NAPOVEDNIK

1. 4. 2023

Nick Oliveri, Market Garden

Figa Rock Bar, Koper
Organizator: Stone Kraft Prod. in Figa Rock Bar

Kozja bradica, bleščeče pobrita glava, demonski pogled, glasbeni virtuoz. To je nezgrešljivi Nick Oliveri, ki se ga spomnimo tudi iz zasedbe Queens of The Stone Age.

Tvorec zvočne podobe številnih zasedb je pri vseh projektih sprva sodeloval s prijateljem iz otroštva - zapuščina punkerske mladosti je v Oliverijeve linije zasidrala neposrednost, hitrost in angažirano pozo, kar je prakticiral že kot ustanovitveni član Kyuss.
Po ločitvi z Joshom Hommeom je bradati, pogosto slečeni Oliveri pustil vrzel v Queens of the Stone Age, kar je zasedbi prineslo manko hvalospevov ob nadaljnjih dveh izdajah.
Danes vodja svojega benda MONDO GENERATOR ter basist in soavtor v skupini STONER skupaj z prav tako bivšim in ustanovnim KYUSS članom Brantom Bjorkom.

Vzporedno z "električno" glasbeno kariero vozi prav tako "alustično" verzijo svoje glasbene vizije, ki jo je poimenoval death acoustic.
Death Acoustic uspešno poimenuje karakter glasbe; ta je brutalen in sovražno nastrojen kot dozdajšnji opus, s katerim si je pridobil status zastrašujočega izobčenca. "I live of straight booze, I just don't fucking care," sta verza, v katerih je našel persono, ki jo ponuja na pladnju v vsej svoji direktnosti.
Čeprav z intenzivnostjo in močjo skladb, še posebej s predelavo QOTSA klasike Gonna Leave You, opomni na potentno preteklo sodelovanje, je težko pričakovati, da je Josh Homme v izpovedih prepoznal sentiment spremenjenega prijatelja. Nick Oliveri ostaja brezkompromisen, angažiran in neposreden, kar se najbolje predstavlja v lastni glasbi, na lastnih nastopih.

Sobotni koncert v koprski Figi bo otvoril, prav tako na akustični kitari, lokalni "one man" band MARKET GARDEN, ki je plod Marka Godine sicer tudi člana obalnih skupin PARANOISE in FREE THE MOUSE.

vstopnina: €15
rezervacije: igorzonta73@gmail.com

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2023
Cancervo
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
21. 3. 2023
Archspire, Benighted, Psycroptic, Entheos
Arena, Dunaj, Avstrija
21. 3. 2023
Temperance – Meet & Greet
Ovedrive Glasbena šola, Šmartinska Cesta 32, Ljubljana
21. 3. 2023
Nightstalker, Torpedo Torpedo, Out Of Nothing
Escape, Dunaj, Avstrija
22. 3. 2023
Azaghal, Corpus Christii, Liber Null, Sidious
Escape, Dunaj, Avstrija
23. 3. 2023
Apocalyptica, Epica
Gasometer, Dunaj, Avstrija