VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 10. 2021

Norveški sludge/post-hardcore trio Kite je v začetku tega meseca pri založbi Majestic Mountain Records izdal nov dolgometražni album Currents, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je naslednja:
Idle Lights
Turbulence
Murdress
Ravines
Currents
Infernal Trails
Ferret
Heroin
Unveering Static

25. 8. 2021

Norveški sludge/post-hardcore trio Kite, v katerem sodelujejo člani skupin Sâver, Tombstones, Dunderbeist in Stonegard predstavljajo videospot za prvi single Turbulence z novega albuma z naslovom Currents, ki bo izšel 8. oktobra pri založbi Majestic Mountain Records.

Currents prinaša sledeče skladbe:
Idle Lights
Turbulence
Murdress
Ravines
Currents
Infernal Trails
Ferret
Heroin
Unveering Static

30. 3. 2020

Norveška post-hardcore/sludge zaseba Kite je pretekli petek pri založbi Argonauta Records izdala svoj drugi album z naslovom Irradiance, ki mu lahko prisluhnete na tej povezavi.

31. 1. 2020

Norveški heavy rock/post-hardcore/sludge trio Kite je podpisal za založbo Argonauta Records, pri kateri bo 27. marca izdal svoj drugi dolgometražni album Irradiance. Tukaj lahko prisluhnete tudi prvemu singlu The Dweller.

Glasbene korenine skupine, ki jo sestavljajo člani Sâver, Tombstones, Dunderbeist, Stonegard, Team Me in Jaqueline, segajo globoko v post-hardcore zvok 90-ih z izvajalci, kot so Quicksand, Cave In, Deftones ali Breach, posodobljen zvok pa obarvajo še z osvežujočim hibridom turobnih, uničujočih in hkrati melodičnih atmosfer.

24. 1. 2019

Norveški trio Sâver, v katerem sodelujejo člani Tombstones in Hymn, je objavil videospot za skladbo I, Vanish s prihajajočega debitantskega albuma They Came With Sunlight, ki bo izšel 8. marca pri založbi Pelagic Records.

3. 10. 2018

Najnovejša pridobitev založbe Pelagic Records je norveška zasedba Sâver, ki jo sestavljajo bobnar Markus Støle (ex-Tombstones, Hymn), basist Ole C. Helstad (ex-Tombstones) in kitarist/vokalist Ole Ulvik Rokseth (Hymn). Skupina namerava v začetku prihodnjega leta izdati debitantski album z naslovom They Came With Sunlight, za katerega so objavili tudi dražilnik.

6. 12. 2016

Year Of The Goat predstavljajo besedilni video za skladbo Song Of Winter s prihajajočega 7" singla, ki bo v omejeni nakladi izšel 9. decembra pri založbi Napalm Records.

Skupina se februarja odpravlja na skupno evropsko turnejo s The Order Of Israfel in Tombstones, v okviru katere bo med drugim nastopila tudi 7. 2. v Milanu, 8. 2. v Münchnu in 9. 2. na Dunaju.

16. 6. 2016

Ameriška death metal zasedba Surgikill, v kateri med drugim sodelujeta tudi Stevo do Caixao (Tombstones, Twist Ending, ex-Impetigo, ex-Insomnia, ex-Church Of Misery, Convulsions, ex-Act Of God) in Vanessa Nocera (Wooden Stake, Cauldron Burial, Twist Ending, ex-Skeletal Spectre), bo 26. avgusta pri Hells Headbangers Records tudi na vinilu izdala aktualni debitantski album Sanguinary Revelations, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

13. 10. 2015
Norvežani Tombstones predstavljajo skladbo Barren Fields s prihajajočega albuma Vargariis, ki bo izšel 4. decembra pri založbi Soulseller Records. Tracklista je sledeča:
Barren Fields
And When The Heathen Strive, Vargariis Rise
Oceans Of Consciousness
The Dark High
Underneath The Earth
Pyre Of The Cloth
/B.B./

15. 5. 2015

Egypt in Tombstones se konec tega meseca odpravljajo na skupno evropsko turnejo, v sklopu katere bodo najbližje našim krajem gostovali 29. 5. v Innsbrucku oziroma 30. 5. na Dunaju. /B.B./

8. 9. 2014
Ljubljanska doom metal zasedba Mist je nedavno podpisala pogodbo s kultno nizozemsko založbo Soulseller Records, ki ima pod svojim okriljem tudi številne izvajalce, kot so Devil, Tombstones, Groan, Demon Eye, One Inch Giant, Heretic in drugi.
»Zadnjih par mesecev delamo na EP-ju, ki naj bi bil izdan letos pozimi, ponudba s strani žaložbe, kot je Soulseller Records, nam res veliko pomeni. Veselimo se, da s tem začenjamo novo poglavje na naši glasbeni poti in stem postavljamo naše nadaljne ustvarjanje na nek višji nivo,« še dodajajo Mist. Zaenkrat še neimenovani EP s štirimi skladbami bo dosegljiv na CD-ju, vinilu in digitalnem formatu, sledila pa bosta še dva dolgometražna studijska albuma.
Naj še spomnimo, da punce organizirajo tudi prevoz na festival Hammer Of Doom, ki bo 14. in 15. novembra v Würzburgu v Nemčiji. Cena aranžmaja znaša 122,90 €, vsebuje pa prevoz in dvodnevno vstopnico. Prijave in informacije o možnostih prenočišča na info@ines-tours.si. /B.B./

19. 5. 2014

Witch Mountain so končali z delom na četrtem studijskem albumu z naslovom Mobile Of Angels, ki bo izšel septembra pri Svart Records. Pred tem bodo v omejeni nakladi na dvojnem vinilu ponovno izdali prejšnji album South Of Salem, ki bo vseboval še nekatere redke skladbe, neobjavljene priredbe in demo posnetke. Konec maja se skupina skupaj z norveškimi doomerji Tombstones odpravlja na evropsko turnejo, v okviru katere bo med drugim nastopila tudi 5. 6. na Dunaju, 7. 6. v Bologni in 8. 6. v Milanu.

10. 1. 2014
Skupini Mist in Voodoo Mule sta bili uvrščeni na mednarodno spletno kompilacijo z naslovom Doom Over Cthulhu Compilation Vol.1, ki jo lahko brezplačno naložite s te lokacije. Poleg naših dveh predstavnikov sodelujejo še Bretus (Italija), Dopelord (Poljska), Weed Priest (Irska), Tombstones (Norveška), Black Capricorn (Italija), From Beyond (ZDA), Beast Within (Kanada), Hagstone (Velika Britanija), Swords Of Texas (Kanada) in Hex (Norveška, Velika Britanija). /B.B./

30. 8. 2013
Norveški stoner metal trio Tombstones bo 4. oktobra pri Soulseller Records izdal svoj tretji studijski izdelek Red Skies And Dead Eyes, s katerega lahko na tej povezavi že preverite naslovno skladbo. Tracklista je sledeča:
Black Moon
King Of Daze
Obstfelder
The Other Eye
Red Skies And Dead Eyes
Demon Cave
/B.B./

7. 2. 2013
Toner Low, Truckfighters, Glowsun, Tombstones in Mars Red Sky so nove potrjene skupine za DesertFest 2013, ki se bo od 26. do. 28. aprila odvijal v Londonu. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj