VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 4. 2024

Časovnica današnjega koncerta Ozric Tentacles in Silas & Saski v Kranju je taka:

20.00 vrata
20.30 Silas & Saski
21.30 Ozric Tentacles

25. 4. 2023

Kalifornijski death/doom metal band Static Abyss, v katerem delujeta člana Autopsy Greg Wilkinson in Chris Reifert, je objavil besedilni video za skladbo Wormskinned. Gre za eno izmed 11 skladb, ki jih prinaša njun drugi studijski album Aborted from Reality, ki bo 30. junija izšel pri Peaceville Records in obsega naslednje naslove:

Aborted from Reality
Wormskinned
Cathedral of Vomit
Cerebral Ghost
Mind Tentacles
Poisoned Limbs
Horizon of Cremains
Crosses and Coffins
Unrepentant Mutant Serpent
Dehumanized
The Static Abyss

7. 11. 2022

Švedski death metalci Revolting so podpisali za založbo Xtreem Music, kjer bodo konec meseca, natančneje 29. novembra, izdali svoj osmi album z naslovom Born to Be Dead. Seznam pesmi:

Souls of Sorrow
Born for Butchery
Master of the End
The Suffering
Flesh on the Razor Wire
Tentacles Come Crawling
A Trail of Human Blood
Rotting in the Depths
The Knowing
Born to be Dead

24. 6. 2020

Italijanska »brassmetal« zasedba Ottone Pesante, ki jo sestavljajo Francesco Bucci (trombon), Paolo Raineri (trobenta) in Beppe Mondini (bobni), namerava 18. septembra pri založbi Aural Music izdati nov album z naslovom DoomooD. Skupina je za prvi single z albuma izbrala skladbo Tentacles, v kateri kot gostujoča vokalistka sodeluje tudi Sara, prvi glas in stas izjemnega doom metal kvarteta Messa. Ottone Pesante so ta glasbeni podvig pospremili tudi z videospotom, ki si ga lahko ogledate spodaj.

DoomooD prinaša naslednje skladbe:
Intro The Chasm
Distress
Tentacles
Coiling Of The Tubas
Serpentine Serpentone
Ocean On A Eco
Grave
Strombacea
Endless Spiral Helix
End Will Come When Will Ring The Black Bells

31. 12. 2019

Švedski speed/black metalci Reaper bodo 31. januarja pri založbi Iron Bonehead Productions izdali svoj prvenec Unholy Nordic Noise. Ta bo med drugim vseboval vse tri pesmi z demota Ravenous Storm of Piss, sicer pa bodo na albumu naslednje skladbe:

Intro    
Hero of the Graveyard Flies
Severing Tentacles of Faith
Arctic Wrath - Blood and Bone
Order of the Beelzebub
Horn of Hades
The Birth of War
Surrender to the Void
This Crystal Hell
Ravenous Storm of Piss
De Krälande Maskarnas Kör
Outro

1. 12. 2017

Založba Prosthetic Records je pod svoje okrilje vzela ekstremne progresivne metalce Howling Sycamore, ki bodo 26. januarja izdali samonaslovljeni prvenec. Tukaj lahko že preverite tudi prvo skladbo z naslovom Upended.

Howling Sycamore je novi projekt, v katerem sodelujejo kitarist in producent Davide Tiso (Ephel Duath, Gospel Of The Witches), vokalist Jason McMaster (Dangerous Toys, Broken Teeth, ex-Watchtower) in bobnar Hannes Grossmann (Necrophagist, Obscura), na albumu pa se kot posebni gostje pojavljajo še saksofonist Bruce Lamont (Yakuza, Brain Tentacles) ter kitarista Kevin Hufnagel (Dysrhythmia, Gorguts) in Fester (Burials, Humorous).

Tracklista je sledeča:
Upended
Obstinate Pace
Let Fall
Intermezzo
Midway
Chant of Stillness
Descent to Light
Dysphoria

17. 6. 2016

Kranjski Trainstation SubArt bo danes praznoval 5. obletnico svojega delovanja! S svojim nenehnim udejstvovanjem na sceni je v tem času ne samo obogatil (sub)kulturno dogajanje v gorenjski prestolnici, ampak je svoj pečat brez dvoma pustil tudi širše. Pri sami izvedbi programa KUD SubArt, ki tudi upravlja s prostorom, uspešno sodeluje tudi s številnimi drugimi organizacijami in društvi, kot so Klub študentov Kranj, Layerjeva hiša, Vibe Department, Novi KLG, Radio Študent, Dirty Skunks, Forestdelic, Interparty, KD Quilenium, DWEBA, KUD KIKS, Šenčurativa in še kdo. Trainstation SubArt je tako v preteklih letih gostil že nekatere večje domače in tuje izvajalce, kot naprimer Ozric Tentacles (VB), Juno Reactor (VB), The Toasters (ZDA), U.K. Subs (VB), Omen (ZDA), Divinity Roxx (ZDA), Sister Sin (SE), Watain (SE), Paprika Korps (PL), Sister (SE), Demolition Group, Zabranjeno Pušenje (BiH), Borghesia, Rambo Amadeus (ME), Ritam Nereda (RS), Trula Koalicija (RS), Brkovi (HR), Eyesburn (RS), Repetitor (RS), KBO! (RS), Hladno Pivo (HR), Pero Defformero (RS), Šank!? (HR), Hornsman Coyote (RS), Conquering Lion (MK) in mnogi drugi. Vsako leto organizirajo tudi celoletni projekt Šola odprtih vrat, v katerem potekajo izobraževalne delavnice, predavanja, okrogle mize, diskusije... V njihovih prostorih pa poteka tudi art kino - Kinofobija, ki je edinstveni tovrstni kino na Gorenjskem, saj se predvajajo predvsem družbenokritični filmi, ki jih na komercialnih TV programih ni moč zaslediti.

Na koncertu ob 5. obletnici bodo danes zvečer tako nastopili Trig Law, Nakajima, Haiku Garden in Mutism (na fotografiji), za konec pa še DJ El Gadzé iz Portugalske. Vstop je prost!

7. 6. 2016

Ringworm predstavljajo videospot za naslovno skladbo najnovejšega albuma Snake Church, ki bo izšel 29. julija pri založbi Relapse Records.

Včeraj so Ringworm skupaj z Brain Tentacles pri založbi A389 Records izdali tudi split 7" z novim do sedaj še neobjavljenim materialom, ki ga lahko preverite na tej povezavi.

11. 3. 2016

V Kranj se 13. marca ponovno vračajo legende psy rocka Ozric Tentacles, s katerimi bodo tokrat kot predskupina nastopili izraleski progresivci Project Rnl. Vrata TrainStation SubArta se odprejo ob 19. uri. Vabljeni!
Prispevek: 13 €

Več o dogodku in zasedbah lahko preberete v našem napovedniku ali na Facebooku.

18. 2. 2016

Sedaj je uradno! Kranjski Trainstation Squat prihodnji teden ponovno odpira svoja vrata. Za lažje delovanje samega objekta in dejavnosti, ki potekajo v njem, bodo 26. in 27. februarja organizirali dvodnevni dobrodelni koncert, s katerim nameravajo pokriti vsaj nekaj stroškov, nastalih pri ponovnem odprtju oziroma tudi za nadaljno ureditev in dokončno legalizacijo objekta. »Vsem nastopajočim, obiskovalcem in ostalim, ki nas tako ali drugače podpirate, se najlepše zahvaljujemo za vso izraženo podporo. Se vidimo prihodnji vikend!« so še sporočili iz Trainstation Squata, kjer bodo v novi sezoni gostili tudi nekatere izvajalce, kot so Ozric Tentacles, Extreme Noise Terror, Ritam Nereda, Werefox, Dubzilla, Jardier, Ponor, Iamdisease in drugi.

Vabilu za prihajajočo otvoritev so se odzvale naslednje skupine: Le Serpentine, Didge (na fotografiji), Mist, Paraziti p.13, Drek u pest, Tomcat, Street Creeps, Pyroxene, Sereš, Release The Ectoplasm, Chatte Noire, 30 stopinj v senci, Wasted Time, Najbolši, Attic Mist, Or Else, Sirotinje in Paragrab.

18. 12. 2015

Legendarni Ozric Tentacles se prihodnje leto ponovno vračajo v Kranj, kjer se bodo oglasili 13. marca.

15. 9. 2015

Špansko-švedska death metal naveza Putrevore bo 10. oktobra pri založbi Xtreem Music izdala tretji album, naslovljen Tentacles of Horror. Komadu Gable Window Portal Pt.II lahko prisluhnete tukaj.

6. 2. 2015
Iz kranjskega Trainstation Squata sporočajo: »14. marca bosta v naši hiši ponovno razgrajali skupini Metalsteel in God Scard (na fotografiji), ki na domači metal sceni že dolgo nista več neznanka, kot predskupina pa bo nastopila mlada groove metal zasedba Rise iz Tržiča.«
Več podrobnosti lahko preberete na Facebook strani dogodka oziroma na našem forumu. Ekipa Trainstation Squata za novo koncertno sezono že napoveduje tudi nastope skupin, kot so Sister, U.K. Subs, Ozric Tentacles, Hladno Pivo, The Toasters, Trula Koalicija, Vigilance, Soulcharger, Conquering Lion in številne druge. /B.B./

24. 9. 2014

Iz Trainstation Squata sporočajo, da je težko pričakovani koncert Ozric Tentacles, ki bi se moral zgoditi 11. oktobra, žal odpovedan. Obenem tudi upajo, da bodo imeli več sreče maja prihodnje leto, kajti kot pravi ljudska modrost, gre v tretje rado. Vzrok za odpoved koncerta in tudi celotne turneje je nenadna smrt očeta šefa skupne Eda Wynnea. Uradno izjavo s strani banda si lahko v celoti preberete na našem forumu. Kljub vsemu pa ljubitelji psihadeličnih zvokov vsekakor ne bodo prikrajšani, saj za 14. oktober že napovedujejo nastop legendarne britanske zasedbe Juno Reactor, ki jo vodi tekstopisec, klaviaturist, kitarist in občasno vokalist skupine, Ben Watkins. /B.B./

9. 9. 2014
Kot kaže bo nova koncertna sezona v kranjskem Trainstation Squatu izredno pestra, saj naj bi poleg že napovedanih koncertov Ozric Tentacles, Brkovi, Šank!? in Bad Blood v ponedeljek, 27. 10. 2014, nastopila tudi švedska hard & heavy senzacija Sister Sin z energično pevko Liv »Sin« Jagrell na čelu. Skupina bo predstavila tudi nekaj svežega materiala s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Black Lotus, ki bo izšel 28. oktobra pri založbi Victory Records. Več podrobnosti o koncertu lahko pričakujete kmalu. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija