VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
8. 12. 2021

V Zagreb prihajajo svetovno znani Whitesnake, katerih uradni član je nedavno postal tudi Hrvat Dino Jelusić. Band bo nastopil 2. julija 2022 v zagrebškem ŠRC Šalata v družbi Steel Panther.

8. 12. 2021

Pesem Hordes of Destruction od italijanske heavy metal zasedbe Black Phantom, ki je del bandovega lanskega albuma Zero Hour Is Now, ki je izšel pri založbi Punishment 18 Records, je bila izbrana kot soundtrack za grozljivko Creatures. Videospot za to pesem si lahko ogledate spodaj.

8. 12. 2021

Grški Necromantia bodo izdali prvo, kompletno in uradno biografijo banda, ki bo predstavila 32 let bandove zgodovine in neznanih zgodb. Knjiga z naslovom The Serpent and the Pentagram: The Official Necromantia Chronicles bo izšla spomladi 2022, njena avtorja pa sta soustanovitelj banda The Magus in Arish Shock, sicer avtor knjige Rites of the Abyss, ki je vse zgodbe ustrezno združil in uredil. Knjigo bo dopolnil 7'' EP z zelo redkim in do danes neizdanim posnetkom iz zgodnjega obdobja delovanja skupine. Še več informacij in podrobnosti v zvezi z naročilom preko Pagan Records bo znanih kmalu. 

8. 12. 2021

Billy Graziadei (Biohazard, Powerflo) napoveduje drugi studijski album svojega solo projekta BillyBio z naslovom Leaders And Liars, ki bo izšel 25. marca pri založbi AFM Records.

Spodaj si že lahko ogledate videospot za prvi single One Life To Live.

8. 12. 2021

Avstrijski dark ambient/post-metal band Anderwelt je v Studio Gold posnel ekstravaganten besedilni video za svojo pesem True, ki je izšla na njegovem lanskem albumu 2084. Ta video se razlikuje od besedilnega videospota, ki je že dlje časa v obtoku, in ponuja minimalno reinterpretacijo distopičnega sveta, ki ga pripoveduje album 2084.

8. 12. 2021

Black metal zasedba Darkestrah iz Kirgizistana, katere zadnji preostali ustanovni član Asbath trenutno živi in deluje v Nemčiji, je nedavno izdala EP Chong-Aryk. Tega lahko poslušate spodaj, medtem ko je EP na zgoščenki že v prodaji, na vinilu pa bo naslednje leto.

8. 12. 2021

Death metal dvojec Deliberate Miscarriage je s pomočjo Lyna Jeffsa (Ingested) posnel dolgometražni prvenec Mortuary Melodies, ki bo luč sveta ugledal naslednji konec tedna, in sicer 17. decembra. Komad Infested Reanimated že lahko poslušate.

8. 12. 2021

Memory Garden predstavljajo videospot za nov single The Empiric, v katerem se jim je na gostujočih vokalih pridružil Niklas Stålvind iz heavy metal zasedbe Wolf.

The Empiric je tretja skladba s prihajajočega albuma z naslovom 1349, ki izide 17. decembra pri založbi No Remorse Records.

8. 12. 2021

Norveška proto-doom zasedba Kryptograf napoveduje svoj 2. studijski album z naslovom The Eldorado Spell, ki bo izšel 25. februarja pri založbi Apollon Records. Skupina je predhodno že razkrila singla Cosmic Suicide in The Well, ki jima lahko prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Asphodel
Cosmic Suicide
Lucifer’s Hand
Creeping Willow
Across The Creek
The Eldorado Spell
The Spiral
When The Witches
Wormwood
The Well

8. 12. 2021

Novozelandska sludge/stoner metal zasedba Beastwars praznuje svojo 10. obletnico z novim 7" singlom Cold Wind / When I'm King, ki je te dni v omejeni nakladi izšel pri založbi Holiday Records.

Beastwars iz Wellingtona so vokalist Matt Hyde, kitarist Clayton Anderson, basist James Woods in bobnar Nathan Hickey.

8. 12. 2021

Italijanski brutalneži Fulci so posneli videopost za svoj komad Voices. Tega najdete na njihovem letošnjem albumu Exhumed Information, ki je izšel pri Time to Kill Records in ga je možno v različnih formatih kupiti tukaj.

8. 12. 2021

Nemški simfoničarji Hel's Throne so posneli videospot za naslovno pesem svojega edinega albuma Ravens Flight.

8. 12. 2021

Pri Weedian so se z najnovejšo kompilacijo Trip To Australia lotili predstavitve avstralske doom/stoner/psych/sludge scene, ki jo zastopajo izvajalci, kot so Kitchen Witch, Aver, Seedy Jeezus, Thumlock, Devil Electric, Full Tone Generator, Mammon’s Throne, Fumarole, The Ugly Kings, Duneeater, Dirty Pagans, Motherslug, Astrodeath, Potion, Jack Harlon & The Dead Crows in številni drugi.

8. 12. 2021

Ameriška death/grind zasedba Rat King iz Seattla je v začetku tedna tedna predstavila videospot za pesem Morboso. S tem trojica samo eno leto po svojem 2. albumu z naslovom Vicious Inhumanity opozarja na prihajajoči EP Santa Hipocresía, ki bo luč sveta ugledal ta petek pri Within The Mind Records. Na ploščku, ki ga lahko naročite tukaj, bodo 4 komadi:

Santa Hipocresía
Maldición del Alma
False Prophet
Morboso

8. 12. 2021

Black metal trojec Malum Mortuus iz ZDA je pred mesecem pri Imperial Darkness Records izdal EP z naslovom The Unwilling Sacrifice, ki ga lahko poslušate spodaj.

8. 12. 2021

Floridska sludge/doom metal zasedba Doomsday Rejects je konec novembra pri založbi Kingside Records izdala nov EP z naslovom Vol: 60, ki ga lahko v celoti preverite na tej povezavi.

Skupina za otvoritveno skladbo Year Of The Rat pripravlja tudi videospot.

Vol: 60 prinaša naslednje skladbe:
Year Of The Rat
We Live Among Flies
Void Of Depression
Plague Of Sparrows
Surtr’s Sword
Are You Born Again

8. 12. 2021

Čilski heavy fuzz rock trio Demonauta je objavil nov single Tinto s prihajajočega studijskega albuma, ki naj bi v kratkem izšel pri založbi Planetario Fuzz Records.

8. 12. 2021

Po izdaji svojega 2. albuma Of Man and Machine leta 2020 je korona kriza prizadela tudi švedski death metal kvintet Chugger. Ta pravi, da se je komaj zdaj začel nekako pobirati, zaradi česar se je ozrl nazaj na svojo diskografijo in se odločil, da v obliki videospota ovekoveči dva komada, ki v živo vedno poskrbita za razvrat. Kot prvega je zasedba za to izbrala komad Bleed, ki je med prvimi komadi sploh, ki ga je zasedba napisala. Video bo na voljo 17. decembra.

8. 12. 2021

Italijanska southern metal zasedba Jena je konec prejšnjega tedna pri založbi Argonauta Records izdala svoj drugi studijski album z naslovom Graboid, ki mu lahko v cveloti prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
1K Riffs Man
Ice From The Sky
Slave No More
Skull Mountain
At the Bottom Of The Cosmic Trench
Seventh Sun Of A Seventh Sun
Graboid

8. 12. 2021

Francoska post-metal zasedba SaaR je nedavno objavila videospot za naslovno skladbo novega albuma Gods, izdanega prejšnji mesec pri založbi Source Atone Records. Pod video se je podpisal Chariot Of Black Moth.

Tracklista albuma je sledeča:
Ulysses
Journey
Bridge Of Death
Styx
Tirésias
Gods
Truth (feat. Julien Sournac)

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
8. 12. 2021
Doedsvangr - Serpents ov Old
Recenzija
7. 12. 2021
Dream Theater - A View From The Top Of The World
Recenzija
6. 12. 2021
Sarke - Allsighr
Intervju
3. 12. 2021
Snovalci slovenske metal scene: Hemi
Recenzija
2. 12. 2021
Gutalax - The Shitpendables
Recenzija
1. 12. 2021
Viperstone - Planet Paranoia
Recenzija
30. 11. 2021
Temperance - Diamanti
Recenzija
29. 11. 2021
Gaahls Wyrd - The Humming Mountain (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
10. 12. 2021
ODPOVEDANO! Soen
TrainStation SubArt, Kranj
16. 12. 2021
ODPOVEDANO! Vader, Reject The Sickness, Mara
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
17. 12. 2021
ODPOVEDANO! Vader, Reject The Sickness, Mara
Orto Bar, Ljubljana
23. 12. 2021
KoD: Space Unicorn On Fire, Black Ivy
Orto Bar, Ljubljana
24. 12. 2021
Within Destruction, Smrt Boga in Otrok, Neuromancer, In Heaven, Nomark
Orto Bar, Ljubljana
6. 1. 2022
Dretje V Jeseni: Marax, Daimona, In Heaven
Orto Bar, Ljubljana