Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 4. 2024

Deftones se po nekaj letih zatišja vračajo na sceno z novim albumom. Kot je v intervjuju za radijsko postajo KROQ povedal vokalist Chino Moreno, je instrumentalni del albuma že posnet, zdaj je potreben le še njegov vložek na vokalih. To bo nova izdaja banda po letu 2020, ko je izšel album Ohms. Kdaj točno bo izšel novi plošček zasedbe, pa za zdaj še ni znano.

20. 4. 2022

Deftones, ki so se razšli z dolgoletnim basistom Sergiem Vego, so potrdili, da je nov član zasedbe Fred Sablan. Sablan, ki je najbolj poznan kot basist Marilyna Mansona, je z zasedbo že odigral prve nastope.

6. 4. 2022

Dream Theater so na letošnji podelitvi prestižnih glasbenih nagrad Grammy, ki je potekala v nedeljo, domov odnesli Grammya v kategoriji »best metal performance«. Nominirani so bili s komadom The Alien, ki je del aktualnega albuma A View From The Top Of The World.

V tej kategoriji so bili nominirani še Deftones (Genesis), Gojira (Amazonia), Mastodon (Pushing The Tides) in Rob Zombie (The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition)).

Avtorica: Tina Urek
17. 3. 2022

Po skoraj 10 letih se na sceno vrača projekt Crosses, ki ga med drugimi sestavljata Chino Moreno (Deftones) in Shaun Lopez (ex-Far). Jutri bo zasedba predstavila nov single Initiation Protection, prav tako pa so nedolgo nazaj razkrili podpis pogodbe z Warner, kar po vsej verjetnosti prinaša tudi težko pričakovali studijski album.

Avtorica: Tina Urek
10. 3. 2022

Deftones so se razšli z dolgoletnim basistom Sergiem Vego. Vega, ki je bil član zasedbe od leta 2009, je potrdil novico po tem, ko se je v medijih pojavila slika zasedbe brez njega. Band zamenjave zanj še ni najavil.

30. 11. 2021

Carcass in Kreator so napovedani za finski festival Tuska 2022, ki se bo odvijal od 1. do 3. julija 2022. Zaenkrat napovedani bandi so: Korn, Mercyful Fate, Deftones, Carcass, Amorphis, Kreator, Devin Townsend, Heilung, Stam1na, Beast In Black, Stratovarius, Northern Kings, Symphony X, Mokoma, Baroness, Eluveitie, Jinjer, Soilwork, Lost Society, Blind Channel, Joe Lynn Turner, Gloryhammer, The Dark Element, Perturbator, Red Fang, Elder, High On Fire, Vltimas, Oranssi Pazuzu, The Birthday Massacre, The Night Flight Orchestra, Wheel, Omnium Gatherum, Lähiöbotox, Bloodred Hourglass, Shape Of Despair, 1914.

17. 5. 2021

Mastodon so objavili novo skladbo Forged By Neron, ki se nahaja na prihajajočem soundtracku za stripovsko serijo Dark Nights: Death Metal izpod okrilja DC Comics, ki bo izšel 18. junija pri založbi Loma Vista Recordings.

Na soundtracku sodelujejo tudi imena, kot so Rise Against, Chelsea Wolfe, Denzel Curry, Dave Lombardo (ex-Slayer), Chino Moreno (Deftones), Maria Brink (In This Moment), Andy Biersack (Black Veil Brides), Carach Angren, Greg Puciato (ex-Dillinger Escape Plan) in drugi.

22. 4. 2021

Deftones so objavili videospot za komad Ceremony, ki je del aktualnega ploščka Ohms. Kot režiser se je podpisal Leigh Whannell (Žaga, Insidious), v spotu pa nastopa tudi igralka Cleopatra Coleman.

Avtorica: Tina Urek
28. 1. 2021

Finski organizator festivala Tuska je potrdil nekaj novih imen za letošnjo izvedbo festivala: Baroness, Finntroll, Korpiklaani, Lähiöbotox, Metal De Facto, Korpsesoturi, Waltar. 3-dnevne vstopnice stanejo 159 EUR in so že na voljo za nakup.

Program po dnevih pa zgleda zaenkrat tako:

Petek, 2. 7.:
Korn, Mokoma, Beast In Black, Insomnium, Eluveitie, Belzebubs, Perturbator, Lost Society, Finntroll, Metal De Facto, Korpsesoturi.

Sobota, 3. 7.:
Gojira, Jinjer, Baroness, Gaahls Wyrd, Vltimas, Oranssi Pazuzu, Korpiklaani, Lähiöbotox, Waltari.

Nedelja, 4. 7.:
Deftones, Devin Townsend, Symphony X, High On Fire.

27. 11. 2020

Finski organizator festivala Tuska je potrdil francoske progresivne deathmetalce Gojira. 3-dnevne vstopnice stanejo 159 EUR in so že na voljo za nakup.

Seznam vseh potrjenih bandov je zaenkrat naslednji: Korn, Gojira, Deftones, Devin Townsend, Bodom After Midnight, Insomnium, Mokoma, Beast In Black, Symphony X, Eluveitie, Jinjer, Lost Society, Belzebubs, High On Fire,  Perturbator, Oranssi Pazuzu, Vltimas, Gaahls Wyrd.

25. 8. 2020

Deftones bodo 25. septembra izdali deveti studijski album Ohms. Za razliko od predhodnjika Gore je tokrat pri pisanju materiala ponovno sodeloval kitarist Stephen Carpenter. 

Genesis
Ceremony
Urantia
Errorr
The Spell Of Mathematics
Pompeji
This Link Is Dead
Radiant City
Headless
Ohms

Avtorica: Tina Urek
9. 7. 2020

Finski organizator festivala Tuska je potrdil ameriške alternativce Deftones in power metalce Symphony X. 3-dnevne vstopnice stanejo 159 EUR in so že na voljo za nakup.

Seznam vseh potrjenih bandov je zaenkrat naslednji: Korn, Deftones, Devin Townsend, Bodom After Midnight, Insomnium, Mokoma, Beast In Black, Symphony X, Eluveitie, Jinjer, Lost Society, Belzebubs, High On Fire, Perturbator, Oranssi Pazuzu, Vltimas, Gaahls Wyrd.

10. 4. 2020

Domači powerviolence/grindcore/sludge one-man band Slund je v samoizolaciji posnel album s priredbami z naslovom Quarantined, na katerem so se znašle predelave skupin, kot so Sepultura, Nirvana, Beastie Boys, Deftones, Wu-Tang Clan, EyeHateGod, Acid Bath in druge.

24. 3. 2020

Kitarist Alexi Laiho (ex-Children Of Bodom) in njegovi Bodom After Midnight je le eden od 12 novih bandov, ki so bili potrjeni za finski festival Tuska 2020. Poleg Alexija tvorijo zasedbo še Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom), Waltteri Väyrynen (Paradise Lost), basist Mitja Toivonen a.k.a. Middy Cruz (ex-Santa Cruz) in touring klaviaturist Lauri Salomaa.

Ostali dodani bandi so: Hexvessel, Metal De Facto, Dirt, Radiopuhelimet, Bloodred Hourglass, Beyond The Black, Survivors Zero, Crimson Sun, Smackbound, Wolfheart in Vesperith.

Program po dnevih pa zgleda zaenkrat tako:

Petek, 26. junij
Korn, Amon Amarth, Insomnium, Symphony X, Eluveitie, Belzebubs, Lost Society, Deafheaven, Skynd, Oceanhoarse, Hexvessel, Metal De Facto, Hacktivist, Midnight, Dirt, Mørket, Khroma
Sobota, 27. junij
Gojira, Bodom After Midnight, Jinjer, Mokoma, Baroness, Gaahls Wyrd, Vltimas, Oranssi Pazuzu, Radiopuhelimet, Bloodred Hourglass, Lähiöbotox, Beyond The Black, Survivors Zero, Crimson Sun, Kohti Tuhoa, Smackbound, Vorna
Nedelja, 28. junij
Faith No More, Deftones, Devin Townsend, Perturbator, High On Fire, Wolfheart, Vesperith, Humavoid

6. 2. 2020

Finski organizator festivala Tuska 2020 je najavil številne nove bande, in sicer: Amon Amarth, Devin Townsend, Eluveitie, Gaahls Wyrd, Lost Society in Mokoma. Festival se tradicionalno odvija v Helsinkih, letos pa bo na sporedo od 26. do 28. junija. Poseben program je pripravil Devin Townsend, ki svojim sledilcem na tej povezavi omogoča, da oblikujejo setlisto za njegov nastop na Finskem.

Sicer pa so bili do zdaj napovedani še: Korn, Gojira, Faith No More, Deftones, Baroness, Symphony X, Insomnium, Jinjer, Vltimas, High On Fire, Perturbator, Midnight, Oranssi Pazuzu, Hacktivist in Skynd.

 

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška