Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 4. 2024

Ameriška enočlanska zasedba Xasthur bo 5. julija pri založbi Prophecy Productions izdala album Disharmonic Variations. Album bo zajemal trinajst komadov, tukaj pa lahko prisluhnete singlu Messenger of Your Reflection.

11. 3. 2022

Warpath so objavili video za skladbo Resurrection s svežega albuma z naslovom Disharmonic Revelations, ki je izšel 4. marca pri založbi Massacre Records.

14. 1. 2022

Nemci Warpath so objavili besedilni video za komad Parasite, ki se nahaja na prihajajočem album z naslovom Disharmonic Revelations, ki bo izšel 4. marca pri založbi Massacre Records.

26. 4. 2019

Jutri na Metal Weekend #5 v Kranju v sklopu evropske turneje z imenom Europe Under Black Death Metal Fire prihajajo Suffocation, Belphegor, God Dethroned, Nordjevel in DarkRise. Letos mineva tudi 25 let odkar je Novi KLG v sedaj že kar legendarni dvorani na Primskovem na enem od svojih dogodkov gostil prvega tujega izvajalca, avstrijske black/death ekstremiste Belphegor! Do sedaj so v gorenjsko prestolnico uspeli že privabiti nekatera svetovna imena, kot so Morbid Angel, Vader, Omen, Atrocity, Pyogenesis, Fleshcrawl, Vendetta in Disharmonic Orchestra, ter seveda neskončno množico domačih metal in alternativnih zasedb.

Časovnica za soboto:
19.00 vrata
19.30–20.00 DarkRise
20.20–20.55 Nordjevel
21.15–21.55 God Dethroned
22.20–23.15 Suffocation
23.40–00.35 Belphegor

Več podrobnosti lahko najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

15. 5. 2018

Najnovejša potrditev za festival Sauzipf Rocks, ki bo 10. in 11. avgusta v Döbriachu v Avstriji, je legendarna zasedba Disharmonic Orchestra iz Celovca. Skupina se na koncertne odre vrača z novim albumom, naslovljenim Fear Of Angst, in nas bo s svojo raznoliko kombinacijo death metala, grindcora in avantgarde ponovno pošteno udarila po zadnji plati.

14. 3. 2017


Prihajajoči konec tedna se bo Bohinjska Bistrica za teden dni spremenila v zimsko središče za ljubitelje metal glasbe. V nedeljo, 19. marca, se začenja zimski metal festival Winter Days of Metal, ki bo trajal vse do sobote, 25. marca. Na petih koncertnih večerih, ki bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica, bo nastopilo 25 metal bandov; v vseh oblikah in odtenkih!

Med drugimi bodo na Winter Days of Metal nastopili Destruction, Belphegor, Flotsam & Jetsam, Rotting Christ, Taake, Serious Black, Disharmonic Orchestra, Holy Moses, Draconian in Orden Organ. Nastopajoči prihajajo iz 12 različnih držav – tako iz »daljnih« Združenih držav Amerike, iz skandinavskih Švedske in Norveške, z Otoka ter iz nam bližnjih, evropskih, Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Italije, Češke, Grčije in Švice. Na odru pa bodo stali tudi bandi iz domačih logov – iz Slovenije prihajajo Metalsteel, Mist, Morana in Tomcat. Koncertni večeri, ki bodo na sporedu od ponedeljka do petka v prihodnjem tednu, se bodo pričenjali ob 17.30, potekali pa bodo v dvorani Danica v središču Bohinjske Bistrice. Dnevni razpored nastopajočih in časovnico si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala.

Tako kot MetalDays, starejši brat novega zimskega metal festivala, se Winter Days of Metal od drugih podobnih festivalov razlikuje v konceptu: obiskovalci bodo, poleg glasbe, lahko uživali še v ostalih aktivnostih, ki zaokrožujejo koncept festivalskih počitnic. Tako so še vedno na voljo različni festivalski paketi - Ski Fun in Wellness paketa, ki gostom nudita smučarska doživetja ali pa wellness izkušnjo, ter WDoM paket, ki vsebuje festivalsko vstopnico in nočitve.

Dnevne vstopnice so na voljo preko MH Shop in sistema Eventim po ceni 29 € + provizija, nakup pa bo mogoč tudi na vhodu na koncertno prizorišče – dvorano Danica. Na voljo so tudi tedenske vstopnice.

Seznam nastopajočih po dnevih:

ponedeljek, 20. 3. 2017:
Rotting Christ, Serious Black, Malignant Tumour, Tomcat, Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017:
Belphegor, Disharmonic Orchestra, Trash Talk, Youth Man, Layment

sreda, 22. 3. 2017:
Destruction, Holy Moses, Metalsteel, Minotauro, Mist

četrtek, 23. 3. 2017:
Taake, Draconian, Dead Lord, The Devil, Rest in Fear

petek, 24. 3. 2017:
Flotsam&Jetsam, Orden Ogan, Dew-Scented, Izegrim, Morana

1. 2. 2017

Znani so vsi nastopajoči na festivalu Winter Days of Metal, ki se bo odvijal od 19. do 25. marca v Bohinjski Bistrici, prav tako je znan tudi točen dnevni razpored.

»Po več letih ustvarjanja enega od naših najbolj prepoznavnih poletnih festivalov, MetalDays, izkušena ekipa poletnih metalskih počitnic piše novo zgodbo: zgodbo zimskega metal festivala Winter Days of Metal! Festivalska noviteta na naših tleh bo potekala med 19. in 25. marcem 2017 v Bohinjski Bistrici. Ekipa, ki je že večkrat dokazala, da se z dobrim konceptom in kvalitetno izvedbo lahko doseže marsikaj, tokrat pripravlja pravi zimski metal odklop z vidnejšimi imeni metal glasbe: že napovedanim Destruction, Flotsam & Jetsam, Taake, Belphegor, Shining, Draconian, Holy Moses, Disharmonic Orchestra in drugim se bodo pridružili še glasni in težki Malignant Tumour, Serious Black, Trash Talk, Youth Man, Tomcat in Minotauro.

V objemu prelestne narave Bohinjske doline, pod najvišjo slovensko goro, v bližini Bohinjskega jezera se nahaja Bohinjska Bistrica, od letos dalje zimsko pribežališče za ljubitelje metal glasbe iz vsega sveta. Večerni koncerti bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica – obeta se pet hrupnih in glasnih večerov, pet noči headbanganja, moshanja in druženja z (drugimi) ljubitelji najtežje glasbene zvrsti na svetu.

Od danes na voljo dnevne vstopnice (29 € + provizija), Winter Days of Metal ponuja tudi festivalsko vstopnico (5 koncertnih večerov) in all inclusive počitniške pakete.

Z vašo najljubšo glasbo boste na festivalu Winter Days of Metal lahko združili raznolike zimske aktivnosti – spuščanje po naravnem snegu smučišča Vogel ali dnevni počitek v Vodnem parku Bohinj. Izbira je vaša – pakete z nastanitvijo si lahko zagotovite glede na vaše želje.
Za tiste, ki pa bi svoje zimske počitnice preživeli »le« ob glasbi, pa so na voljo tako festivalske vstopnice po ceni 89 € (+ provizija), od danes dalje pa so na voljo tudi dnevne vstopnice po ceni 29 € (+ provizija). Festivalske in dnevne vstopnice pa so od danes dalje na voljo tudi na eventim.si.

Zakaj bi na festivalih uživali samo poleti? Uživajte v jasnih zimskih dneh in dolgih, temnih zimskih nočeh z vašo najljubšo glasbo na festivalu Winter Days of Metal!«

Razpored nastopajočih po dnevih:
ponedeljek, 20. 3. 2017
Shining
Serious Black
Malignant Tumour
Tomcat
Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017
Belphegor
Disharmonic Orchestra
Trash Talk
Youth Man
Layment

sreda, 22. 3. 2017
Destruction
Holy Moses
Metalsteel
Minotauro
Mist

četrtek, 23. 3. 2017
Taake
Draconian
Dead Lord
The Devil
Rest In Fear

petek, 24. 3. 2017
Flotsam & Jetsam
Orden Ogan
Dew Scented
Izegrim
Morana

13. 1. 2017

Italijanski black metal band Lorn bo 3. februarja pri založbi I, Voidhanger izdal mini album z naslovom Arrayed Claws. Ta prinaša naslednje skladbe:

Disharmonic Feticism
Abstract Trap
Toybodïm
Süt-aq-Köl
Aus Nebel Turm

18. 10. 2016

Organizatorji festivala Winter Days of Metal, ki se bo odvijal med 19. in 25. marcem 2017 v Bohinjski Bistrici, so napovedali kar štirinajst novih nastopajočih skupin: Belphegor, Destruction, Taake, Disharmonic Orchestra, Milking the Goatmachine, Dew-Scented, Dead Lord, Izegrim, Layment, Metalsteel, Mist, Morana, Total Annihilation in Rest in Fear. Ti se pridružujejo že prej napovedanim Holy Moses, Dead Lord, Flotsam and Jetsam, Draconian, švedskim Shining, Orden Ogan ter The Devil. V prihodnosti bo najavljenih še sedem bandov.

Pakete z različnimi dnevnimi aktivnostmi in večernim dogajanjem že lahko rezervirate tukaj, poskrbljeno pa je tudi za tiste, ki želijo obiskati le koncerte.

24. 8. 2016

Disharmonic Orchestra predstavljajo skladbo The Venus Between Us s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Fear Of Angst.

27. 6. 2016

Legendarni Disharmonic Orchestra so objavili videospot za skladbo Aura s težko pričakovanega novega studijskega albuma Fear Of Angst, ki bo njihov prvi studijski izdelek po Ahead iz leta 2002.



10. 2. 2016

V Areni na Dunaju bodo 18. junija na skupnem koncertu nastopile staroste avstrijske metal scene, Belphegor (na fotografiji), Pungent Stench oziroma Schirenc Plays Pungent Stench, ter Disharmonic Orchestra. Več informacij lahko najdete na tej povezavi.

24. 12. 2014

To soboto bo v klubu ((stereo)) v Celovcu potekal tradicionalni prednovoletni metal koncert, na katerem bodo poleg legendarnih Disharmonic Orchestra nastopili še Doomina in Jakuzi's Attempt. /B.B./

19. 10. 2012
Znan je časovni razpored težko pričakovanega death metal koncerta, ki se bo jutri zvečer odvijal v kranjskem Trainstation Squatu:
20:00 - vrata
20:30 - Plains Of Despair
21:15 - Violent Devoties
22:15 - Penitenziagite
23:15 - Disharmonic Orchestra
/B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana