Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 3. 2024

Psihedelični temačneži Lares bodo 12. aprila pri Argonauta Records izdali drugi celovečerec z naslovom Et In Arcadia Ego. Kaj pravi zasedba o prihajajoči izdaji, pa lahko preberete spodaj:

»The album is an accidental concept born from the first session we managed to play together after a long and frustrating break necessitated by lockdowns, band members in high risk categories, and mental illness. Without looking for it we found death, isolation, boredom, uncertainty, rage, and an energy that we decided instantly to try to capture and preserve as it was. No additives, no major editing. In the uncertainty of the times, we began to collect recording equipment, slowly transforming our rehearsal space into a recording studio. We developed a ritual of playing and replaying, without click, the whole 27 minutes, until we got better than close to the original, to the perfect simulacra. There is a bonus track included in the album called '10 Hygiea' that is part of the soundtrack of 'Music Appreciation', a short horror movie we collaborated with.«

11. 12. 2023

Nordijski folk sestav Heilung je v sodelovanju z Ninja Theory napisal soundtrack za računalniško igro Senua's Saga: Hellblade II. Del rituala, ki bo spremljal omenjeno igro, so pred nekaj dnevi predstavili v živo na letošnji ediciji prireditve Game Awards.

Avtorica: Tina Urek
25. 9. 2023

Danski melodični death metalci Mercenary so v obliki videospota razkrili Beyond the Waves, tretji single s prihajajočega osmega albuma Soundtrack for the End Times, za izdajo katerega je band lani zbiral sredstva.

20. 9. 2023

Temačna horror metal zasedba Veile predstavlja novo stvaritev The Abyss. Glasbena podlaga tokrat služi kot soundtrack za krajšo grozljivko, ki si jo lahko ogledate tukaj.

11. 8. 2023

Danski melodični death metalci Mercenary so posneli video za single Anthem for the Anxious, ki je del prihajajočega osmega albuma Soundtrack for the End Times, za izdajo katerega je band lani zbiral sredstva. Album, ki ga že lahko prednaročite ali prednaložite, bo vseboval 11 pesmi:

Burning in Reverse
Heart of the Numb (feat. Matt Heafy)
Where Darkened Souls Belong
Through this Blackened Hatred
Anthem for the Anxious
A Darker Path
Become the Flame
From the Ashes of the Fallen
Black Heart, Dead Tissue
Black Blood Soil
Beyond the Waves

8. 6. 2023

Multiinstrumentalistka Myrkur je nedavno sodelovala pri zelo zanimivem projektu. Zaupana ji je bila stvaritev glasbene podlage za gledališko predstavo Ragnarok v izvedbi danskega kraljevega gledališča pod vodstvom Heinricha Christensena. Soundtrack je že na voljo za poslušanje.

12. 7. 2022

Nemški enočlanski ambientalni/dsbm band ColdWorld bo 30. septembra pri založbi Eisenwald izdal svoj tretji studijski album Isolation, ki prinaša naslednje komade:

Leere
Soundtrack To Isolation
Walz
We Are Doomed
Five
Wound
Isolation Stagnation
Hymnus

11. 5. 2022

Mikael Åkerfeldt, bolje znan kot vodja švedskih progresivcev Opeth, je poskrbel za dramatično glasbo v seriji Clark, ki si jo od 5. maja lahko ogledate na spletni platformi Netflix. Sedaj pa je soundtrack serije možno slišati tudi na vseh streaming platformah, v fizični obliki pa naj bi projekt ugledal luč svet še letos.

8. 4. 2022

Power metalci Symphonity napovedujejo svoj tretji album Marco Polo: The Metal Soundtrack, ki ga bodo izdali 20. maja pri Limb Music. Tracklista:

Part 1: Venezia
Part 2: Crimson Silk
Part 3: The Plague
Part 4: Love Theme
Part 5: Mongols
Part 6: Dreaming of Home
Part 7: I Found My Way Back Home
Part 8: Prisoner
Part 9: Venezia Finale

23. 12. 2021

Nemška stoner/alternative rock zasedba Samavayo in češki stoner rock trio Acid Row so nedavno izdali kolaboracijski single The Serpent, ki se ukvarja s tematiko serijskih morilcev in bi bil lahko brez težav na soundtracku istoimenske serije na Netflixu.

21. 12. 2021

Švedi Amaranthe so preko Nuclear Blast Records objavili videospot za svoj najnovejši single PvP. Ta pa ni samo popolni gaming soundtrack, ampak tudi uradna himna za švedsko e-športno ekipo, ki je zmagala na mednarodnem prvenstvu 2021.

15. 12. 2021

Portugalska symphonic metal zasedba Glasya bo 18. februarja pri Scarlet Records izdala svoj 2. studijski album, ki bo nosil naslov Attarghan. Zasedba, ki se opisuje kot soundtrack metal band, ponuja z novim albumom še eno epsko perzijsko zgodbo, ki naj bi nagovorila ljubitelje bandov, kot so Nightwish, Dream Theater, Epica, Myrath ali Hans Zimmer.

Album je produciral in zmiksal Fernando Matias pri The Pentagon Audio Manufacturers (Moonspell, Gwydion, Sinistro), za mastering je poskrbel Darius Van Helfteren pri Amsterdam Mastering (Epica, Xandria, Within Temptation, The Gathering), za artwork pa je bil odgovoren Pedro Daniel-Phobos pri Anomaly Design.

Tracklista albuma Attarghan je naslednja:
Attarghan
From Enemy To Hero
Way To Victory
Retaliation
First Taste Of Freedom
Journey To Akhbar
Queen's Temptation
Battle For Trust
The Sound Of 10.000 Feet Marching
Within The Sandstorm
We Weren't Meant To Be
At The Empire's Gate
Eye To Eye Sword To Sword
A New Era Has Come
The Legend Lives On

8. 12. 2021

Pesem Hordes of Destruction od italijanske heavy metal zasedbe Black Phantom, ki je del bandovega lanskega albuma Zero Hour Is Now, ki je izšel pri založbi Punishment 18 Records, je bila izbrana kot soundtrack za grozljivko Creatures. Videospot za to pesem si lahko ogledate spodaj.

1. 12. 2021

Fu Manchu so prispevali glasbo za celoten soundtrack za kratek skaterski dokumentarni film A Look Back - DogTown & Z-Boys, ki ga je režiral legendarni fotograf in umetnik Glen E. Friedman. Soundtrack je uradno izšel konec prejšnjega tedna pri njihovi lastni založbi At The Dojo Records.

Tracklista je sledeča:
Trapeze Freak (Daredevil, 1995)
Travel Agent (Daredevil, 1995)
Hanglider (japonska verzija King Of The Road, 2000)
Mongoose (Eatin' Dust, 1999)
Out To Sea (Start The Machine, 2004)
The Last Question (Gigantoid, 2014)
Tilt (Daredevil, 1995)
Free And Easy (Summer Girls) (No One Rides For Free, 1994)
Il Mostro Atomico (Clone Of The Universe, 2018)


7. 6. 2021

Condemnatio Cristi je simfonična black metal zasedba iz Ljubljane, ki deluje že 12 let. V teh letih je zasedba izdala že kar 6 studijskih pol- in celovečercev, od katerih si lahko prislužite kar dva, in sicer Soundtracks in Dreamcrusher, če nam pravilno sporočite naslov bandove aktualne izdaje. Tukaj je povezava do nagradne igre.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb