VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 3. 2023

V zagrebški klub Močvara se letos vrača festival Valhalla. 12. in 13. maja bodo v hrvaški prestolnici nastopili Bombarder, Infernal Tenebra, Po' Metra Crijeva, Flesh, Frozen Forest, War-Head, Quasarborn, Porazium ter naši Sarcasm.

Cena vstopnice znaša 15 EUR, več informacij o samem festivalu pa najdete v našem Napovedniku.

22. 8. 2018

Bloodbath nameravajo 26. oktobra pri Peaceville Records izdati svoj peti studijski album, ki bo nosil naslov The Arrow Of Satan Is Drawn. V skladbi Bloodicide gostujejo tudi death metal legende, kot so Jeff Walker (Carcass), Karl Willetts (ex-Bolt Thrower, Memoriam) in John Walker (Cancer).

Tracklista je sledeča:
Fleischmann
Bloodicide (feat. Jeff Walker, Karl Willetts & John Walker)
Wayward Samaritan
Levitator
Deader
March Of The Crucifers
Morbid Antichrist
Warhead Ritual
Only The Dead Survive
Chainsaw Lullaby

Bonus skladbe:
Ride The Waves Of Fire
Wide Eyed Abandon

7. 5. 2018

Britanski metalpunk veterani Warfare oziroma bolje rečeno bobnar in vokalist Paul Evo (ex-Warhead, ex-The Blood, ex-Angelic Upstarts), ki je obenem tudi edini še preostali član skupine, bodo v kratkem pri Plastic Head Media objavili novi single z naslovom Misanthröpy. Poleg naslovne skladbe, pri kateri sodeluje basist Paul Gray (ex-UFO, ex-Heavy Load, ex-The Damned), prinaša tudi novo verzijo Cemetery Dirt, v kateri gostujeta Tom Angelripper (Sodom, Onkel Tom) na basu in pokojni Fast Eddie Clarke (ex-Motörhead, ex-Fastway) na kitari.

2. 6. 2016

Skupina War-Head iz Osijeka je v studio povabila nekaj svojih prijateljev, s katerimi je posnela skladbo z naslovom Deathrash Armageddon. Poleg članov War-Head, Eldarja Ibrahimovića (bobni), Daria Turčana (bas, vokal) in Vladimirja Sužnjevića (kitara), so sodelovali še Dino Raičević (Black Flame), Ivan Kovačević (Defiant), Ivan Pripuzić (Kymera), Hrvoje Furi (Vortex), Tomislav Debelić (Chemical Exposure), Dino Čokljat (Hanged), Matija Poklar (Vai Ficar Preto), Ivica Šimunović (Kymera), Zoltan Čobot (Noisome Mind), Kristijan Krpan (Defiant), Vedran Reketi (Hanged) in Jura Mak (Mardraum).

4. 3. 2016

Italijanski thrasherji Braindamage bodo 18. aprila pri My Kingdom Music izdali album z naslovom The Downfall. To bo njihov šesti album v njihovi 28 let trajajoči glasbeni karieri in je osnovan na romanu Kahlenberg, the Queen in Red and other Tales, ki ga je napisal basist in glavni vokalist Andrea Signorelli. The Downfall prinaša naslednje pesmi:
Substituting Forgiveness With Mass Destruction
god Granted Your Prayers Through Nuclear Warheads
She Can Smell The Blood Of A Surrendering Race
I Owe You A Billion Years Of Terror
Subhuman's Towns Merciless Obliteration
Queen Acadienne's Floating Mirrors And Tarots
Last Of The Kings, First Of The Slaves
The Shadow That I Cast Is Yours, Not Mine
You Nailed My Soul I Burned Your Flesh
The Downfall Is Here To Stay, I Shall Fight Until The End

11. 2. 2015
Arizonski thrasherji Warhead predstavljajo svoj novi single z naslovom Widowmaker. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
21. 10. 2014
Hrvati War-Head predstavljajo video za skladbo While the Blind Leads the Blind s pravkar izdanega tretjega albuma z naslovom Imperium Mundi. /P.G./

4. 9. 2014

Metalski konspiraciji Balkan Area Thrash Metal in Thrash With Us se v duhu povezovanja bandov in organizatorjev koncertov iz dežel bivše Jugoslavije pridružujeta kranjski Rock Bar Down Town in Novi KLG s svojim tradicionalnim Down Town Festivalom. Tako bodo 27. septembra pred Rock Barom Down Town moči združili NadimaČ (Beograd), War-Head (Osijek) in Panikk (Ljubljana). Več podrobnosti o samem koncertu najdete na Facebook strani dogodka oziroma našem forumu).

4. 9. 2014
Metalski konspiraciji Balkan Area Thrash Metal in Thrash With Us se v duhu povezovanja bandov in organizatorjev koncertov iz dežel bivše Jugoslavije pridružujeta kranjski Rock Bar Down Town in Novi KLG s svojim tradicionalnim Down Town Festivalom. Tako bodo 27. septembra pred Rock Barom Down Town moči združili NadimaČ (Beograd), War-Head (Osijek) in Panikk (Ljubljana). Več podrobnosti o samem koncertu najdete na Facebook strani dogodka oziroma našem forumu). /B.B./

7. 6. 2013
V ponedeljek je v samozaložbi izšel novi album legendarne NWOBHM zasedbe Tank z naslovom Breath Of The Pit. V bistvu gre za verzijo skupine, v kateri pod istim imenom deluje Algy Ward (ex-Atom God, ex-Warhead, ex-Warfare, ex-The Damned), ki je album tudi sam v celoti posnel. Ward se je leta 2007 razšel s preostalima originalnima članoma, Mickom Tuckerjem in Cliffom Evansom. Album prinaša naslednje skladbe:
Breath Of The Pit
T-34
Kill Or Be Killed
Healing The Wounds Of War
Stalingrad (Time Is Blood)
Victim
Crawl Back Into Your Hole
Retribution
Conflict Primeval
Circle Of Willis
/B.B./

2. 10. 2012
Psihadelična retro hard rock/doom zasedba Heat je na svojem Bandcampu v celoti objavila samonaslovljeni prvenec, ki je konec prejšnjega tedna izšel pri Electric Magic Records. Tracklista je sledeča:
Daymare
Warhead
Hamelin
Illusion
Old Sparky
Ending Aging
/B.B./

15. 6. 2012
Ameriška black metal zasedba The Beyond bo prihodnji mesec pričela s snemanjem novega studijskega izdelka z naslovom Frostbitepanzerfuck, ki naj bi septembra izšel pri Horror Pain Gore Death Productions. Novi album prinaša naslednje skladbe:
Roto-Cunt
Goat Sodomizer
Cunt Sucking Cannibal (GG Allin Cover)
Frostbitepanzerfuck
Attack Of The Zombie Brigade
The Splatterhouse Maniacs
Necro Overload
Exterminate Humanity.
Skupina namerava konec septembra ponovno preživeti v studiu, kjer naj bi posneli EP The Pussy Warlock, ki mu bodo dodali še live verzijo skladbe Age Of The Locust. Tracklista je sledeča:
Shit Eater
Hate Fuck
Chainsaw Slut Killer
Luciferian Warhead
The Pussy Warlock
Iron Fist (Motörhead Cover)
Age Of The Locust (live).
Medtem lahko na tej lokaciji brezplačno downloadate njihov split 7" Gross Encounters Of The Sacrificial Rite, ki so ga skupaj z zasedbo The Lurking Corpses izdali v začetku tega leta. /B.B./

6. 2. 2012
Hellsword release koncertu 24. marca v Škofji Loki (pri Rdeči ostrigi), kjer naj bi poleg Hellsword nastopali še Vigilance in Teleport, so se priključile še tri zasedbe - slovenski black metalci Bleeding Fist, brazilski black metalci Grave Desecrator in hrvaški thrash metalci War-Head. Več informacij o samem dogodku najdete na Facebook strani dogodka. Vstopnina znaša 8€ z rezervacijo preko e-maila, 10€ pa brez.

9. 11. 2011
War-Head so objavili video za komad Terrorizer. /P.G./

7. 11. 2011
Macabre bodo zamenjali Grave na skupni turneji z Massacre in Master imenovani Army Of Darkness Tour, ki je napovedana za januar/februar prihodnje leto. Trenutno zasedbo Massacre sestavljajo Terry Butler, Mike Mazzonetto, Ed Webb in Rick Rozz DeLillo, koncertna setlista pa bo sledeča:
Chamber Of Ages
Succubus
Defeat Remains
From Beyond
Cryptic Realms
Provoked Accurser
Dawn Of Eternity
Bio-Hazard
Warhead
Corpse Grinder
/B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna