NAPOVEDNIK

31. 3. 2023

Brainsore, Opran Možgan, Protype5

Mostovna, Nova Gorica
Organizator: Mostovna

BRAINSORE
Luca in Carlo sta ustanovila Brainsorespomladi leta 2022 v Modeni, pozneje pa sta v zasedbo vključila Lippija (ex-Jesus Ain't In Poland) in trio se je osredotočil na pisanje pesmi in delovanje v živo, s čimer so na underground sceni v živo pustošil tako močno, kot udarja njihova neizprosna mešanica death metala, grindcora in hardcore-punka. All hail the new flesh.

OPRAN MOŽGAN
Škofjeloška pank mladež V garažah kaljena umazana hardcore ekipa odločno nasprotuje vsem, ki trdijo, da je pank mrtev. Posvojenci kranjske železniške postaje med pranjem na visokih obratih rjovijo svoja antiklasistična sporočila skozi zvočne zidove umazanih rifov. Opran možgan so: Grega Križnar, Žiga Križnar, Nik Jeđud, Matic Gorjan

PROTYPE5
Protype5 sta ga snovala Iztok (kitara, vokali) in Gregor (bobni) leta 2017. Glasbeno so na band v nastajanju vplivali predvsem bandi kot so High on Fire, Crowbar, Black Sabbath, Pantera. Kmalu se jima je pridružil še Matjaž (bas), kar je omogočilo dodelavo glasbe, ki je krvavo potrebovala solidne bas linije. Rezultat dve leti kasneje je prvi krajši album - EP. Kmalu za tem je sledila sprememba pri menjavi basista, zamenjal ga je Blaž.

Vrata: 21.00
Koncert: 21.30

Vstopnina: 10 Eur (7 Eur točen znesek)

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2023
Cancervo
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
21. 3. 2023
Archspire, Benighted, Psycroptic, Entheos
Arena, Dunaj, Avstrija
21. 3. 2023
Temperance – Meet & Greet
Ovedrive Glasbena šola, Šmartinska Cesta 32, Ljubljana
21. 3. 2023
Nightstalker, Torpedo Torpedo, Out Of Nothing
Escape, Dunaj, Avstrija
22. 3. 2023
Azaghal, Corpus Christii, Liber Null, Sidious
Escape, Dunaj, Avstrija
23. 3. 2023
Apocalyptica, Epica
Gasometer, Dunaj, Avstrija