VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 12. 2023

Norveški progresivni eksperimentalec Ihsahn je v obliki videospota razkril Twice Born, drugi single s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 16. februarja pri Candlelight Records. Tracklista:

Cervus Venator
The Promethean Spark
Pilgrimage To Oblivion
Twice Born
A Taste Of The Ambrosia
Anima Extraneae
Blood Trails To Love
Hubris And Blue Devils
The Distance Between Us
At The Heart Of All Things Broken
Sonata Profana

29. 11. 2023

Ihsahn za naslednje leto napoveduje izid novega dolgometražca. Samonaslovljen album naj bi luč sveta ugledal 16. februarja, njegova posebnost pa je, da naj bi bil na voljo v metalski in orkestralni izvedbi.

Spodaj si že lahko ogledate video za komad Pilgrimage To Oblivion s prihajajoče izdaje.

6. 9. 2023

Irski pagan metal velikani Primordial so predstavili svoj nov single Pilgrimage to the World's End. Gre za komad z njihovega prihajajočega albuma How It Ends, ki bo izšel 29. septembra pri Metal Blade Records.

Zasedba bo oktobra predstavljala ta album tudi v Evropi, nam najbližje se bo ustavila 7. oktobra na Dunaju (Vienna Metal Meeting) in 8. oktobra v Budimpešti (Barba Negra).

Avtorica: Tina Urek
29. 8. 2023

Švedski enočlanski band Grift kot drugi single s prihajajočega albuma Dolt land v obliki videospota predstavlja skladbo Nattens pilgrim, ki jo je pospremil z videospotom. Tracklista:

Silverne stig (Silver pathway)
Nattens pilgrim (Pilgrim of the night)
På vingar slumrande (On wings in slumber)
Evas backe (Eva’s hill)
En hemskog (A home forest)
Gyllene sal (Golden hall)

18. 8. 2023

Primordial so včeraj objavili videospot za skladbo Victory Has 1000 Fathers, Defeat Is an Orphan. Gre za prvi single s prihajajočega albuma How It Ends, ki izide 29. septembra pri založbi Metal Blade in obsega naslednje naslove:

How It Ends
Ploughs to Rust, Swords to Dust
We Shall Not Serve
Traidisiúnta
Pilgrimage to the World's End
Nothing New Under the Sun
Call to Cernunnos
All Against All
Death Holy Death
Victory Has 1000 Fathers, Defeat Is an Orphan

2. 8. 2023

Švedski enočlanski band Grift kot prvi single s prihajajočega albuma predstavlja skladbo Nattens pilgrim, ki jo je pospremil z videospotom. Omenjeni album, ki nosi naslov Dolt land, bo njegov četrti po vrsti in bo izšel 22. septembra pri založbi Nordvis.

17. 5. 2023

V torek, 3. oktobra, se bo v Ljubljani ustavila karavana Black Pilgrimage Tour, ki jo vodijo poljski black metalci Batushka in ruski pagan velikani Arkona. Za ogrevanje bodo poskrbeli kanadski Aeternam, dogodek pa se bo odvil v Cvetličarni. Vstopnice po predprodajni ceni 30 EUR so že na voljo.

Avtorica: Tina Urek
22. 3. 2023

Stoner fuzz rockerji Black Rainbows bodo 9. junija izdali album z naslovom Superskull. Zasedba je že predstavila prvi single Superhero Dopeproof, naslove komadov, ki so našli svoje mesto na ploščku, in naslovnico. Tracklista:

Apocalypse March
Superhero Dopeproof
Children Of Fire And Sacrifices
Cosmic Ride Of The Crystal Skull
The Pilgrim Son
Till The Outerspace
Lone Wolf
King Snake
Desert Sun
All The Chaos In Mine
Megalomania
Fire In The Sky

Avtorica: Tina Urek
9. 6. 2022

Crippled Black Phoenix bodo 9. septembra pri Season of Mist izdali album Banefyre. Zasedba je prvi single Blackout 77 predstavila v obliki videospota. Na albumu bodo sicer naslednji komadi:

Intro/Incantation For The Different
Wyches And Basterdz
Ghostland
The Reckoning
Bonefire
Rose Of Jericho
Blackout77
Down The Rabbit Hole
Everything Is Beautiful But Us
The Pilgrim
I'm OK, Just Not Alright
The Scene Is A False Prophet
No Regrets

Avtorica: Tina Urek
14. 4. 2022

Koroški graveyard rock'n'roll trio Britof predstavlja besedilni video za komad Scum of the Earth, s katerim najavlja svoj drugi studijski album. Naslovil ga je Ruins, izšel pa bo 6. maja pri založbi On Parole Productions.

Ruins prinaša naslednje skladbe:

Buzz
Scum of the Earth
The Fiend
Sick (Sodom and Gomorrah)
Pathetic Grin
Pilgrim Stomp
Ouroboros
Doomsayer

V živo bojo Britof novi album predstavili že 14. maja v Gromki, kjer igrajo skupaj z Dust Collector. Več informacij o dogodku najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

21. 12. 2021

Italijanska doom metal zasedba Messa je sporočila, da je pričela sprejemati prednaročila za prihajajoči studijski album z naslovom Close, ki bo izšel 11. marca pri založbi Svart Records. Svojo kopijo albuma lahko prednaročite tukaj: messaproject.bandcamp.com.

Close prinaša naslednje skladbe:
Suspended
Dark Horse
Orphalese
Rubedo
Hollow
Pilgrim
0=2
If You Want Her To Be Taken
Leffotrak
Serving Him

22. 11. 2021

Grški power metalci Chronomancy predstavljajo podrobnosti svojega prihajajočega drugega albuma Shadows in Atlantis, ki bo izšel 8. marca preko Fighter Records, in sicer kot CD, 12" LP, kaseta in v digitalnem formatu. Na albumu Shadows in Atlantis bodo naslednje pesmi:

Rebirth
Dance of the Vampires
Pilgrims in a Foreign Land
The Voyager
Seven Deadly Kins
The Hunting Song
Magnum Opus
Thunderchild
Legions of Mist
Shadows in Atlantis
Up With the Phoenix

19. 11. 2021

Messa predstavljajo videospot za prvi single Pilgrim s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Close, ki bo izšel marca prihodnje leto pri založbi Svart Records. Video je ponovno režirala Laura Sans, s katero so posneli tudi Leah in She Knows/Tulsi s predhodnika Feast For Water.

»Pilgrim je pomembna skladba za Messo,« pravi skupina. »To je bila ena od prvih pesmi, ki smo jih napisali, in menimo, da dobro predstavlja bližnjevzhodne/mediteranske vplive, ki smo jih poskušali vključiti na novem albumu.«

16. 11. 2021

Domači festival Metaldays je včeraj objavil zajetno število nastopajočih, ki se pridružujejo že najavljenim zasedbam. Po abecednem redu se seznam tridesetih novincev (med katerimi je kar nekaj domačih zasedb) bere tako: Brutal Sphincter, Carnation, Cold Snap, Convictive, Cypecore, Darkfall, Death Angel, Doodseskader, Eternal Delyria, Fleshcrawl, INMATE, Jegulja, Manntra, Meshuggah, Metalsteel, Mist,  Moonspell, Morost, Noctem, Pilgrimage, Shores Of Null, Signs Of Algorithm, Skindred, Srd, Stallion, Suffocation, The Privateer, Visions Of Atlantis, Voices, Vulture Industries.

Avtorica: Tina Urek
3. 11. 2021

Heavy metal legende Saxon bodo 4. februarja izdali častitljivi 23. studijski album, naslovljen Carpe Diem. Poleg seznama pesmi je zasedba že objavila videospot za naslovni komad.

Carpe Diem (Seize The Day)
Age Of Steam
The Pilgrimage
Dambusters
Remember The Fallen
Super Nova
Lady In Gray
All For One
Black Is The Night
Living On The Limit

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija