, ex-Kreator, Assassin) in Yorck Segatz na kitari.

Poleg enodnevnih in festivalskih vstopnic so zdaj v prodaji tudi VIP-vstopnice, ki zajemajo festivalsko vstopnico in dostop do zaodrja oziroma našteto s festivalsko majico.

Doslej potrjene skupine za 15. izvedbo festivala, ki se bo med 20. in 23. avgustom odvijal pri kraju Spital am Semmering, so: 1914, Asenblut, Benighted, Cattle Decapitation, Cyrox, Darkfall, Decapitated, Desaster, Diabolical, Ellende, Erebos, Fleshless, Hellmetall, Helrunar, Hideous Divinity, Ingested, Klynt, Lowbau, Malokarpatan, Man Must Die, Misanthropic Might, Morost, Mortal Strike, Nordjevel, Pequod, Pornthegore, Primordial, Rohstoff, Sin Eater, Sarcastic Terror, Skull Crusher, Sodomized Cadaver in Stormrage.

5. 12. 2019

Organizatorji avstrijskega festivala Kaltenbach Open Air 2020 so v zadnjem mesecu najavili kar lepo število novih bandov: Cattle Decapitation, Man Must Die, Ingested, Helrunar, Asenblut, Sodomized Cadaver, HellmetallPequod in black/death progresivce Morost, ki so zaenkrat edini predstavniki iz Slovenije.

Svoj nastop na festivalu pa je odpovedala zasedba Nargaroth.

29. 10. 2019

Iz Avstrije prihaja prijetna novica s številnimi novimi nastopajočimi za festival Kaltenbach Open Air. V zadnjih treh tednih so bili med drugim potrjeni naslednji bandi: Decapitated, Desaster, Nargaroth, Nordjevel, Hideous Divinity in Fleshless. Organizator obljublja še več bandov iz sveta ekstremnega thrash, death in black metala do konca leta, zaenkrat potrjen seznam nastopajočih pa najdete v našem napovedniku za Kaltenbach Open Air 2020.

9. 5. 2018

Hrvaška blackened death metal zasedba Defiant je nedavno podpisala za založbo Art Gates Records, pri kateri bo 25. maja izdala novi studijski album z naslovom Insurrection Icon. Za snemanje je v Hellsound Studiu na Češkem poskrbel legendarni Honza Kapák (Master's Hammer, Nargaroth, Judas Iscariot, Ophidian Coil, War-Head, The Stone), ki se na albumu pojavlja tudi kot gostujoči kitarist in klaviaturist.

Insurrection Icon prinaša sledeče skladbe:
Solemn In Plagues
Phosphorus Venus
Insurrection Icon
One with Chaos
Of Eternity And Trembling
God Of The Gaps
Viva Dolorosa
Coffin Rebirth
Sulphur And Void
Casus Vir
A Hymn To Uncreation

11. 2. 2014
Znane so nove potrditve za tridnevni avstrijski festival Kaltenbach Open Air 2014. Poleg že najavljenih Kampfar, Mastic Scum, Nargaroth in ljubljanskih Noctiferia bodo nastopili še: Aborted, Grave, Tulsadoom, Senntus, Sodom, Belphegor, Disastrous Murmur, Nervecell. Celoten seznam nastopajučij najdete tukaj. /D.K./

27. 1. 2014
Avstrijski festival Kaltenbach Open Air, ki je v zadnjih letih doživel nekaj organizacijskih sprememb in se vmes celo selil na drugo lokacijo, se vrača k živim in k svojim koreninam. Organizatorji festivala od vznožju alpskega smučišča napovedujejo nov koncept nabiranja bandov, ki »dajo glasbo na prvo mesto, pred denarjem«.
Festival se bo letos odvijal med 21. in 23 avgustom, znanih je že kar nekaj bandov, med njimi pa bi morali slovensko publiko najbolj zanimati Kampfar, Mastic Scum, Nargaroth in ljubljanski Noctiferia. /D.K./

14. 6. 2013
Italijanski simfonični black metalci Darkend bodo na dvodnevnem festivalu Metal Invasion Open Air 2013 (2. in 3. 8. 2013) zamenjali nemške Nargaroth, ki so svoj nastop na tem festivalu pred nekaj dnevi odpovedali. /D. K./

11. 6. 2013
Nemški black metalci Nargaroth so odpovedali svoj nastop na dvodnevnem avstrijskem festivalu Metal Invasion Open Air 2013 v kraju Spital am Semmering (2. in 3. avgust). Razlog za odpoved je organizator objavil tukaj, zaenkrat pa še ni znano, ali bo namesto njih igral kateri drug band. /D.K./

6. 5. 2013
Znan je dokončni seznam nastopajočih za festival Metal Invasion Open Air 2013, naslednika legendarnega festivala kaltenbach Open Air, ki se bo odvijal 2. in 3. avgusta v majhnem avstrijskem kraju Spital am Semmering:
Annihilator, Darkfall, Debauchery, Decapitated, Ektomorf, Eluveitie, Enthroned, Goddamned X, Hatesphere, Korpiklaani, Morgoth, Naglfar, Napalm Death, Nargaroth, Nightforest, Rotting Christ, Soilwork, Sole Method, Steel Engraved, Suicide, The Morphean, Tuxedo, Unhallowed in Vader.
Trenutno neznan je ostal le še drugi headliner festivala, po napovedih organizatorja festivala velik thrash metal band, katerega nastop iz pogodbenih razlogov javno ne sme biti razkrit pred začetkom junija. /D.K./

26. 3. 2013
Metal Invasion Open Air 2013, naslednik legendarnega festivala Kaltenbach Open Air, je bil prestavljen na novi termin, ki bo sedaj 2. in 3. avgusta. Zaenkrat so potrjene naslednje skupine: Soilwork, Napalm Death, Korpiklaani, Morgoth, Vader, Ektomorf, Naglfar, Rotting Christ, Nargaroth, Debauchery, Tuxedo, The Morphean, Darkfall, Nightforest, Unhallowed, Steel Engraved, The Morphean in Suicide. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška