Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 2. 2024

Japonski doom/death metal veljaki Coffins so obelodanili komad Spontaneous Rot s prihajajočega albuma Sinister Oath, ki izide 29. marca pri Relapse Records. Tracklista:

B.T.C.D.
Spontaneous Rot
Forced Disorder
Sinister Oath
Chain
Everlasting Spiral
Things Infestation
Headless Monarch
Domains of Black Miasma

21. 10. 2022

Bonecarver bodo 11. novembra pri založbi Unique Leader Records izdali album z naslovom Carnage Funeral, ki prinaša naslednje komade:

Carnage Funeral
Ancient Atrocity
The Reckoning
Thorned
Pillars Of Tragedy
Morgue Desecrator
The Red Wake
Horror Disorder
Bereavement

1. 9. 2022

Čikaški ekstremneži Bones so napovedali svoj četrti studijski album Vomit. Ta bo izšel 28. oktobra pri Disorder Recordings, naslovi komadov pa so sledeči:

Beware Of Ghouls
Death Sentence
Noose
Tower Of Skulls
Brazen Bull
Retch
Vomit
Bloodlust
She’s The Woman (Van Halen cover)

Avtorica: Tina Urek
30. 5. 2022

Ameriški industrial/blackened metalci Above and Below bodo naslednji mesec pri Disorder Recordings izdali album Suffer Decay Alone. V ta namen so posneli videospot za pesem Rust, ki si ga lahko ogledate spodaj.

18. 2. 2022

Španci Grave Noise bodo 18. marca pri založbi Art Gates Records izdali drugi album, ki nosi naslov Roots of Damnation, ki prinaša naslednje skladbe:

Rotten System
Fuckcism
Broken Land
The Ghost Plague
Terror
In God We Trash
Disorder
Mass Hysteria
No One Higher
Perpetual Anxiety

21. 1. 2022

Jeseneški art rock band GHB (Grega Habič Band) je prejšnji mesec objavil video za single Monolith, s katerim band zaključuje snemanje nove plošče. Sledi postprodukcija, ki jo je prevzel Matheus Manente, sicer pa sta tokrat pri snemanju na pomoč priskočila Gašper Gantar (Srečna Mladina, Red Five Point Star, Ingoa) na basu in Klemen Markelj (Bipolar Disorder, Drift Into Black, Obidil, ex-Black Diamond, ex-Unspoken) na bobnih.

20. 1. 2022

Klemen Markelj (Bipolar Disorder, Drift Into Black, Obidil, ex-Black Diamond, ex-Unspoken), ki je v preteklosti kot bobnar že sodeloval na več kot 100 albumih in je lani poleti postal polnopravni član ameriške gothic/doom metal zasedbe Drift Into Black, je zelo produktivno vstopil v novo leto. Po lanskem letu, v katerem je sodeloval pri treh albumih, in sicer Extinction Level Event od The Vicious Head Society, Patterns Of Light od Drift Into Black in Fossill Megacosm od Crashed Astro, sta v začetku tega leta izšla še dva albuma, za katera je posnel bobne. Gre za albuma:

A Measure of Meaning od progresivnega rock projekta Majestic Voyage iz ZDA in
Threshold of Madness od italijanske death/thrash metal zasedbe Bipolar Disorder, ki ga lahko poslušate spodaj.

4. 1. 2022

Deeper Graves, experimental/ambient/instrumental/shoegaze solo projekt Jeffa Wilsona (Chrome Waves, ex-Nachtmystium, ex-Wolvhammer, ex-Abigail Williams), bo 28. januarja pri Disorder Recordings izdal svoj 2. album, ki bo nosil naslov The Colossal Sleep. Tega že lahko naročite preko Bandcampa, na voljo za poslušanje pa je že tudi pesem Distant Fires.

21. 9. 2021

Tudi belgijski blackened/death metalci Goat Torment so minuli teden razkrili nov komad s svojega prihajajočega albuma Forked Tongues. Komad nosi naslov Disorder and Disruption.

30. 8. 2021

Belgijski blackened/death metalci Goat Torment so razkrili naslovni komad in druge podrobnosti prihajajočega albuma z naslovom Forked Tongues, ki bo izšel 29. oktobra pri Season of Mist. Na albumu bodo naslednji komadi:

Pantheon Of Devourment
Disorder And Disruption
Cursed
Forked Tongues
The Road To Oblivion
Profanation
Deceitful Faith
Ravenous Ghouls
Charnel Houses

11. 8. 2021

Ameriški doomgaze/post-black metal trio Altars Of The Moon, v katerem sodelujejo sedanji in nekdanji člani Uada, Chrome Waves in Wolvhammer, je napovedal debitantski EP Brahmastra, ki bo 20. avgusta izšel v digitalnem formatu pri založbi Disorder Recordings. Na Bandcampu že lahko prisluhnete otvoritveni skladbi Brahmastra Pt. 1.

Skupino iz Portlanda v Oregonu sestavljajo Nate Verschoor (Uada), Jeff Wilson (Chrome Waves, Deeper Graves, ex-Wolvhammer) in Heath Rave (Lotus Thrones, ex-Wolvhammer).

6. 7. 2021

Norveški black metalci Mayhem so objavili vizualizer za komad Everlasting Dying Flame, ki je del prihajajočega EP-ja Avatistic Black Disorder/ Kommando.

Avtorica: Tina Urek
4. 6. 2021

Tudi legendarni black metalci Mayhem bodo 9. julija izdali nov izdelek, in sicer EP z naslovom Atavistic Black Disorder / Kommando. Na tej izdaji bodo štiri priredbe, dva bonus komada z aktualnega celovečerca Daemon in en neizdan komad (Voces Ab Alta), ki je bil razkrit včeraj. Prednaročilo lahko oddate v spletni trgovini Mayhem, komad pa slišite spodaj.

10. 5. 2021

Letošnje leto se z novo glasbo vračajo legendarni black metalci Mayhem. 9. julija bo pri Century Media izšel EP Atavistic Black Disorder / Kommando. V večjem deležu bodo na izdaji priredbe njim ljubih zasedb, poleg tega pa so našli prostor tudi za 3 svoje komade, in sicer za povsem novega Voces Ab Alta ter dva bonus komada z aktualnega celovečerca Daemon.

Avtorica: Tina Urek
29. 3. 2021

Nemški moderni death metalci Betrayal bodo 16. aprila pri založbi Rising Nemesis Records izdali plošček z naslovom Disorder Remains. Tukaj lahko prisluhnete naslovnemu komadu.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška