VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 4. 2024

Ameriški tehnični death metal band Vale Of Pnath, v katerem delujejo člani Abigail Williams, predstavlja komad Soul Offering, za katerega je posnel spodnji videospot. Omenjeni komad je že drugi single s tretjega albuma Between The Worlds Of Life And Death, ki bo 24. maja izšel pri Willowtip Records in obsega te naslove:

The Forgotten Path (Intro)
Silent Prayer
Soul Offering
Shadow
Uncertain Tomorrow
Beneath Ashen Skies
No Return, No Regret
Echoes of the Past (Interlude)
Burning Light

28. 2. 2023

Elegant Weapons so super metal zasedba, ki jo sestavljajo vokalist Ronnie Romero (Rainbow), kitarist Richie Faulkner (Judas Priest), basist Dave Rimmer (Uriah Heep) in bobnar Christopher Williams (Accept). Svoj prvenec Horns for a Halo napovedujejo za 26. maj, izšel pa bo pri Nuclear Blast Records. Spodaj lahko preverite animirani video za komad Blind Leading The Blind.

4. 1. 2022

Deeper Graves, experimental/ambient/instrumental/shoegaze solo projekt Jeffa Wilsona (Chrome Waves, ex-Nachtmystium, ex-Wolvhammer, ex-Abigail Williams), bo 28. januarja pri Disorder Recordings izdal svoj 2. album, ki bo nosil naslov The Colossal Sleep. Tega že lahko naročite preko Bandcampa, na voljo za poslušanje pa je že tudi pesem Distant Fires.

5. 10. 2021

Poljski death/thrash metal veterani Vader bodo 21. oktobra izdali live album Blitzkrieg in Texas: Live 2005, ki ga lahko prednaročite tukaj (digi CD, limitirana vinilka v treh različnih barvah, kaseta). Pri tem albumu gre za live posnetek z bandovega nastopa v ameriškem mestu Austin leta 2005, ko je bila zasedba na turneji Blitzkrieg 3 USA Tour skupaj z Decapitated, Dew-sentenced in Abigail Williams. Na albumu bodo naslednji komadi:

This is War
Lead Us!
Sothis
The One Made of Dreams
Xeper
The Crucified Ones
Silent Empire
Blood of Kingu
Out of the Deep
Dark Transmission
The Epitaph (cut)
Raining Blood

Sicer pa ne pozabimo, da pridejo Vader 17. decembra v Ljubljano.

28. 9. 2021

Vesela Duhirčka sporočata, da je »dogodek odpovedan, potrudili se bomo privabiti Incantation z naslednjo turnejo, žal z drugimi predskupinami«. Poleg Incantation bi morali nastopiti še Abigail Williams in Vale Of Pnath.

23. 9. 2021

Ameriška death/doom metal zasedba Pulchra Morte je objavila videospot za skladbo Knife Of The Will z aktualnega studijskega albuma Ex Rosa Ceremonia, izdanega novembra lani pri založbi Transcending Records.

Pulchra Morte so vokalist Adam Clemans (Skeletonwitch, Wolvhammer), basist John Porada (Wolvhammer, Abigail Williams), kitarist Jarrett Pritchard (Eulogy), bobnar Clayton Gore (Eulogy, Harkonin) in drugi kitarist Jeffrey Breden (Leagues Below).

20. 8. 2021

Tretjega septembra lahko ljubitelji nu-core metala pričakujete novi album angleških Seething Akira z naslovom Dysfunctional Wonderland. Za seboj že imajo celovečerec Sleepy Skeletor iz leta 2018 ter mnogo spotov, na katerih si lahko oči pasete na njihovem YouTube kanalu, kjer lahko poslušate tudi njihov sveži single Smile Thief. Dysfunctional Wonderland bo izšel pri ameriški založbi FiXT.

Seething Akira sestavljajo Kit Conrad (vokal), Charlie Bowes (vokal/producent), Stu Radcliffe (bobni), Richard Ellis (Bas), Simon Williams (kitara), John Corney (kitara).

Avtorica: Mateja Felc
22. 4. 2021

Ameriška heavy/doom metal zasedba Mourn The Light je podpisala za založbo Argonauta Records, pri kateri bo letos izdala debitantski album z naslovom Suffer, Then We’re Gone. Tukaj je na voljo tudi dražilnik za prihajajočo izdajo.

Skupina je pred časom za pokušino že objavila prvi single When The Fear Subsides, na katerem gostuje Alex Newton (Wake Of Sirens, Dzo-nga). Za snemanje in miks je bil zadolžen Dave Kaminsky (Bone Church, Fires In The Distance, Pinto Graham), medtem ko je za mastering poskrbel Ryan Williams (The Black Dahlia Murder, Fires In The Distance, Winter Solstice).

27. 10. 2020

AC/DC so posneli videospot za skladbo Shot In The Dark, prvi single z novega studijskega albuma z naslovom Power Up, ki bo izšel 13. novembra za Columbia Records/Sony Music Australia.

Prihajajoči album Power Up med drugim zaznamuje tudi povratek dolgoletnih članov, vokalista Briana Johnsona, bobnarja Phila Rudda in basista Cliffa Williamsa.

2. 3. 2020

Rusko-italijanska dark folk izvajalka Kariti je podpisala za založbo Aural Music, pri kateri bo izšel njen studijski prvenec Covered Mirrors. Za skladbi Sky Burial in Anna: Requiem To Death je električno kitaro posnel Marco Matta (Grime), medtem ko je akustično kitaro v The Baptism Of A Witch odigral Lorenzo Della Rovere, ki je poskrbel tudi za snemanje in miks albuma. Za mastering je bil zadolžen Lorenzo Stecconi (Ufomammut, Zu, Grime). Vsekakor glasba za vse, ki so jim všeč Chelsea Wolfe, Marissa Nadler, Emma Ruth Rundle in A.A. Williams!

Tracklista albuma je sledeča:
Intro
Sky Burial
Kybele's Kiss
Крещение ведьмы (The Baptism Of A Witch)
Penance
Anna (Requiem To Death)
Il corvo
Absent Angels
Пропасть (Abyss)

Na tej povezavi lahko za pokušino že prisluhnete prvi skladbi Sky Burial.

28. 2. 2020

Sigiriya so objavili skladbo Tau Ceti s prihajajočega albuma Maiden Mother Crone, ki bo izšel 15. aprila pri založbi Burning World Records. Novi album so posneli z Adamom Howellom ob pomoči vokalista Matta Williamsa, medtem ko so miks in mastering zaupali izkušenemu Richardu Whittakerju (Lord Vicar, Solstice, Orchid).

5. 2. 2020

Preko Decibelmagazine.com lahko premierno prisluhnete skladbi Knife Of The Will, prvemu singlu s prihajajočega albuma ameriške doom/death metal zasedbe Pulchra Morte. Gre za naslednika njihovega prvenca Divina Autem Et Aniles iz 2019, ki je poslušalce popeljal v zlate čase doomed death metala s konca 80-ih in začetka 90-ih let.

Skupino po novem sestavljajo Adam Clemans (Skeletonwitch, Wolvhammer) na vokalu, John Porada (Wolvhammer, ex-Nachtmystium, ex-Abigail Williams) na basu, Jarrett Pritchard (Eulogy, Brutality, Wolvhammer) na kitari, Jeffrey Breden (Leagues Below) na drugi kitari in Clayton Gore (Eulogy, ex-Harkonin) na bobnih.

23. 1. 2020

Valižanska stoner metal zasedba Sigiriya, ki jo sestavljajo nekdanji člani Acrimony, namerava spomladi pri založbi Burning World Records izdati svoj tretji dolgometražni album Maiden Mother Crone. Preko Theobelisk.net lahko premierno prisluhnete prvi skladbi z naslovom Cŵn Annwn.

Maiden Mother Crone prinaša naslednje skladbe:
Mantis
Cŵn Annwn
Tau Ceti
Peace Of My Mind
Seeking Eden
Dark Call
Arise (Darkness Died Today)
Crushed By The Weight Of The Sky

Skupino trenutno sestavljajo basist Paul Bidmead (ex-Acrimony, ex-Plan 9), bobnar Darren Ivey (ex-Acrimony, ex-Plan 9), kitarist Stuart O'Hara (ex-Acrimony, ex-Iron Monkey, ex-The Dukes Of Nothing) in vokalist Matt »Pipes« Williams (Suns Of Thunder).

19. 11. 2019

Cult Of Luna so objavili kratek film z naslovom A Dawn To Fear, ki povzema zgodbo pesmi Lay Your Head To Rest in The Silent Man z aktualnega istoimenskega studijskega albuma, ki je izšel septembra pri založbi Metal Blade Records.

Švedsko post-metal zasedbo bomo kmalu v živo videli tudi v Ljubljani, saj 4. decembra v sklopu evropske turneje skupaj z A.A. Williams in Brutus prihaja v Kino Šiška. Več podrobnosti o koncertu si lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

8. 11. 2019

Najnovejša pridobitev založbe Heavy Psych Sounds je sludgy grunge/noise rock/stoner rock trio Disastroid, ki ga sestavljajo Enver Koneya (vokal, kitara), Travis Williams (bas) in Braden McGraw (bobni). Gre za veterane iz San Francisca, ki bodo 14. februarja izdali svoj novi studijski album z naslovom Mortal Fools. Preko spletne strani Everything Is Noise lahko že premierno prisluhnete prvemu singlu 8hr Parking.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija