Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 11. 2023

Nabor bandov za naslednjo edicijo festivala Area 53 je bogatejši za enega headlinerja. To so simfoničarji Avantasia. Ostale potrjene zasedbe najdete na priloženi sliki.

Festival Area 53 2024 se bo odvijal med 11. in 13. julijem v avstrijskem mestu Leoben, vstopnice pa so že tudi na voljo.

25. 10. 2022

Simfoničarji Avantasia ponujajo v celoti v posluh svoj najnovejši plošček A Paranormal Evening with the Moonflower Society.

5. 10. 2022

Progresivni dvojec Inflected je včeraj zvečer premierno objavil besedilni video za Dancing with Fire s prihajajočega albuma z naslovom The Abode Of The Damned, ki bo izšel 31. oktobra. Produkcijo albuma je band v celoti opravil sam, le z nasveti v zvezi z miksanjem in končnem masteringu sta pomagala Matej Srebrnič (studio PLC) in Corvin Bahn (Masters of Ceremony, Avantasia). 

Komad Dancing with Fire, katerega video si lahko ogledate spodaj, je posvečen gasilcem, predvsem slovenskim, ki so pomagali pri gašenju požara na Krasu. V videu so tudi dejanski posnetki požara.

30. 9. 2022

Avantasia so objavili besedilni video za skladbo The Inmost Light s prihajajočega albuma z naslovom A Paranormal Evening with the Moonflower Society. Ta bo izšel 21. oktobra pri založbi Nuclear Blast.

12. 8. 2022

Avantasia predstavljajo besedilni video za Misplaced Among The Angels, skladbo s prihajajočega albuma z naslovom A Paranormal Evening With The Moonflower Society. Ta bo izšel 21. oktobra pri založbi Nuclear Blast Records.

14. 7. 2022

Projekt Avantasia bo 21. oktobra izdal že deveti studijski album z naslovom A Paranormal Evening With The Moonflower Society. Včeraj je luč sveta ugledal nov single z naslovom The Moonflower Society.

 

Avtorica: Tina Urek
29. 6. 2022

Avantasia so včeraj razkrili nove podrobnosti glede prihajajočega studijskega albuma. A Paranormal Evening with the Moonflowers Society bo izšel 21. oktobra pri Nuclear Blast Records. Avtor naslovnice je švedski ilustrator Alexander Jansson, za produkcijo je poskrbel kar sam Tobias Sammet, pomagal pa mu je kitarist Sascha Paeth, ki je poskrbel tudi za miks. Prednaročila se bodo začela v kratkem, naslovi pa so sledeči:

Welcome to the Shadows
The Wicked Rule the Night
Kill the Pain Away
The Inmost Light
Misplaced among the Angels
I Tame the Storm
Paper Plane
The Moonflower Society
Rhyme and Reason
Scars
Arabesque

Avtorica: Tina Urek
27. 5. 2022

Avantasia predstavljajo besedilni video za The Wicked Rule The Night, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom A Paranormal Evening with the Moonflower Society. Na singlu je sodeloval Ralf Scheepers (Primal Fear).

16. 9. 2019

Sascha Paeth's Masters Of Ceremony z vokalistko Adrienne Cowan (Seven Spires, Winds Of Plague) so objavili videospot za skladbo Die Just A Little z debitantskega albuma z naslovom Signs Of Wings, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Frontiers Music.

14. 8. 2019

Masters Of Ceremony, novi projekt priznanega nemškega producenta, kitarista in avtorja Sasche Paetha (Avantasia, ex-Heavens Gate, ex-Luca Turilli, ex-Trillium), so objavili besedilni video za skladbo Sick. Gre za skladbo s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Signs Of Wings, ki bo izšel 13. septembra pri Frontiers Music Srl.

Signs Of Wings prinaša naslednje skladbe:
The Time Has Come
Die Just A Little
Radar
Where Would It Be
My Anarchy
Wide Awake
The Path
Sick
Weight Of The World
Bound In Vertigo
Signs Of Wings

Sascha Paeth je okoli sebe zbral odlično ekipo glasbenikov, ki jo sestavljajo Felix Bohnke (Edguy, Avantasia) na bobnih, André Neygenfind (Avantasia) na basu, Corvin Bahn (Gamma Ray) na klaviaturah in Adrienne Cowan (Seven Spires, Winds Of Plague) na vokalu.

8. 7. 2019

Turilli / Lione Rhapsody so objavili videospot za skladbo Zero Gravity s svežega albuma z naslovom Zero Gravity (Rebirth And Evolution), ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Nuclear Blast Records. Na albumu sodelujejo tudi nekateri gostujoči glasbeniki, kot so Elize Ryd (Amaranthe), Mark Basile (DGM), Sascha Paeth (Avantasia, ex-Heavens Gate, ex-Trillium) in Arne Wiegand (Avantasia).

Tracklista je sledeča:
Phoenix Rising
D.N.A. (Demon And Angel) (feat. Elize Ryd)
Zero Gravity
Fast Radio Burst
Decoding The Multiverse
Origins
Multidimensional
Amata Immortale
I Am (feat. Mark Basile)
Arcanum (Da Vinci's Enigma)
Oceano (feat. Sascha Paeth & Arne Wiegand)

10. 6. 2019

V 47. letu starosti je umrl Andre Matos, nekdanji vokalist zasedb Angra in Viper. Matos je še prejšnji vikend nastopal z zasedbama Shaman in Avantasia. Vzrok smrti naj bi bil srčni infarkt.

Avtorica: Tina Urek
18. 2. 2019

Avantasia predstavljajo videospot za komad Moonglow, ki se nahaja na sveže izdanem istoimenskem albumu.

Avtorica: Tina Urek
11. 2. 2019

Nemški all-star metal opera projekt Avantasia, ki ga vodi pevec, pisec in producent Tobias Sammet iz skupine Edguy, bo v petek izdal svoj osmi album Moonglow pri Nuclear Blast Records. Na novem albumu z enajstimi skladbami Sammet sodeluje s popularnimi imeni nemške hard rock in metal scene, pa tudi z že znanimi gosti s prejšnjih Avantasia albumov.

Avantasia so prejšnji teden objavili drugega od treh delov intervjuja, v katerem Sammet govori o gostujočih glasbenikih na Moonglow in pojasnjuje, zakaj je vsakega posebej izbral za svoje pesmi.

28. 1. 2019

Projekt Tobiasa Sammeta Avantasia predstavlja naslovni komad prihajajočega albuma Moonglow. V skladbi sodeluje tudi Candice Night (Blackmore's Night), na albumu, ki izide 15. februarja, pa bodo še sledeči komadi:

Ghost In The Moon
Book Of Shallows
Moonglow
The Raven Child
Starlight
Invincible
Alchemy
The Piper At The Gates Of Dawn
Lavender
Requiem For A Dream
Maniac
Heart (bonus komad)

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna