NOVICE

2. 8. 2021

Domača punk/metal zasedba Dead Crew je posnela videospot za single Masters Of The Universe z aktualnega EP-ja Joe Blacksmith.
2. 8. 2021

Thrash/death metalci Maze Of Terror bodo 26. avgusta izdali plošček Offer To The Fucking Beasts. Tukaj že lahko prisluhnete singlu Priest Of The Ancient Ones.

2. 8. 2021

Nizozemski black metal band Iskandr je včeraj objavil Bloeddraad, prvi single s prihajajočega studijskega dolgometražca Vergezicht, ki ga bo 24. septembra digitalno izdal na svojem Bandcampu in vseh drugih digitalnih platformah. Za izid na fizičnih nosilcih bosta naknadno poskrbeli založbi Haeresis Noviomagi in Eisenwald.

Vergezicht sicer prinaša naslednje skladbe:

Gezag
Bloeddraad
Gewesten der tijd
Baken
Verbod
Het slot

Iskandr sta:

O. – vokal, električna kitara, akustična kitara, baskitara, električne orgle, koncertni zvonovi, zborovsko petje, tamburin, trobenta, klavir

M. Koops – bobni

2. 8. 2021

Nemški death/black metalci Nephilim so objavili single Son Ov Sin.

2. 8. 2021

Švicarski death/doom veterani Excruciation se vračajo nazaj na sceno in napovedujejo nov studijski album. Ta naj bi luč sveta ugledal prihodnje leto, konec preteklega tedna pa so predstavili videospot za komad Repent, Sinners!2. 8. 2021

Stoner/doom metal/rock zasedba Green Lung je objavila drugi single. Ta nosi naslov Reaper's Scythe in napoveduje album Black Harvest, ki bo izšel 22. oktobra pri Svart Records.

2. 8. 2021

Progressive metal zasedba Loch Vostok je objavila videospot za komad Enter The Resistance, ki se nahaja na sveže izdanem albumu Opus Ferox - The Great Escape.
2. 8. 2021

Nemška blackened death/doom metal zasedba Funeral Pile je minuli teden v samozaložbi izdala svoj debitantski album Evoked In Flames. Tracklista je naslednja:

Evoked in Flames
Funeral Pile
Food for the Flies
Dead End Red Sand
King Cockroach vs. The Lizard Queen
Nameless City
Dead Horse Trail
Klondike (The White Silence)
Like the Oceans Tide

2. 8. 2021

Avstralski melodični metalci Visualis so izdali video za pesem We Are The Disease. To najdete na njihovem nedavno izdanem EP-ju z naslovom Sunrise in Black, ki vsebuje še naslednje pesmi:
Dive into...
Delirium
We are the Disease
Decay
Doom Arise
The Search Relentless
Sunrise in Black

2. 8. 2021

V petek, 13. avgusta bodo avstrijski death metalci Fearancy izdali plošček Daemonium. Konec preteklega tedna so izdali spot za naslovni komad.
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
2. 8. 2021
Trnovfest: Black Ivy
Center slovanskih kultur France Prešeren, Ljubljana
5. 8. 2021
Trnovfest: Hogminister
Center slovanskih kultur France Prešeren, Ljubljana
7. 8. 2021
Trainstation Subart Open Air: Srd, Jegulja, Reach A.D., Smrt, Razvalina
TrainStation SubArt, Kranj
11. 8. 2021
Trnovfest: Tidal Waves
Center slovanskih kultur France Prešeren, Ljubljana
11. 8. 2021
Bloodstock Open Air 2021
Walton-on-Trent, Združeno kraljestvo
13. 8. 2021
Metal on the Hill 2021
Schlossberg, Gradec, Avstrija