VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
21. 3. 2023

Drevi bo v Channel Zeru na Metelkovi nastopil lombardijski heavy psych/stoner rock trio Cancervo, ki se imenuje po znameniti gori v Italiji, na kateri naj bi živelo bitje, ki je napol pes in napol jelen. Navdušeni nad legendo so se leta 2020 zbrali trije lokalni glasbeniki in tako je nastal mistični power heavy psych trio, ki z velikim vplivom zvoka iz 70. let in težkimi riffi svojo glasbo posveča domačemu kraju.

Band je do zdaj izdal samonaslovljeni single Cancervo, predlani prvenec I in januarja letos njegovega naslednika II pri Electric Valley Records. Vstopnina za koncert znaša 7 EUR. Za več informacij lahko tukaj sledite dogodku na Facebooku.

21. 3. 2023

Na Metelkovi v Ljubljani bo v času velikonočnih praznikov koncertno zelo pestro. Čaka vas tris naslednjih koncertov:

2023/04/07 Beton, Mordloch
2023/04/08 Exorcizphobia, Lintver, Night Crawler
2023/04/10 Hellshock, Greia

Skorajda za vsakogar nekaj bi lahko rekli.

21. 3. 2023

Konec aprila bo gothic blues rock izvajalec King Dude pod okriljem društva Earsplitter ponovno obiskal Ljubljano. Za to je izbral soboto, 29. april, v kviru svoje Acoustic European Tour pa se bo ustavil v Menzi pri koritu. Več o dogodku najdete v našem Napovedniku.

21. 3. 2023

V petek so Downfall of Gaia izdali svoj šesti studijski album Silhouettes of Disgust, ki ga založba Metal Blade tukaj ponuja v posluh. Ob izidu je zasedba obelodanila še videospot za skladbo While Bloodsprings Become Rivers. Album lahko preverite tudi na bandovi strani na Bandcampu.

Naslednji mesec se band podaja na turnejo, ki jo bo začel 11. aprila v klubu Backstage v Münchnu skupaj z Implore. Vse datume najdete na bandovi spletni strani.

21. 3. 2023

Založba Hammerheart je v petek znova izdala remasteriziran Another Return, leta 1988 izdan prvenec norveških heavy/power metal veteranov Artch, in sicer na CD-ju in vinilu. Vnovični mastering so opravili v studiu Toneshed, novi različici albuma pa lahko prisluhnete tukaj.

21. 3. 2023

Italijansko-estonski death/doom metal band Ferum je posnel videospot za komad Desolate Vantaa z aktualnega prvenca Asunder / Erode, ki je lani poleti izšel pri založbi Unorthodox Emanations.

21. 3. 2023

Suicide Silence so pripravili besedilni video za komad Fucked For Life z aktualnega albuma Remember... You Must Die, ki je pred nedavnim izšel pri založbi Century Media.

21. 3. 2023

Ameriški death metalci Olkoth kot prvi single s prihajajočega prvenca At The Eye Of Chaos predstavljajo komad Alhazred. Album bo izšel 26. maja pri založbi Everlasting in zajema naslednje naslove:

Alhazred
Incendiary Prayer
The Resurrectionist
Thousand Faced Moon
To Eat of the Lotus
Eidolon in the Flames
Lords of the Kali Yuga
At the Eye of Chaos

21. 3. 2023

Nachtblut predstavljajo koncertni posnetek komada Kaltes Herz z aktualnega albuma Vanitas, ki ga bodo po treh letih od izida končno predstavili v živo na aktualni turneji. Večina datumov je že razprodanih, lahko pa jih ujamete 23. aprila v klubu Backstage v Münchnu.

21. 3. 2023

Ameriški tehnični/progresivni deathcore dvojec Entheos je v začetku marca izdal svoj tretji studijski album Time Will Take Us All, ki ga založba Metal Blade tukaj ponuja v posluh. Omenjeni album lahko preverite tudi na bandovem Bandcampu.

Band se trenutno mudi po Evropi z Archspire, Benighted in Psycroptic. Današnji koncert na Dunaju je razprodan, igrajo pa še jutri v Košicah, pojutrišnjem v Budimpešti in v petek v Pragi. Tukaj so obavljeni vsi datumi turneje.

21. 3. 2023

Norveški black metal band Nattehimmel, v katerem med drugim delujejo nekdanji člani In the Woods..., je objavil videospot za skladbo Astrologer s prihajajočega prvenca Mourningstar, ki bo izšel 20. maja pri Hammerheart Records.

21. 3. 2023

Brazilski black/death metal veterani Anarkhon so v petek izdali svoj peti studijski dolgometražec Obiasot Dwybat Ptnotun, ki ga založba Debemur Morti Productions ponuja v posluh na YouTubu.

21. 3. 2023

Belgijski tehnični death metalci Pestifer predstavljajo naslovni komad prihajajočega mini albuma Defeat Of The Nemesis, ki bo 21. aprila izšel pri Debemur Morti Productions. EP prinaša te komade:

Subterranean
Defeat of the Nemesis
Astral Agony
Elysium
Draconian Daemon

21. 3. 2023

Dunajski melodični/simfonični power metalci Dragony so včeraj pri Napalm Records izdali single The Dead Queen's Race z Mario Nesh, za katerega so objavili tudi spodnji besedilni video.

21. 3. 2023

Beloruski black metal projekt Pa Vesh En predstavlja komad In The Torment Cell s svojega četrtega studijskega albuma Martyrs, ki bo izšel 19. maja pri Iron BoneHead Productions.

21. 3. 2023

Norveški heavy/speed metalci Black Viper so objavili besedilni video za naslovni komad prihajajočega EP-ja Volcanic Lightning, ki bo izšel 26. maja pri Edged Circle Productions. Tracklista:

Volcanic Lightning
Ride of the Icarus
Black Mass (priredba od Warlord)
Phantom

21. 3. 2023

Ameriški black metal projekt Sever je razkril komad Lunar Sacrifice, ki je drugi po vrsti na prvencu At Midnight, By Torch Light. Ta bo 14. aprila izšel pri Iron Bonehead Productions in prinaša vsega šest komadov:

Abyssonaut
Lunar Sacrifice
Sunset in the West
Hammer of Vengeance
At Midnight, by Torch Light
Eastern Boar

21. 3. 2023

Infected Rain so objavili video za skladbo Storm z aktualnega albuma Ecdysis.

21. 3. 2023

Galicijski black metal dvojec Ara Solis predstavlja samonaslovljeni komad s prihajajočega prvenca Ashvatta, ki bo 19. maja izšel pri Iron BoneHead Productions.

21. 3. 2023

Ameriški moderni/progresivni metalci Stellar Circuits so posneli videospot za komad Witch House s prihajajočega albuma Sight To Sound, ki bo 9. junija izšel pri Nuclear Blast in prinaša naslednje komade:

Catch Your Death
Witch House
Pleasure Cruise
Skull Beneath the Smile
Sight to Sound
Truthseeker
Alchemy
Nightlife
For the Birds
Learning to Sleep
Where Were You?

KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2023
Cancervo
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
21. 3. 2023
Archspire, Benighted, Psycroptic, Entheos
Arena, Dunaj, Avstrija
21. 3. 2023
Temperance – Meet & Greet
Ovedrive Glasbena šola, Šmartinska Cesta 32, Ljubljana
21. 3. 2023
Nightstalker, Torpedo Torpedo, Out Of Nothing
Escape, Dunaj, Avstrija
22. 3. 2023
Azaghal, Corpus Christii, Liber Null, Sidious
Escape, Dunaj, Avstrija
23. 3. 2023
Apocalyptica, Epica
Gasometer, Dunaj, Avstrija