Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 6. 2023

Šaleški tehnični death metal band Cordura vabi na popotovanje po prvih dveh svetovih Sage sedmih svetov. Zasedba, ki letos obeležuje 10. obletnico delovanja in se lahko pohvali z nastopom v Wacknu, bo jutri v Centru mladih Koper v živo predstavila najnovejša EP-ja Annurth in Nibiru X, ki tvorita prvi in drugi del omenjene Sage, ter druge skladbe iz svoje pestre diskografije.

Člani Cordura so:

– Tim Draksler (Marax, Cvinger, Ways of a Heretic): kitara
– Grega Plamberger (Marax, Cvinger, Seventh Station, Kholn): bobni
– Nejc Heine (Cvinger, Dalkhu): vokal

CMK bo vrata odprl ob 20.30, koncert pa se bo predvidoma začel ob 21. uri. Vstopnina znaša 5 EUR za mlade do vključno 30. leta oziroma 8 EUR za mlade od vključno 31. leta. Vabljeni!

Odlomek iz opisa dogodka na Facebooku:

»Na kratko o njihovi zgodbi: Saga sedmih svetov je zgodba o potovanju neimenovanega zemljana po sedmih planetih galaksije Cordura. Iz zemlje nas pot popelje na Annurth, kjer neimenovani postane član vojske najstarejših, vesoljske rase, katere izvor je izgubljen v prostoru in času. Z njegovo pomočjo želijo rešiti planet Nibiru, ki so ga napadli sovražni stroji in je že blizu popolnega uničenja. Ali bo najstarejšim uspelo premagati vojsko strojev in rešiti Nibiru pred uničenjem, bo glasbeni kolektiv Cordura premierno razkril na multimedijskem performansu.«

19. 6. 2023

Tim Draksler (Cordura, Cvinger, Marax, Ways of a Heretic, ex-Interceptor (live), ex-Eliminator, ex-Dalkhu (live), ex-Cursed Be Thy Flesh, ex-Panikk (live), ex-Chalice of Torment) je v soboto izdal svoj tretji EP Something in Between.

10. 5. 2023

Domači progresivni death metalci Cordura so na tej povezavi v celoti objavili sveže izdani EP Nibiru X.

Avtorica: Tina Urek
26. 4. 2023

Hrvaški black metal projekt Tryglav je razkril imena glasbenikov, ki bodo z njim nastopali v živo. Zasedba ima trenutno napovedana dva koncerta na Nizozemskem. Idejnemu vodji in kitaristu Borisu Behari, ki sicer že nekaj mesecev živi na Norveškem, so se pridružili:

Uroš Apat – bas kitara (ex-Melechesh (live), ex-Vulvathrone, ex-Cordura)
Callum Wright – vokal (tudi na aktualnem ploščku The Ritual)
Remy Vassli – kitara (Valar Dohaeris)
Tobias Püschner – bobni (Daidalos, ex-Revolt, ex-Sariel)

Avtorica: Tina Urek
24. 4. 2023

Domači progresivni metalci Cordura so posneli besedilni videospot za svoj najnovejši single 0.3.6. The Trojan s prihajajočega drugega EP-ja Nibiru X.

Hkrati zasedba napoveduje release show novega EP-ja, ki bo to soboto, 29. aprila, v Kulturnem domu Šoštanj. Tam boste lahko kupili tudi knjigo z naslovom Saga sedmih svetov (1. del):

»Zgodba temelji na glasbenem projektu zasedbe Cordura z naslovom Saga sedmih svetov, ki obsega popotovanje po sedmih planetih galaksije Cordura. Pričujoči del predstavlja besedilni dodatek glasbi prvih dveh mini albumov, ki se dogajata na planetih Annurth in Nibiru.

Potovanje nekega Zemljana se z izgubo spomina prične na Zemlji, od koder ga pot pelje na planet Annurth. Tam postane član vojske Najstarejših, neznane vesoljske rase, katere izvor je izgubljen v prostoru in času. Z njegovo pomočjo želijo rešiti planet Nibiru, ki so ga napadli sovražni stroji in je že blizu popolnega uničenja.

V prvem delu Sage sedmih svetov boste izvedeli, ali bo Najstarejšim uspelo premagati vojsko strojev in rešiti Nibiru pred uničenjem.«

3. 1. 2023

Domači progresivni metalci Cordura so pred božičem objavili videospot za single 0.1.3. Messiah s prihajajočega drugega EP-ja Nibiru X. Naslovnico zanj je izdelal Nejc Heine (Khal Lucerus).

16. 11. 2022

Domači progresivni metalci Cordura so v ponedeljek izdali EP Annurth, ki mu lahko prisluhnete na Bandcampu in YouTubu. Gre za prvi del sedemdelne zgodbe, ki jo bo band predstavil tudi s knjigo Saga sedmih svetov.

Na ploščku je samo ena daljša instrumentalna pesem z naslovom 1.1.3. Annurth. Naslovnico je izdelal Nejc Heine (Cordura, Cvinger).

2. 9. 2022

Progresivni metalci Cordura so razkrili podrobnosti svojega prihajajočega EP-ja Annurth, ki bo izšel v samozaložbi še do konca tega leta. Na ploščku bo samo ena daljša instrumentalna pesem, in sicer bo ta nosila naslov 1.1.3. Annurth. Naslovnico EP-ja Annurth je izdelal Nejc Heine (Cordura, Cvinger), ki je prav tako zadolžen za dizajn knjige Saga sedmih svetov.

Z Annurth je zasedba po dolgih letih studijskega zatišja prekinila molk in se lotila pripovedovanja sedemdelne zgodbe. Sedem delov pomeni v praksi sedem EP-jev, katerih prvi je Annurth. Poleg glasbene pripovedi bo zgodba opisana tudi v knjigi z naslovom Saga sedmih svetov. Annurth torej predstavlja začetek zgodbe, ki nas popelje v Sago sedmih svetov oziroma nam predstavi svet, v katerem se bomo gibali v teh sedmih delih.

15. 4. 2022

Britanski veterani Desolation Angels bodo poleti pri založbi Skol Records izdali album z naslovom Burning Black. Za naslovnico je poskrbel gvatemalski umetnik Mario Lopez, poznan po sodelovanju z Evil Invaders, Medieval Steel, Vigilance, Panikk, Shutdown, Cordura in Marax.

7. 12. 2020

Domača zasedba Cordura je objavila uradni posnetek koncerta na nemškem festivalu Wacken leta 2018. Do tega so prišli po zmagi na natečaju Wacken Battle in kot drugi Slovenci (prvi so bili Noctiferia leta 2015) stali na odru enega največjih metal festivalov.

Poleg tega bodo fantje prihodnje leto zaključili projekt »Planets«, ki obsega kar 7 EP-jev, ti pa naj bi prinesli dobri 2 uri glasbenega materiala.

Avtorica: Tina Urek
13. 5. 2019

Pred 22. Festivalom mladih kultur Kunigunda, ki bo v Velenju potekal med 23. in 31. avgustom in na katerem bo med drugim nastopila Noctiferia, Železni Aktivizem pripravlja še en metalski dogodek. Na terasi pred klubom eMCe plac bojo 3. avgusta namreč nastopili brazilski death metal veterani Nervochaos, ki bojo 21. maja pri Hammerheart Records izdali svoj osmi studijski dolgometražec Ablaze.

Ogrevanje občinstva bo prevzela domača simfonična black metal zasedba Marax (v kateri so člani zasedb Cvinger, Morana in Cordura), ki je letos izdala svoj drugi EP Dance Within the Flames of Burning Fire in sodelovala pri kompilaciji Metal 4 Lignit.

Za koncert Nervochaos in Marax bo vstop prost. Več informacij o nastopajočih najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

4. 3. 2019

Železni Aktivizem tukaj ponuja v posluh četrto kompilacijo Lignit, na kateri je predstavljenih 13 šaleških metal skupin. CD Metal 4 Lignit lahko kupite pri šanku v klubu eMCe plac.

Na kompilaciji so naslednje skladbe:

Cordura – Insomnia and Dispair
Kaoz – Bangin' Headz
Decage – Bending Time
Inmate – Anarthas
Something Small – Šlager
Tim Draksler Project – Back to the Roots
Britof – Ouroboros
Dickless Tracy – Faydark Forrest
Carnifilate – Compel Insemenation
Kholn – Genocide
Marax – The Reliquishment of Existance
Snøgg – Bogdan Voda
Cvinger – Embodied in Incense

18. 1. 2019

V Velenju se bo 15. 2. pod okriljem društva Železni Aktivizem zgodil dogodek Metal Lignit, katerega so organizatorji opisali takole:

Kotlina, ki je znana po izkopavanju rude, posledicno tudi jezerih, lepim okolišem s pogorjem in ht ribi, ter seveda z bogato paleto glasbenih izvajalcev. Tako je pod okriljem Šaleškega študentskega kluba pred dobrimi 20.! leti nastala prva kompilacija pod imenom Lignit z avtorskimi skladbami enajstih glasbenih izvajalcev. Od takrat sta nastali še dve kompilaciji letos pa izide še četrta! Tokrat se je k sodelovanju, poleg Šaleškega študentskega kluba, kluba eMCe plac in društva Jupiter, pridružila še naša malenkost in nastala je eksplicitna kompilacija z imenom Metal Lignit, ki je namenjena za vse nas/vas, ki imamo radi glasnejšo, hitrejšo, temačno glasbo. 

Vabimo vas, da se nam pridružite na predstavitvi projekta, kjer bo nastopilo sedem od vsega skupaj trinajst skupin, katere bodo bolj ali manj predstavile sveže ideje!!!
Katere skupine bodo nastopile pa naj zaenkrat ostane skrivnost!!
Zakaj? Ker bo za vse skupine, ki bodo nastopile več kot vredno odšteti pičlih 5€!

Skupine, ki jih bo možno slišati na kompilaciji so:

BRITOF
CARNIFLIATE
CORDURA
CVINGER
DECAGE
DICKLESS TRACY
INMATE
KAOZ
KHOLN
MARAX
SNØGG
SOMETHING SMALL
TIM DRAKSLER PROJECT

Avtorica: Tina Urek
29. 11. 2018

Domačim porno grind/death metalcem Vulvathrone se je pridružil basist Uroš Apat (Old Bridge Cartel, Ex-Cordura).

Prvi skupni koncert so z odliko izpeljali prejšnji vikend v celjskih "Iksih" (reportažo njihovega koncerta s Smrt in Carnifliate lahko preberete tukaj), naslednji koncertni ritual pa jih čaka že jutri v Mladinskem centru Gornja Radgona, kjer bodo nastopili z varaždinsko crossover/hc skupino Senf in domačimi death metalci Dickless Tracy. Več informacij o koncertu in nastopajočih najdete na Facebooku in v našem napoveniku.

24. 10. 2018

Dirty Skunks sporočajo: »Proti koncu oktobra, blizu noči čarovnic in dneva mrtvih, bomo črno mašo darovali tudi v Kadilnici of Death!
Na tokratnem koncertu, 25. 10., se nam bo predstavila šele slabo leto dni stara simfonična black metal skupina Marax, v kateri so se združili člani zasedb Cvinger, Cordura in Morana, svoj krst na odru Orto Bara pa bo doživela tudi mlada bogokletna zalega, ki sliši na ime Ways of a Heretic.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, naprodaj pa bodo tudi karte za druge Dirty Skunks koncerte po predprodajni ceni.«

Avtor: Gorjanec
ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana