VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 3. 2023

V Portorož prihaja legenda rocka. 24. avgusta bo v Avditoriju Portorož nastopil Robert Plant, vokalist legendardnih Led Zeppelin, in sicer s svojo akustično zasedbo Saving Grace feat. Suzi Dian. Z omenjenim projektom bo predstavil svoj barvit glasbeni okus, ki sega od folka do tradicionalnega bluesa. Vstopnice boste lahko kupili na tej povezavi od jutri od 10. ure dalje.

Avtorica: Tina Urek
6. 2. 2023

Ameriški stoner/doom metal dvojec Patriarchs In Black in Militia Vox so priredili pesem Friends od Led Zeppelin. Video si lahko ogledate spodaj.

25. 4. 2022

Medvoški klub Jedro je v soboto 16. aprila gostil letni nastop učencev in učenk Šole bobnov, ki ga je po dveh letih znova organiziral priznani slovenski bobnar Klemen Markelj.

Nastopilo je 20 učencev in učenk, od katerih je vsak zaigral po en komad iz rock repertoarja z bandom v živo, in sicer od Led Zeppelin, Deep Purple, Dio in Bon Jovija vse do G N' R. Po nastopu je vsak prejel diplomo. Najmlajši učenec Žan ima 6 let, medtem ko jih najstarejši Andrej šteje že čez 60.

Spremljevalni band:
Sandi Ževart – bas kitara
Nejc Vidmar – el. kitara
Sergej Škofljanec – vokal
Andrej Jeličič – vokal

Vabljeni v Šolo bobnov!

Foto: ESC in Medvode: Mira Božić in Julien Sonntag.

11. 2. 2022

Vokalist Ronnie Romero (Rainbow, Lords Of Black, Sunstorm, The Ferrymen) bo 15. aprila pri založbi Frontiers Records izdal album priredb z naslovom Raised On Radio, ki prinaša naslednje skladbe:

Sin's A Good Man's Brother (Grand Funk Railroad)
Backstreet Love Affair (Survivor)
No Smoke Without a Fire (Bad Company)
I Was Born To Love You (Queen)
Play The Game Tonight (Kansas)
Carolina County Ball (Elf)
Girl On The Moon (Foreigner)
Gypsy (Uriah Heep)
Voices (Russ Ballard)
All Along The Watchtower (Bob Dylan)
Since I've Been Loving You (Led Zeppelin)

Band dopolnjujejo kitarist Srđan Branković (Alogia, Psychoparadox ...), basist Javi Garcia, bobnar Andy C. (ex-Lords of Black, ex-Dark Moor ...) in klaviaturist Alessandro Del Vecchio (Jorn, Edge of Forever ...), ki je poskrbel tudi za produkcijo, miks in mastering. Spodaj si že lahko ogledate video za komad No Smoke Without a Fire (v originalu Bad Company).

31. 1. 2022

Brazilska progresivna power metal skupina Vandroya je izdala nov single, in sicer priredbo pesmi The Rover od Led Zeppelin. Single je na voljo na običajnih pretočnih platformah, videospot pa si lahko ogledate spodaj.

17. 1. 2022

Udo Dirkschneider bo 22. aprila preko Atomic Fire Records izdal album z naslovom My Way. Na albumu bodo naslednje pesmi/priredbe:

Faith Healer (Alex Harvey)
Fire (Crazy World Of Arthur Brown)
Sympathy (Uriah Heep)
They Call It Nutbush (Tina Turner)
Man On The Silver Mountain (Rainbow)
Hell Raiser (The Sweet)
No Class (Motörhead)
Rock And Roll (Led Zeppelin)
The Stroke (Billy Squier)
Paint It Black (The Rolling Stones)
He's A Woman, She's A Man (The Scorpions)
T.N.T. (AC/DC)
Jealousy (Frankie Miller)
Hell Bent For Leather (Judas Priest)
We Will Rock You (Queen)
Kein Zurück (Wolfsheim)
My Way (Frank Sinatra)

18. 6. 2021

Avatarium predstavljajo nov koncertni video za akustično priredbo In My Time Of Dying z aktualnega koncertnega albuma An Evening With Avatarium. Gre za tradicionalno gospel skladbo, ki so jo v preteklosti posneli že številni priznani izvajalci, kot so Blind Willie Johnson, Bob Dylan in Led Zeppelin.

23. 2. 2021

Avatarium so objavili video za priredbo Eurythmics klasike Here Comes The Rain Again, ki je bil nedavno v živo posnet v studiu.

»Med delom v studiu smo želeli posneti in interpretirati nekaj pesmi, ki so nas navdihovale že skozi leta. Poskušali smo najti tudi take, ki niso bile preveč očitne, kot na primer skladbi od Black Sabbath ali Led Zeppelin. Začeli smo s preigravanjem te čudovite pesmi skupine Eurythmics, všeč nam je bilo tisto, kar smo slišali, in to je sedaj rezultat. Objavili bomo še nekaj posnetkov, ki so nastali takrat pod skupnim imenom Deep Well Sessions,« še dodaja skupina.

17. 4. 2019

Mastodon so ob nedavnem mednarodnem dnevu ploščarn izdali 7" single s priredbo Led Zeppelin klasike Stairway To Heaven. Skladbo je skupina posvetila dolgoletnemu prijatelju in managerju Nicku Johnu, ki je tragično preminil septembra lani.

5. 10. 2018

Belgijski psihedelični post-metal kolektiv Psychonaut je objavil svoj debitantski album Unfold The God Man, ki je luč sveta ugledal pretekli mesec in mu lahko prisluhnete na tej povezavi. Njihov zvok pretežno sloni na skupinah iz 70-ih, kot Led Zeppelin in Pink Floyd, vendar le-ta svoje vplive črpa tudi pri modernejših izvajalcih, kot so naprimer Tool in Amenra.

Tracklista je sledeča:
All I Saw As A Huge Monkey
The Story Of Your Enslavement
Kabuddah
The Fall Of Consciousness
Sananda
Celestial Dictator
Halls Of Amenti
Nexus
Nothing Is Consciousless

8. 5. 2018

Mutoid Man so na svoj edinstven način »razmesarili« klasiko Communication Breakdown skupine Led Zeppelin, ki ji lahko prisluhnete na tej povezavi.

10. 4. 2018

Pri založbi Escape Music je nedavno posthumno izšel drugi studijski album ameriške zasedbe Salty Dog z naslovom Lost Treasure, ki prinaša naslednje skladbe:
Damed If I Do
I Need More
Walk Softly
Open Sezme
Mission On A Hill
All That Glitters
Woman Scorned
Honeysuckle Wind
Didju
Old Fashioned Love
When Fools Rush In

Salty Dog so bili hard rock zasedba iz Los Angelesa, ustanovljena konec 1986. Skupina je nastala pod vplivi Led Zeppelin in Aerosmith, predvsem vokalno pa se je precej naslanjala tudi na blues. Leta 1990 so izdali izredno dobro sprejeti prvenec Every Dog Has Its Day in vse je že kazalo na veliki preboj, ki pa se potem nikoli ni zgodil. Z medijskim vzponom grunge gibanja so Salty Dog konec leta 1991 povsem izginili s scene in utonili v pozabo.

1. 3. 2018

Tržaška hard rock/grunge zasedba Karburo predstavlja sveži videospot za skladbo Fallin'.

Trio, ki ga sestavljajo Edvard Žerjal (vokal, kitara), Erik Žerjal (bas) in Andrea Rocco (bobni, spremljevalni vokal), je nastal leta 2012. V samozaložbi so 2015 izdali samonaslovleni prvenec, katerega je produciral Francesco Bardaro skupaj z Alessandrom Peroso iz studia Track Terminal v Trstu. Na skupino je na splošno vplival rock iz 70-ih in 90-ih let, od Black Sabbath, Led Zeppelin, preko King Crimson do Soundgarden, Nirvane in Pearl Jam. Vsak član skupine prinaša različne glasbene vplive in izkušnje. Od leta 2017 je band začel preigravati svoj repertoar tudi v akustični zasedbi in je pripravil tudi nov material za naslednji studijski album.

Karburo se bodo 16. 3. v živo predstavili v Hangar Baru v Izoli, in to v električni izvedbi. Več si lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

18. 1. 2017

Preko Parade.com lahko premierno prisluhnete priredbi Led Zeppelin klasike The Lemon Song, ki jo je posnela legendarna kitaristka in vokalistka Lita Ford v sodelovanju s ženskim tribute bandom Lez Zeppelin. Omenjena skladba bo ta petek izšla na kompilaciji She Rocks, Vol. 1 preko založbe Favored Nations, ki jo vodi kitarist Steve Vai.

10. 6. 2016

Tom Angelripper je v izjavi za javnost sporočil, da bo novi studijski album Sodom z naslovom Decision Day izšel 26. avgusta pri založbi Steamhammer/SPV. Za naslovnico prihajajočega albuma je poskrbel priznani umetnik Joe Petagno, ki je v preteklosti sodeloval tudi z izvajalci, kot so Pink Floyd, Led Zeppelin, Motörhead in številni drugi. Tracklista je sledeča:
In Retribution
Rolling Thunder
Decision Day
Caligula
Who Is God?
Strange Lost World
Vaginal Born Evil
Belligerence
Blood Lions
Sacred Warpath
Refused To Die
Predatory Instinct

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija