Na današnji dan
2011
Vicious Rumors izdajo svoj deseti album Razorback Killers
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

INTERVJUJI

6. 3. 2020

Snovalci slovenske metal scene: Sašo Herman

Spraševal: Dejan Klančič
Odgovarjal: SAŠO

Ime intervjuvanca: Sašo Herman

Ime organizacije/društva: Pickak entertainment

Lokacija delovanja: Prekmurje

Glasbena zvrst/žanr: metal/grind

Kontaktna e-pošta: saso.herman@gmail.com

Spletna stran: /

Facebook: Metal klavnica

Član banda: Vulvathrone

DEJAN: Kdaj si se začel ukvarjati z organizacijo koncertov?

SAŠO: Ufff, od tega pa je že mnogo let. Mislim, da sem prve koncerte organiziral nekje leta 2000 ali 2001.

DEJAN: S katerim društvom sodeluješ in kako se je razvilo sodelovanje?

SAŠO: Sam delujem pod imenom Pickak Entertainment. Sicer pa sodelujem predvsem z Mladinskim informativnim in kulturnim klubom v Murski Soboti, z Mladinskim Klubom v Gornji Radgoni in z Breka festom. Sem pa delal stvari tudi v Ambasadi v Beltincih, ki pa trenutno žal ne obratuje.

DEJAN: Lahko na kratko opišeš ekipo, s katero sodeluješ?

SAŠO: Na kratko … Jaz, tonski mojster Tilen Sapač in zaposleni v dotičnih klubih (hehe). In seveda še kakšni prijatelji svetovalci, razen pri Breka festu (Booker), kjer je ekipa precej razširjena.

DEJAN: Kot organizator torej deluješ dokaj lokalno. Pa bi, če bi imel to možnost, deloval še kje drugje?

SAŠO: Kaj pa vem, mogoče bi. Odvisno od tega, kaj bi se ponudilo. S tem mislim na okolje, kje bi to bilo in koliko pomoči bi tam imel.

DEJAN: Kakšna je tvoja vloga znotraj vaše ekipe?

SAŠO: Sam svoj mojster za več ali manj vse, razen za tonske zadeve, ki jih ima prek Tilen Sapač. Poleg tega pri tovorjenju ter tu in tam pri kuhanju priskočijo na pomoč še kakšni prijatelji. Pred leti in včasih tudi še danes koristim pomoč določenih prijateljev, ki obvladajo photoshop, da na ta način pomagajo pri oblikovanju, sicer pa to v večji meri danes naredijo klubi sami.

DEJAN: Kako bi ocenil metalsko sceno v Murski Soboti? Je podpora dovolj velika, da dogodke zmeraj zaključite s pozitivnim finančnim rezultatom?

SAŠO: Metalska scena še obstaja, je pa konkretno nazadovala. Pred nekaj leti je naše koncertu v povprečju obiskalo približno 120 ljudi, največ jih je bilo 185, zdaj pa se giblje ta številka okoli 70. Mnogo mest/vasi je dobilo svoje klube, ljudje so se postarali in nobenemu se ne da nikamor več peljati. Podmladka pa je vse manj oziroma še je, vendar ta obiskuje po mojih izkušnjah večje koncerte in festivale in ne podpira domače scene.

DEJAN: Obstaja kakšna stvar, ki je pri organizaciji koncertov ne maraš?

SAŠO: Jih je več, ampak se vse uravnovesi, tako da ne bi ničesar izpostavil.

DEJAN: Kaj te pa pri tem delu najbolj veseli?

SAŠO: Spoznavanje novih ljudi in ponuditi publiki nekaj, kar še ni slišala.

DEJAN: Ali pri bandih, s katerimi sodeluješ, kar koli pogrešaš?

SAŠO: V večini primerov niti ne. So pa izjeme, ampak o tem raje ne bi (hehe).

DEJAN: Kaj te je pri tvojem delu najbolj presenetilo?

SAŠO: Včasih me presenetijo kakšni malo bolj znani bandi, ki so skulirani, da te kap (hehe). Dogovori z njimi potekajo povsem sproščeno in preprosto, nič ne komplicirajo.

DEJAN: Je imel kateri band kdaj kakšno zahtevo, ki je nikakor nisi želel izpolniti?

SAŠO: V bistvu imam eno samo zahtevo oziroma obstaja ena stvar, ki je nočem izpolnjevati, razen če je band res velik. Gre za menjavo bobnov. To pa zato, ker se stvar zna zelo zavleči, še posebej, če si omejen z časom.

DEJAN: Kakšni so načrti za prihodnost? Imaš kakršne koli konkretno zastavljene cilje?

SAŠO: Delal bom tako naprej kot do sedaj, seveda s popravki in poskusi, da bi se obisk povečal. Konkretnih ciljev nimam, bi pa seveda rad domači publiki predstavil spet kaj zanimivega.

DEJAN: Lani si v Mursko Soboto pripeljal one-man brutal death metal projekt Putrid Pile? Vem, da je to bil zate velik dosežek. Imaš na seznamu še kakšen band, ki bi ga rad predstavil pomurski publiki?

SAŠO: Še par takih bi imel. Vendar za to rabiš denar. Če se držim svojega okusa, bi k Putrid Pile dodal še Dying Fetus, Misery Index, Katalepsy in mogoče prijatelje iz Lividity.

DEJAN: Kaj bi priporočal mladim bandom, ki se pripravljajo na svoj prvi nastop, oziroma takšnim, ki so komaj pred kratkim prvič stopili na oder?

SAŠO: Svetujem jim predvsem to, da naj se ne osredotočajo na to, da čim več slišijo na odru, kajti na vajah tudi ni tako. Če bo imel band na odru preveč navit zvok iz monitorjev, bo vse skupaj zvenelo kot en navaden zmazek. Zato se je v tej zvezi bolje držati načela »manj je več«. In še splošna opazka: ko posnamete in izdate album, niste naredili še nič, kajti komaj takrat se pravo delo šele začne. V mislih imam seveda pošiljanje mailov ter ostale promocijske in koncertne zadeve.

DEJAN: Katere pogoje morajo izpolnjevati bandi, da lahko sodelujejo s Pickak Entertainment?

SAŠO: Vsak band se mi lahko javi. Zagotovo bom poslušal njihovo glasbo, ampak glede nastopa pa ne obljubim ničesar. Če se meni glasba ne dopade, vprašam še prijatelje za mnenje. Na letni ravni sem omejen na 9 mest, od tega pripadajo 3 mesta tujim zasedbam, ostalo pa se porazdeli med domače.

DEJAN: Po kakšnem ključu sploh izbiraš bande, ki jih nato povabiš v MIKK? Kako veliko vlogo igra pri tem okoliščina, da tudi sam igraš v bandu?

SAŠO: Iščem vedno nekaj dobrega. Kot sem že omenil, se večkrat tudi posvetujem s prijatelji o tem, kateri band bi v naše okolje pripeljal čim več ljudi, kajti večji je obisk, večje zadeve lahko delaš. Drugače pa po navadi izbiram en tuji, en slovenski in en lokalni band. Seveda so tukaj tudi skupine, s katerimi menjam koncert, ampak teh ni veliko in te morajo zmeraj izkazovati določeno kakovost, drugače tega ne naredim.

DEJAN: Kaj pripravljaš z ekipo v bližnji prihodnosti? Bi želel kateri dogodek izpostaviti?

SAŠO: Naslednja Metal Klavnica bo 4. aprila v MIKK-u. Nastopili bodo Britof, Grob in Deflorace. Pridite in se pustite presenetiti. Ne bo vam žal.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Intervju
12. 3. 2024
The Stone
Intervju
15. 12. 2023
Fleshless
Intervju
27. 9. 2023
Terminal Disease
Intervju
13. 9. 2023
Snøgg
Intervju
5. 9. 2023
Moonlight Haze
Intervju
25. 8. 2023
Cvinger
Intervju
7. 8. 2023
Šakal (ENG)
Intervju
7. 8. 2023
Šakal
KONCERTI & FESTIVALI
28. 3. 2024
Inferno Metal Festival 2024
Rockefeller / John Dee / Sentrum Scene, Oslo, Norveška
28. 3. 2024
KoD: Glista, Prototype 5, Black Camo
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija