NAPOVEDNIK

10. 12. 2022

Metal Klavnica LVIII: Deformed Cadaver, Snøgg, Einschlog

MIKK, Murska Sobota
Organizator: MIKK Murska Sobota

V MIKK prihaja LVIII. edicija že tradicionalne Metal klavnice.

Časovnica:

21.00 vrata
21.30 Einschlog
22.30 Deformed Cadaver
23.30 Snøgg

Deformed Cadaver
Band Deformed Cadaver je nastal leta 2012, sprva sicer kot projekt. Po prvih demo posnetkih, splitih in EP-jih je Gavin (Sodomized Cadaver) prišel na idejo, da bi odigrala prvi nastop v živo (2019 na Eradication Fest-u v Londonu). Kasneje sta se bandu pridružila Markus (vxpxoxaxaxwxaxmxc/Cult of the True Light) in Mane (Cult of the True Light). Po prisilnem koronskem odmoru se je pridružil še Robert (vxpxoxaxaxwxaxmxc). Za leto 2023 načrtujejo nekaj nastopov in izzid prvega albuma.

Snøgg
Snøgg je velenjska eksperimentalna black metal skupina, nastala leta 2013, ki skozi svojo glasbo ponazarja neskončno potovanje skozi abstraktne ustvarjalne ideje. Svojo glasbo sami imenujejo "Freeride Black Metal" saj v v klasičnen metal vključujejo različne mračne, ekstremne in nenavadne zvočne elemente. Duo Ulv in Mørke se besedilno nagiba predvsem v področje mistike, nadnaravnega in božanskega, saj so se prejšnje izdaje poglabljale v slovansko, hindujsko, grenlandsko in majevsko mitologijo ter celo prikazovale Ashlo, Bogana in Benduja (sistem prepričanj uporabnikov sile v Vojni zvezd). Marca letos so izdali album “Dan, ko je vrag vzel šalo”, spin-off na Jurčičev roman “Deseti Brat”, ki pa se osredotoča predvsem na boj med Hudičem in Krjavlom. V sredini novembru pa pričakujemo nov izdelek in sicer album remixeov prejšnjih albumov iz pod rok s0n667 z naslovom “Meltdown”.
Čeprav sta Snøgg v originalu dvojec, njujini nastopi in plošče pogosto vključujejo gostujoče člane, ki sodelujejo pri eksperimentiranju in improvizaciji na odru in v studiu. Odigrali so več kot skupno 70 domačih in mednarodnih koncertov ter izdali sedem studijskih plošč (en demo, tri EP-je in tri albume). Skoraj vse izide pa so pospremili z vzhodnoevropskimi turnejami.

Einschlog
Zasedba Einschlog je začela delovati leta 2012 pod prvotnim imenom Franz Jösef I., katerega so z izidom svojega prvega albuma spremenili v ime, pod katerim jih poznamo danes. Tričlansko prleško heavy metal zasedbo sestavljajo Denis Ilješ na vokalu in basu, Marjan Kovačič na kitari in Timo Kosi na bobnih. Zadnji se je skupini leta 2018 pridružil bobnar, pred tem so jih namreč zamenjali kar nekaj, istočasno pa je za bas kitaro prijel vokalist Denis. Po vseh letih koncertiranja na domačih in tujih klubskih odrih in underground sceni so se leta 2018 s pridružitvijo novega člana na bobnih odločili, da je pravi čas za korak k albumu, ki bo vseboval izključno avtorske komade, čemur so botrovale prav menjave članov. Glede na to, da so v življenju vseh članov zasedbe že od nekdaj prisotni trši zvoki, se v glasbi da čutiti prisotnost njihovih vzornikov, kot so Slayer, Megadeth, Metallica, Pomaranča, Iron Maiden, Ac/dc, Judas Priest, Black Sabbath, Venom, Kraftwerk, Kiss in podobni. Iz mešanice vsega, kar jih je v glasbi skozi leta obdajalo, so poskušali izpeljati svoj zvok, v katerem je čutiti predvsem prleško melanholijo in temačnost, čeprav so besedila izključno v angleškem jeziku. Glasbo je prispeval kitarist Marjan, besedila vokalist Denis, za aranžmaje pa so poskrbeli kot bend v celoti. Prvenec Guts&Glory je nastal pod taktirko producenta Tilena Sapača iz studia Homeland production, obeta pa dobro dozo kombinacije metala in hard rocka, ki ga zaznamujejo predvsem izvirni kitarski rifi, težka bobnarska roka in surov vokal, česar v današnji preveč zlikani glasbeni industriji že skoraj primanjkuje. Z desetimi komadi želijo predstaviti svojo unikatno zgodbo in zvok, ki vas zagotovo ne bo pustil ravnodušnih.

Vstopnina: 5 EUR.

SORODNE VSEBINE:
19. 9. 2023SitiS / Snøgg / Jegulja / Kaoz / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Galerija
4. 3. 2024
Thy Light / Afraid of Destiny
Recenzija
4. 3. 2024
Elegy Of Madness - XI
Recenzija
1. 3. 2024
Iz ropotarnice: Morgion - Solinari
Galerija
1. 3. 2024
Stone Horns / Terminal Disease
Paranoida
29. 2. 2024
Iz zakladnice: O metal naslovnicah
Recenzija
28. 2. 2024
The Lion's Daughter - Bath House
Galerija
27. 2. 2024
Needless / XSUS
Recenzija
27. 2. 2024
Chains - Rito Funebre (split z Black Spell)
KONCERTI & FESTIVALI
5. 3. 2024
Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
6. 3. 2024
Cradle Of Filth, Wednesday 13, Sick N' Beautiful
Dürer Kert, Budimpešta, Madžarska
6. 3. 2024
Cryptopsy, Atheist, Monastery, Almost Dead
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
7. 3. 2024
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain
Gasometer, Dunaj, Avstrija
7. 3. 2024
Leprous, The Hirsch Effekt, Fight the Fight
Szene, Dunaj, Avstrija
8. 3. 2024
Dan rock žena 2024: Nervosa, Hellcats, Rougenoire
Orto Bar, Ljubljana