Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 7. 2023

Grška grindcore zasedba Head Cleaner bo 8. septembra izdala svoj četrti album. Ta bo nosil naslov The Extreme Sound Of Truth in naj bi zadovoljil ljubitelje zasedb, kot so Napalm Death, Nasum ali Lock Up. Več informacij o albumu sledi.

Head Cleaner so:
Jim »Mitch« E. – vokal
Costas C. – kitara
Lefteris K. – baskitara
Billy S. – bobni

15. 6. 2021

Švedski death metal veterani General Surgery so konec prejšnjega tedna izdali nov EP z naslovom Lay Down And Be Counted, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Skupino iz Stockholma trenutno sestavljajo Joacim Carlsson (ex-Afflicted, ex-Face Down) na kitari, Andreas Eriksson (ex-Proboscis, ex-Kuoleman Nyplääjät) na basu, Adde Mitroulis (Birdflesh, Sickrecy, ex-Entrails) na bobnih, Erik Sahlström (Under The Church, ex-Crucifyre) na vokalu in Urban Skytt (ex-Crematory, ex-Nasum, ex-Regurgitate, ex-Crucifyre) na drugi kitari.

13. 10. 2020

Blasting shit to bits – The Final Show se imenuje prvi in edini DVD švedskih grindcore legend Nasum, ki so prenehali z delovanjem 6. oktobra 2012. Ta bo izšel 18. decembra pri Selfmadegod Records in je nastal v sodelovanju z režiserjem Michaelom Pandurom.

4. 6. 2018

Švedska grindcore zasedba Axis Of Despair, v kateri sodelujejo sedanji in nekdanji člani Nasum, Coldworker, Infanticide, Volturyon, Livet Som Insats, Nervgift in Overtorture, se pripravlja na izid studijskega prvenca z naslovom Contempt For Man, ki bo izšel 27. julija pri založbi Southern Lord. Tukaj že lahko prisluhnete tudi prvi skladbi A Life Of Ceaseless Grind.

14. 2. 2017

Na tej povezavi so na voljo dražilnik in vse ostale informacije za prihajajoči dokumentarni film Blasting Shit To Bits - The Final Show o poslovilnem koncertu sedaj že razpadle legendarne švedske grindcore zasedbe Nasum, ki poleg 90 minutnega koncerta prinaša tudi nekatere intervjuje. Svetovna premiera se bo zgodila 27. aprila na Music Film Festivalu v danski prestolnici Copenhagen.

13. 4. 2016

Preko spletnega portala Noisey lahko v celoti prisluhnete šestemu studijskemu albumu švedskega d-beat/crust/rock'n'roll kvarteta Victims z naslovom Sirens, ki bo v petek izšel pri založbi Tankcrimes. Novi album so posneli s preverjenim Fredom Etsbyjem (At The Gates, Dismember, Refused, Katatonia), medtem ko je za mastering poskrbel Brad Boatright, sicer frontman skupine From Ashes Rise.

Zasedbo trenutno sestavljajo vokalist/basist Johan Eriksson (ex-Dispense), kitarist/vokalist Jon Lindqvist (Retaliation, Sayyadina, ex-Nasum, ex-Acursed), kitarist Gareth Smith (ex-Raging Speedhorn) in bobnar Andy Henriksson.

11. 1. 2016

Jeremy Wagner, kitarist in ustanovni član ameriške death metal zasedbe Broken Hope, je ponovno obudil grindcore projekt Earthburner, s katero so nedavno objavili prvi EP in posneli tudi videospot za skladbo z naslovom Total War.

Zgodba Earthburner se je pričela pred dobrimi desetimi leti, ko so Broken Hope prali z delovanjem in je čel vsak od članov svojo pot. Wagner je skupaj z vokalistom Ryanom Richardsom (Everything Must Die) in bobnarjem Mikeom Miczekom (Broken Hope) štartal z grindcore projektom Earthburner, saj so ga že od nekdaj navduševalle skupine, kot so recimo Terrorizer, Napalm Death, Nasum, Repulsion; General Surgery ali Cripple Bastards. Vendar pa potem zaradi ponovne združitve matične zasedbe do sedaj ni bilo prave priložnosti, da bi njegov projekt tudi resnično zaživel.

29. 9. 2012
Dirty Skunks sporočajo: »Današnji koncert NI razprodan. Vstopnice lahko dobite od 19:45 dalje na blagajni Gala Hale po ceni 24 evrov. Ne zamudite zadnje turneje grind legend Nasum!«

Razpored:
19:45 blagajna
20:00 vrata

20:30 Hellcrawler
21:30 Black Breath
22:30 Nasum

26. 9. 2012
Nasum predstavljajo live video za skladbo Relics. Posneli so ga na poslovilni turneji, v okviru katere bodo to soboto nastopili v Ljubljani. /P.G./

24. 8. 2012
Goriška death'n'roll zasedba Hellcrawler bo prihodnji mesec kar dvakrat gostovala na Metelkovi. Najprej bodo nastopili 18. 9. v Klubu Gromka kot predskupina Instinct Of Survival, nato pa še 29. 9. v Gala Hali kot posebni gostje na koncertu Nasum in Black Breath. Skupina bo v živo predstavila tudi nekaj novega materiala s prihajajočega drugega studijskega albuma, ki naj bi izšel v prvi polovici prihodnjega leta. /B.B./

9. 7. 2012
Na tej lokaciji si lahko ogledate posnetke celotnih nastopov Nasum, Walls Of Jericho, Aborted, Brujeria in Heaven Shall Burn z letošnjega Hellfesta v Franciji. /B.B./

6. 7. 2012
Švedska kultna grindcore zasedba Nasum se bo v okviru svoje poslovilne turneje 29. septembra ustavila tudi v Gala Hali na Metelkovi. Skupina je uradno svojo pot končala že leta 2004, ko je v usodnem cunamiju življenje izgubil vokalist in vodja zasedbe, Mieszko Talarczik. Preostali člani so se po mnogil letih odločili, da se s to turnejo dostojno poslovijo od Mieszka in svojih fanov. Čez poletje bodo tako nastopili na številnih festivalih, na mestu vokalista pa se jim je za to priložnost pridružil Keijo Niinimaa iz skupine Rotten Sound. Kot predskupina se jim bo pridružila še ameriška crustersko obarvana death'n'roll zasedba Black Breath. /B.B./

31. 1. 2012
Zadnje potrditve za Hellfest 2012, ki se bo od 15. do 17. junija odvijal v Clissonu v Franciji, so Black Sabbath, Lynard Skynard, Machine Head, Cannibal Corpse, Trivium, Blue Öyster Cult, Children Of Bodom, Hatebreed in Lamb Of God. Poleg njih bodo letos nastopili še Aborted, Acid King, Alcest, All For Nothing, All Pigs Must Die, Alpha Tiger, Amenra, Amon Amarth, Anaal Nathrakh, Aosoth, Arcturus, Asg, August Burns Red, Avulsed, Benediction, Betraying The Martyrs, Blood Red Throne, Brain Police, Brujeria, Brutal Thruth, Channel Zero, Colour Haze, Crashdiet, Darkest Hour, Darkspace, Death Angel, Death Before Dishonor, DevilDriver, Dimmu Borgir, Disembowelment, Djerv, Do Or Die, Dog Eat Dog, Dying Fetus, Dyse, Emmure, Endstille, Enslaved, Exodus, Extinction Of A Mankind, From Ashes Rise, Gamabomb, Girlschool, Glorior Belli, H2O, Haemorrhage, Hoods, Hour Of Penance, In Extremo, Integrity, King Diamond, L'esprit Du Clan, Lizzy Borden, Madball, Merrimack, Molly Hatchet, Monkey 3, Napalm Death, Nasum, Necros Christos, Orange Goblin, Oranssi Pazuzu, Origin, Pentagram, Rompeprop, Sacred Reich, Saint Vitus, Solstafir, Spudmonsters, Strife, Suicidal Angels, Taake, The Devil's Blood, Thou, Ufomammut, Unexpect, Vanderbuyst, Victims, Vulture Industries, Walls Of Jericho, Whitechapel, Winterfylleth, Year Of No Light in YOB. /B.B./

26. 1. 2012
Francoska grindcore zasedba Unsu bo 6. marca pri Kaotoxin Records izdala debitantski MCD The Filthy, ki poleg petih novih skladb in priredbe Nasum vsebuje še dvanjajst bonus skladb v živo. Tracklista je sledeča:
Napalm In The Morning
Magic Quartet Of Starfuckers
Kill Kyst
The Filthy
Time To Act (Nasum cover)
(Intro) (live)
Cut Throat With My Ass (live)
Shaved (live)
Self-destruction (live)
Aphra (live)
Fat Attack (live)
Hate (Swamping Hemp Version) (live)
Writer's Block (live)
Gay's Juice (live)
Ebola (live)
My Misery (live)
Time To Act (Nasum cover) (live)
Jack Error (live)
/B.B./

25. 1. 2012
Že pred časom razpadli švedski death metalci Altar bodo pri Pulverised Records v sodelovanju s Konqueror Records posthumno izdali kolekcijo posnetega materiala, ki je nastal v šestih letih njihovega obstoja (1989 – 1995). Kompilacija z naslovom Dark Domains prinaša sedemnajst skladb, ki jih je remasteriziral legendarni Dan Swanö, posvečena pa je spominu na Mieszka Talarczyka (Nasum, ex- Altar). Tracklista je sledeča:
Nothing Human (1992 CD)
Lifeless Passion (1992 CD)
Daymare/A Message From The Grave (1992 CD)
Decapitated (1992 CD)
Ex Oblivione (1992 CD)
Sleeping Prophet (1993 Demo)
Floodgates Of Emotions (1993 Demo)
Darklight (1993 Demo)
Violent Acts (1994 Demo)
Days Forever Grey (1994 Demo)
Severed On The Attic (1991 Demo)
Decapitated (1991 Demo)
Hallucinations (1991 Demo)
No Flesh... (1991 Demo)
Instrumental (1995 Demo)
Severed On The Attic (1992 CD)
No Flesh... (1992 CD)
/B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb