Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

Istrski black metal trio Ater Era predstavlja single Terra Rossa, za katerega je posnel videospot v sodelovanju z Mariom Karlovčecem.

Včeraj so skupaj z Britof in Srd začeli skupno turnejo v Orto Baru, v naslednjih dneh pa jih lahko v živo ujamete danes v Zagrebu in jutri v Mariboru, nato pa sledijo še nastopi v Dresdnu, Innsbrucku, Pragi, Varšavi, Kaunasu in Vilni.

24. 4. 2024

Danes se v ljubljanskem Orto Baru začenja promocijska turneja tretjega albuma black metalcev Srd. Z njimi se na pot podajajo Ater Era in Britof, v Orto Baru pa jih bodo spremljali še Ayd. Da ne boste katerega od bandov zamudili, pa objavljamo tudi časovnico:

18.30 vrata
18.50 Ayd
19.50 Britof
20.50 Ater Era
21.50 Srd

10. 4. 2024

Domači black metalci Srd, ki se kmalu odpravljajo na promocijsko turnejo tretjega albuma vragvmesiton, primorski black metalci Ater Era in slovenjgraški heavy stonerji Britof bodo 26. aprila nastopili v Mariboru. S tem je zapolnjenih devet dni prihajajoče 10-dnevne turneje, ki se bo začela 24. aprila v ljubljanskem Orto Baru.

5. 4. 2024

Sludge/doom/post metalci Ayd bodo kot posebni gostje nastopili na koncertu black metalcev Srd v ljubljanskem Orto Baru. Koncert se bo zgodil 24. aprila. Nastopili bodo še Korošci Britof in primorska black metal zasedba Ater Era.

Več informacij o koncertu ter nakupu vstopnic pa najdete v našem Napovedniku.

26. 3. 2024

Domači black metalci Srd so objavili novi komad Mrtvaški ples s prihajajočega novega albuma vragvmesiton, ki bo izšel 19. aprila pri On Parole Productions. Zasedba se bo kmalu za tem odpravila na turnejo, ki jo bo otvorila 24. aprila s koncertom v ljubljanskem Orto Baru, dan kasneje pa bo nastopila v zagrebški Močvari.

Avtorica: Tina Urek
6. 3. 2024

Nemški black metalci Groza so se zatekli v gore sosednje Avstrije, kjer so pričeli s snemanjem naslednika leta 2021 izdane druge plošče The Redemptive End. Nov izdelek naj bi luč sveta ugledal še letos, več informacij pa za zdaj še ni znanih.

Oktobra boste lahko Nemce v živo ujeli tudi pri nas v ljubljanskem Orto Baru, kjer bodo 13. oktobra nastopili skupaj z Ellende in Servant.

5. 3. 2024

Kot smo že pisali, bodo domači Inmate 9. aprila izdali nov album Let The Dead Bury Their Dead, pretekli konec tedna pa je zasedba predstavila prvi single …And We Could Have It All. Na dan izida bodo fantje predstavili album v Orto Baru, v sklopu turneje z Ektomorf pa se bodo že nekaj dni prej, natančneje 5. aprila, ustavili v mariborski Pekarni.

Avtorica: Tina Urek
29. 2. 2024

Znana je časovnica jutrijšnjega koncerta depresivnežev Thy Light in Afraid of Destiny iz Italije:

20.00 – vrata
20.25 – Afraid of Destiny
21.40 – Thy Light

Več informacij o koncertu najdete v našem Napovedniku.

22. 2. 2024

Domače heavy metalke Hellcats za letošnje leto napovedujejo številne nastope širom Evrope. Najprej bodo 8. marca nastopile v ljubljanskem Orto baru v okviru koncertnega večera Dan rock žena 2024, kam jih bo pot zanesla kasneje, pa preverite na sliki.

21. 2. 2024

Ameriški black metalci Uada, ki smo jih lani lahko v živo spremljali v ljubljanskem Orto Baru, se vračajo v našo bližino. 25. julija bodo nastopili v zagrebškem klubu Močvara.

Več informacij o samem dogodku in nakupu vstopnic najdete tukaj.

13. 2. 2024

Velenjčani Inmate bodo 9. aprila izdali nov album Let The Dead Bury The Dead. Prvi single ...And We Could Have it All bo izšel 1. marca. Zasedba bo album uradno predstavila na dan izida v Orto Baru. Poleg tega pa se Velenjčani sredi marca odpravljajo na turnejo z Ektomorf, ki jih bodo spremljali na 19 koncertih, med drugimi tudi v mariborski Pekarni 5. aprila.

Avtorica: Tina Urek
13. 2. 2024

Domači black metal veljaki Srd se bodo konec aprila skupaj z Ater Era in Britof odpravili na evropsko turnejo. Prvi nastop turneje se bo zgodil 24. aprila v ljubljanskem Orto Baru. Več novic o samem dogodku sledi kmalu, kje vse še boste zasedbe lahko ujeli, pa preverite na sliki.

23. 1. 2024

8. marca se bo zdaj že tradicionalno v ljubljanskem Orto Baru zgodil koncertni dogodek Dan rock žena. Tokrat bo dogodek zelo mednarodno obarvan, saj iz Brazilije v Ljubljano prihajajo thrash metalke Nervosa. Poleg Brazilk bodo na koncertu nastopile še domače Hellcats ter Rougenoire iz sosednje Italije.

Na voljo so že tudi vstopnice, in sicer early-bird vstopnice po ceni 15 EUR, redna cena pa bo znašala 20 EUR. Več informacij najdete v našem Napovedniku.

17. 1. 2024

Organizatorji festivala Ment Ljubljana so objavili še zadnji sveženj izvajalcev, ki bodo nastopili na letošnji, že deseti izvedbi. Festival se bo med 21. in 24. februarjem odvijal na Metelkovi, Ljubljanskem gradu, v Orto baru, Klubu K4, Stari mestni elektrarni, Zorici in Kinu Šiška.

Med zadnjimi potrditvami so domači avantgardni black metalci Kamra in progresivni postmetalci Hei'an, danski black metal/hardcore band Hexis in madžarski enočlanski dark folk projekt The Devil's Trade. Vsi nastopajoči so objavljeni tukaj.

15. 1. 2024

Nemški black metalci Servant so posneli video za komad Empire of Madness, ki je na voljo na aktualnem albumu Aetas Ascensus iz lanskega leta. Sporočili so tudi, da že delajo na novem materialu za leto 2024. Skupaj z Ellende in Grozo se bodo 13. oktobra ustavili v ljubljanskem Orto baru.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška