VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 11. 2022

Kadaverficker predstavljajo video za single Katar...sis, v katerem »se zahvaljujejo Katarju za uničenje nogometa in... človeških življenj«.

23. 9. 2021

Domača metal zasedba Macellum Mentis ponovno opozarja nase, tokrat s politično obarvano skladbo QR, za katero pravi: »Našo novo skladbo gre razumeti kot besen protest proti zajebani situaciji, v kateri smo se v epidemiji znašli vsi. Ne bomo rekli, da to ni političen song, ker še kako je. Vse pa smo povedali z besedilom.«

14. 8. 2020

Danes se bo ob 17h na Trgu Republike v prestolnici pod okriljem Dirty Skunks odvil miren protest. Sporočilo je sledeče:

»DOVOLJ!!!
Ko uradno ni več epidemije, ko je navidezno vse po starem, ko so vsi zaslepljeni s turističnimi vaucherji, so pozabili na cca 30.000 delavcev v glasbeni industriji in kulturi. Naj ta čas živimo na škrge?
Zato pozivamo vse: tehnike, organizatorje, klube, promotorje, glasbenike domače glasbene industrije, da se nam pridružijo na uvodnem tihem protestu in čez Ljubljano pririnejo svoj »kejs« od Križank (kjer je load out), do mesta demokracije, na Trg republike (pred Parlament).
V tokratnem uvodnem tihem protestu pripeljemo le »kejse« in transparente z jasnimi zahtevami. #PustiteNasDelat! Če nas kasneje še vedno oblast ne bo jemala resno, stopnjujemo v svojem slogu.
Od nekdaj delamo zvok ostalim, v ozadju skrbimo za čim bolj kakovostno izvedbo prireditev, a naj se nas tokrat sliši (pa čeprav v tišini), in sicer v petek, 14. 8. 2020, ob 17h.
Dobrodošli so vsi v glasbeni industriji, če imate doma kak kovček od kabineta, ga vzamite s sabo. Na ta dan bo Kino Šiška obarvana v rdeče, apeliramo tudi na ostale klube po Sloveniji, da storijo isto, če je to mogoče. Akcija je mednarodna po vzoru nedavnih Wemakeevents/Red Alert shodov. Skupaj smo močni. Vse skupaj bo potekalo mirno v tišini – tišina ima svoj simbolični pomen v teh časih. Naj napisi na kovčkih povedo svoje.
Shod bo trajal le kako uro, tako da ne bodite pozni.
Česa nikakor ne želimo na shodu:
- kakršnih koli političnih emblemov in anti zadev, saj se ne gremo politike, hočemo samo delat;
- kakršnega koli nasilja;
- agitatorjev.
We come in peace, se pokazat in povedat, da je svet na nas čez noč pozabil.«

Avtorica: Tina Urek
21. 7. 2020

Italijanska death/doom metal zasedba Ferum je pred kratkim začela akcijo z imenom Extreme Music Is Protest, s katero podpira organizacijo Communities United Against Police Brutality.

»Vedno smo bili in vedno bomo proti diskriminaciji, rasizmu, fašizmu in policijskemu nasilju.

Kot naš majhen prispevek k skupni stvari bomo VES izkupiček od prodaje majic, plakatov in našitkov z motivom Vergence od danes do 31. avgusta podarili Communities United Against Police Brutality (CUAPB).

 črne majice z negativnim tiskom: 10 EUR
 našitki: 3 EUR
 plakati (ročno natisnjeni): 10 EUR

Kontaktirajte nas glede informacij o velikosti majic in za naročila. Dostava možna po vsem svetu.

Če želite donirati organizaciji neposredno, lahko to storite tukaj: https://www.cuapb.org/what_we_do,« sporočajo Ferum.

15. 5. 2020

Protest The Hero so objavili komad From The Sky. Ta je drugi single s prihajajočega albuma Palimpsest, ki izide 19. junija.

Avtorica: Tina Urek
11. 6. 2018

Kanadski progresivni metalcorovci Protest The Hero so bili zaradi težav vokalista Rodyja Walkerja z glasom primorani odpovedati poletne turneje po Veliki Britaniji, Evropi in Japonski.

9. 12. 2016

Stick To Your Guns predstavljajo videospot za naslovno skladbo najnovejšega EP-ja Better Ash Than Dust, ki je nedavno izšel pri založbi Pure Noise Records. Kot vedno gre pri njih za močno politično in socialno držo proti rasizmu, policijskemu nasilju, pohlepu korporacij, samozadovoljstvu in na splošno proti ameriški požrešnosti na račun drugih, kar se ravno zdaj dogaja v zvezi s spornim naftovodom v Severni Dakoti. Prav v ta namen bodo fantje skupaj s Pure Noise Records in Good Fight Entertainment darovali po dolar od vsakega prodanega EP-ja protestnikom v Standing Rocku.

Skupina se v začetku prihodnjega leta skupaj s Parkway Drive odpravlja na evropsko turnejo, v okviru katere bo med drugim nastopila tudi 30. 3. na festivalu Full Metal Mountain v Tröpolachu, 31. 3. v Münchnu in 17. 4. v Gradcu.

8. 12. 2016

Pevec Dee Snider (Twisted Sister) je objavil videospot za skladbo So What, posvečeno vsem protestnikom oziroma t.i. »Water Protectors«, ki se že od aprila bojujejo proti predvideni trasi naftovoda čez indijanski rezervat Standing Rock v zvezni državi Severna Dakota. Omenjena skladba se nahaja na njegovem novem solo albumu We Are The Ones, ki je izšel konec oktobra pri založbi earMusic.

13. 9. 2016

Skupina Heaven Below, ki jo vodi kitarist Patrick Kennison (Lita Ford, ex-The Union Underground), namerava 14. oktobra pri Steamhammer/SPV izdati svoj tretji studijski album z naslovom Good Morning Apocalypse. Gre za konceptualno ploščo, na kateri gostujejo tudi Lita Ford, Jason McMaster (Dangerous Toys, Broken Teeth, ex-Watchtower), Udo Dirkschneider (U.D.O., ex-Accept) in Kobra Paige (Kobra And The Lotus). Tracklista je sledeča:
Nefarious Angels (feat. Jason McMaster)
Renegade Protest Movement
Follow Me Under
Devilina And The Damage Done (feat. Kobra Paige)
Nightfall Comes To Life
Killing The Deadman
Running Under Satan’s Hand (feat. Lita Ford)
Death Battalion
Bonded By Blood
Black Sunrise / War Of The Gods (feat. Udo Dirkschneider)
Among The Wolves / Worldwide Suicide
I Would Do It All Again / Burials At Sunset

6. 11. 2015

Švedsko-britanski death metal/crust punk projekt Down Among The Dead Men, v katerem so moči združili Dennis Blomberg (Paganizer, ex-Those Who Bring The Torture), Rogga Johansson (Echelon, Paganizer, The Grotesquery, ex-Ribspreader) in Dave Ingram (Echelon, ex-Benediction, ex-Bolt Thrower, ex-Downlord), predstavlja naslovno skladbo z drugega ploščka Exterminate! Annihilate! Destroy!, ki izide danes pri založbi Cyclone Empire. Pri predelavi Anvil klasike Forged In Fire se jim je na vokalih pridružil legendarni Kam Lee (Bone Gnawer, The Grotesquery, ex-Death, ex-Massacre), pri priredbi Protest And Survive skupine Discharge pa sodelujeta tudi Bob Thunder (ex-Evil, ex-Ripe) in Donovan Spenceley, ki skupaj z Ingramom vodi radijsko oddajo Metal Breakfast Radio. Tracklista je sledeča:
Pyramids Of Mars
Warriors Of The Deep
The Oncoming Storm
The Ambassadors Of Death
Forged In Fire (priredba skladbe skupine Anvil)
Arc Of Infinity
Death Seed
War Machines
Unearthly Child
Tooth And Claw
Armageddon Factor
Protest And Survive (priredba skladbe skupine Discharge)
Deadly Assassin
Exterminate! Annihilate! Destroy!

6. 8. 2014
Kanadčani Protest The Hero so posneli videospot oz. mini film (skoraj 9 minut) za komad Mist, ki se nahaja na aktualnem albumu Volition. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
9. 4. 2014
Goriška rap/metal zasedba Veto, ki deluje od leta 2005, se predstavlja z novim videospotom za skladbo Vseeno jim je, ki ga je režiral, posnel in zmontiral Jaka Čurlič in je nastal v produkciji JZA Crew. Spot govori o aktualnem politično socialnem dogajanju v Sloveniji in vključuje tudi posnetke protestov, ki so se odvijali v Ljubljani in Mariboru. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
28. 1. 2014
Tole ne bo običajen Metal detektor. Ne samo, da bo Tegla probal zarolati vsaj 40 komadov v 60 minutah (seveda s spremljajočimi teksti o posameznem bandu/komadu), ampak bo v duhu grindcora, ki ga najlažje povzamemo s parolo »GRIND IS PROTEST!«, oddaja namenjena podpori boju Radia Študent, kateremu zaradi bedastih odločitev sinčkov privatnikov grozi, da bo postal komercialna sluz ali pa tako »stripped raped and strangled«, kar se finančnih virov tiče, da bo gotovo ostal zgolj senca samega sebe, oddaje kot Metal detektor pa v tem slučaju gotovo ne bo več.
Torej, Tegla bo v tem duhu zavrtel prave grindcore/grindgore/mincecore/d-beat/deathgrind komade, ki izražajo podporo v protestu Radia Študent proti omenjenim izgovorom za človeška bitja, hkrati pa obeležujejo spomin na čudovito bitje, kozo, ki je postala slavna kot podpornica grindcora, kar je izkazala s svojim norenjem na koncertu Wormrot (Ne verjamete? Berite in glejte tukaj!), danes pa je žal ni več. RIP, Biquette! Built to Blast!!!
In da ne bi slučajno kdaj izrekli RIP, Radio Študent, Metal detektor izraža svojo podporo radiu, ki mu je vedno dal možnost (in tudi življenje, če smo že pri tem) in pač izbira stran – stran pravične borbe!
Med 40 bandi bo Tegla zarolal stare Napalme, Terrorizer, Wormrot, Maruta, Cerebral Turbulency, Blood, The Red Chord, Call Of The Void, Weekend Nachos in mnoge druge, ne bo pa izpustil tudi slovenske in ex-Yu grind/crust scene z DTW, Zaprti Oddelek, Senseless, SZI, Dickless Tracy, Septic Scum in še čim.
Sekalo bo na polno ob 22:00 na Radiu Študent (http://www.radiostudent.si/, 89.3 MHz). /J.G./

Avtor: Gorjanec
8. 11. 2013
Kanadska zasedba Protest The Hero predstavlja videospot za komad Underbite z aktualnega albuma Volition. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
21. 10. 2013
Tukaj lahko v celoti prisluhnete novemu albumu zasedbe Protest The Hero z naslovom Volition, ki uradno izide 29. oktobra. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj