NOVICE

20. 9. 2021

Organizator A Cure for Happiness je odpovedal nastop Siderean in Assumption, ki bi se moral odviti v soboto, 25. septembra, v Pruhu pri Svečini: »We are really sorry to inform you that the event is being postponed to a not yet decided date. The road to our venue is closed due to road construction. We weren't able to find another venue where we could hold the event so we are forced to cancel it. We be announcing a new date soon hopefully.«

20. 9. 2021

Majhni bratec velikega festivala Metaldays, New Metal Festival, se poslavlja. Festival, ki je vzklil kot rezultat t. i. 2-dnevnega (uradnega) predčasnega prihoda v Tolmin, odhaja v upokojitev predvsem zaradi posledic korona krize. Organizatorji pa vseeno navajajo še mnoge druge razloge, kot so nepredvidljivi pogoji v prihodnosti (neuradno naj bi jim bilo celo rečeno, da 10-dnevnega festivala, kot smo ga poznali, več ne bo možno izvajati), prav tako pa jim očitno (slaba?) logistična izkušnja zaradi pogojev PCT na letošnji ediciji festivala ravno tako ne pomaga. Še ena novica pa je ta, da naj bi občina Tolmin v preteklem tednu podpisala pogodbe glede gradnje vsem znane obvoznice, kar pomeni, da bi se dela lahko pričela hitreje, kot sprva pričakovano. Kaj to pomeni za festival Metaldays, zaenkrat še ni znano. Metaldays se bo (načrtovano) odvil med 24. in 30. julijem 2022, zaradi prej omenjenih razlogov pa je predčasni prihod nedovoljen oziroma prepovedan.

20. 9. 2021

Carcass so minuli petek preko Nuclear Blast izdali svoj 7. studijski album Torn Arteries, ki je že požel nekaj pozitivnih kritik. En dan kasneje je zasedba potem še objavila video za komad The Scythe's Remorseless Swing, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Poleg tega pa naj samo še spomnimo, da je zasedba že lani napovedala skupno turnejo z Arch Enemy in Behemoth, nam najbližje pa se bodo ustavili 20. oktobra v dunajski dvorani Gasometer.

20. 9. 2021

Progresivci Cynic predstavljajo podrobnosti albuma Ascension Codes, ki ga bodo izdali 26. novembra pri založbi Season of Mist. Na albumu, ki ga lahko naročite tukaj, bodo naslednje skladbe:

Mu-54*
The Winged Ones
A'-va432
Elements and their Inhabitants
Ha-144
Mythical Serpents
Sha48*
6th Dimensional Archetype
DNA Activation Template
Shar-216
Architects of Consciousness
DA'z-a86.4
Aurora
DU-*61.714285
In a Multiverse Where Atoms Sing
A'jha108
Diamond Light Body
Ec-ka72

20. 9. 2021

Poročali smo že, da se Necromantia poslavljajo za vedno, in sicer bo 15. oktobra album To the Depths We Descend... njihov zadnji. Tega zdaj najavljajo še z besedilnim videom za komad Inferno.

20. 9. 2021

Francoski black metalci Otargos razkrivajo video za Incursion of Chaos, skladbo, ki jo najdete na prihajajočem albumu Fleshborer Soulflayer.
20. 9. 2021

Švedska death metal superskupina The Lurking Fear se vrača z drugim studijskim albumom Death, Madness, Horror, Decay, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Century Media Records. Spodaj si že lahko ogledate tudi sveži videospot za prvi single Cosmic Macabre.

The Lurking Fear so Andreas Axelsson (Disfear, ex-Marduk, ex-Edge Of Sanity) na basu, Adrian Erlandsson (At The Gates, The Haunted, ex-Cradle Of Filth, ex-Paradise Lost) na bobnih, Fredrik Wallenberg (Skitsystem, ex-Sarcasm) na kitari, Jonas Stålhammar (At The Gates, Bombs Of Hades, God Macabre, Electric Hydra, ex-The Crown, ) na drugi kitari in Tomas Lindberg (At The Gates, Lock Up, Sign of Cain, Disfear, The Great Deceiver, ex-The Crown) na vokalu.

20. 9. 2021

Švedski starošolski death metalci Aeon so objavili video za naslovni komad prihajajočega albuma God Ends Here, ki bo izšel 15. oktobra na vinilu in zgoščenki ter v digitalni obliki pri založbi Metal Blade Records (prednaročila so možna tukaj). Tracklista:

The Nihilist
Liar's Den
Let It Burn
Orpheus Indu Inferis
Church Of Horror
Deny Them Eternity
Forsaker
Into The Void
God Ends Here
Severed
Just One Kill
Mephistopheles
Let The Torturing Begin
Despise The Cross
Overture: Magnum Reginae
Queen Of Lies

20. 9. 2021

Mednarodna brutal death metal zasedba Cystectomy, katere člani prihajajo iz Hong Konga, Španije in Ekvadorja, predstavlja komad Reincarnation z debitantskega albuma Deprive To Hollowness, ki izide 5. novembra pri Comatose Music.

20. 9. 2021

Criminal so posneli videospot za skladbo Sistema Criminal z devetega dolgometražnega albuma z naslovom Sacrificio, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Metal Blade Records.

Sacrificio prinaša naslednje skladbe:
Live On Your Knees
Caged
The Whale
Zona de Sacrificio
After Me, The Flood
Dark Horse
Theocrazy
Sistema Criminal
Zealots
Age Of Distrust
Hunter And The Prey
Ego Killer

20. 9. 2021

Finska fuzz stoner rock zasedba Craneium v posluh ponuja tretji single The Devil Drives z novega studijskega albuma z naslovom Unknown Heights, ki bo izšel 15. oktobra pri založbi The Sign Records.

20. 9. 2021

Ekstremneži Feed The Corpses To The Pigs po prvim videu za Ghost of Winter zdaj predstavljajo še video za Jesus is my Respirator. Oba komada bosta na oktobrskem albumu This Insidious Horror.

20. 9. 2021

Nemški progresivni heavy metalci Sweeping Death so 9. septembra izdali EP z naslovom Tristesse. Zdaj s tega predstavljajo skladbo The World As Will v obliki videospota.
20. 9. 2021

Švicarski black/folk metalci Morgarten so objavili video za skladbo Die or Fight, ki je na njihovem junijskem albumu Cry of the Lost.
20. 9. 2021

Francoski blackened sludge/doom metal dvojec Blóð predstavlja priredbo uspešnice iz 80. Rebel Yell, ki jo v originalu izvaja Billy Idol.

Blóð iz Pariza sestavljata Ulrich W. (Otargos, Sagitarius Alpha, Volker, ex-Regarde Les Hommes Tomber) and Anna W. (LYNN).

20. 9. 2021

Avstralska heavy metal zasedba Temtris ponuja na ogled video za skladbo Race to the End s svojega 6. albuma Ritual Warfare, ki je bil izdan konec aprila letos.
20. 9. 2021

Hollywoodska 80's hard rock/hair metal zasedba Ghosts of Sunset je preko Golden Robot Records objavila nov single, ki nosi naslov If You're Not Coming Back.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
23. 9. 2021
KoD: Mist, Septic Order, Daimona
Orto Bar, Ljubljana
24. 9. 2021
Hellsword, Challenger
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
24. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
2. 10. 2021
Ritval: Moshead, Sakrabolt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana