NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 5. 2024

Italijanski brutalneži Feed Them Death bodo 20. junija izdali četrti album. Ta bo nosil naslov The Malady in bo prinesel enajst novih komadov:

Above All...
Two Minutes Hate
Autopsy
Deleterious
Them, the Guiltless
D.E.A.T.H.
The Malady
Stygian Tide
Panopticism II
Two More Minutes
...And So Below

21. 5. 2024

Kandaski tehnični death metalci Derelict bodo po 12 letih studijskega molka izdali nov album. To bo bandov četrti dolgometražec, nosil pa bo naslov Versus Entropy. Poleg naslovnice je znan tudi naslovni komad:

Versus Entropy
Infinite Dread
Terminal
Workhorse
Attunement
Dans les Dents
Spectrum
Derelict
The Escapist

21. 5. 2024

Boris Behara je hrvaški glasbenik, ki stoji za projektom Tryglav, s katerim je lansko leto izdal že drugi album The Ritual. Pred kratkim pa je Boris razkril novico, da je skupaj z bobnarjem Shannonom Lucasom (ex-The Black Dahlia Murder) ustanovil black metal zasedbo Wolven Spirits. Fanta sta k sodelovanju povabila še Adama Clemansa na vokalu (Skeletonwitch), Noaha Martina na baskitari (Arsis) ter klaviaturista Travisa Nordahla. Kako je prišlo do sodelovanja in kakšni so načrti banda, pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

20. 5. 2024

Zasedba Powerwolf je predstavila nov single z naslovom 1589 s prihajajočega studijskega albuma Wake up the Wicked, ki bo izšel 26. julija. Jeseni bo album predstavljala tudi na evropskih tleh, nam najbliže pa jo lahko ujamete 22. oktobra v Budimpešti (MVM Dome) ali dan kasneje na Dunaju (Gasometer).

Avtorica: Tina Urek
20. 5. 2024

Švicarji Coldcell bodo 26. julija pri AOP Records izdali nov studijski album Age of Unreason. Prvemu singlu Dead to the World že lahko prisluhnete tukaj.

Avtorica: Tina Urek
20. 5. 2024

Brutal Assault je razkril vse nastopajoče, ki se bodo na letošnji različici festivala razvrstili na glavnih odrih. Prišlo pa je tudi do nekaj t. i. zamenjav. Namesto My Dying Bride bodo nastopili Candlemass, namesto Pig Destroyer pa Cephalic Carnage, ki bodo na BA odigrali kar 2 ekskluzivna koncerta. Nastop so odpovedali tudi After The Burial, Darkest Hour, Devil Master, Spiritworld in Ten56., namesto njih pa prihajajo na Češko Acid Row, Aeon Winds, Deadroots, Distant, Doomas, Exorcizphobia, Ions, Mallephyr, Ocenas Ate Alaska, Persefone, Stellvris in Take Ofense. K celotnemu lineupu dodajajo še šest underground imen, in sicer 1914, Cloak, Hellripper, Chthe'ilist, Sfera in Worm. Na sliki v novici si lahko preberete tudi dnevni razpored zasedb.

Festival se bo letos odvil med 7. in 10. avgustom, na voljo pa so tudi tako imenovane dnevne vstopnice Brutal Inspection, ki so omejene na 300/dan.

Avtorica: Tina Urek
17. 5. 2024

Italijanski heavy metal kvartet Demon Spell predstavlja naslovno skladbo debitantskega mini albuma Evil Nights, ki ga bo 26. julija izdala založba Dying Victims Productions. EP prinaša te skladbe:

Demon Spell
Black Wings
Dark Deceiver (Woman of the Black Oath)
Evil Nights

17. 5. 2024

Kalifornijski death metalci Mortal Wound so razkrili komad Born Again Hard s prihajajočega prvenca The Anus of the World, ki ga bosta 24. maja izdali založbi Me Saco un Ojo Records in Dark Descent Records. Tracklista:

Found Dead in a Bush
Tunnel Rat
The Surf Is Gonna Be Bitchin’
Drug Filled Cadaver
One Who Kills & One Who Loves
Born Again Hard
Engulfed in Liquid Hellfire
The Worm Has Turned for You
Spirit of the Bayonet
Even the Jungle Wanted Him Dead
Royally Fucked Forever

16. 5. 2024

Finski heavy metalci Angel Sword so razkrili komad Powerglove s prihajajočega albuma World Fighter, ki ga bodo izdali 14. junija pri založbi Dying Victims Productions.

14. 5. 2024

Avstralski tehnični black/death metalci Werewolves bodo 12. julija izdali že peti album v petih letih delovanja. Ta bo nosil naslov Die for Us in bo prinesel devet komadov:

Die for Us
Beaten Back to Life
Fuck You Got Mine
My Hate Is Strong
The Company Wolves
Spittle-Flecked Rant
We All Deserve to Be Slaves
Under a Urinal Moon
Stay Down

14. 5. 2024

Ameriški tehnični death metalci Vale Of Pnath, v obliki videospota predstavljajo komad Soul Offering, ki je del tretjega albuma Between the Worlds of Life and Death, ki bo izšel 24. maja pri Willowtip Records.

13. 5. 2024

Finski deathrockerji Black Totem bodo 7. junija izdali album III: Sacrifice Tonite. S tega sta znana že dva od desetih komadov:

Hex Hood
Sacrifice Tonite
Six Walls
The Witch
Ancient Evil
Bat Totem
The Living Dead
I, Wolf
Son of a Gorgon
Nosferatu

13. 5. 2024

Purtugalski death/blackened thrash pankerji Spitgod so z videospotom za komad You Know It's Coming napovedali EP z naslovom Through Life 'till Death. Seznam pesmi:

Unwillingly Brought Into this World
March of the Dead
Nothing But the Will
Embrace Yourself
You Know It's Coming
Vile Evils

13. 5. 2024

Avstralski progresivni metalci Teramaze predstavljajo video za drugi single Step Right Up s prihajajočega albuma Eli: A Wonderful Fall From Grace, katerega izid je napovedan za 24. maj pri založbi Wells Music.

13. 5. 2024

Nemški melodičarji Impact Approved so z videospotom za pesem The Truth napovedali drugi album, ki bo nosil naslov Way of the Warrior. Album bo izšel 14. junija pri WormHoleDeath Records in bo prinesel enajst komadov:

Way of the Warrior
Isolation
Liberty
Atelophobia
The Truth (feat. Lewis of April in Flames)
Deficiency
Sword and Shield
Harakiri for Ivory Tower
Ventus et ignis
Pigslaughter
Grace Under Pressure

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija