Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
31. 8. 2022

Norveški heavy metalci Tonic Breed predstavljajo video za komad No Rocks on the Scotch z zadnjega EP-ja z naslovom Fuel The Fire. Kot gosta pri skladbi sta sodelovala vokalist Björn Strid (Soilwork) in bobnar Martin Skriubakken (Endezzma).

2. 6. 2021

Norveški black/thrash metalci Vulture Lord s člani bandov Urgehal, Carpathian Forest, Beastcraft in Endezzma ter glasbo, ki jo je nekoč ustvaril leta 2012 preminuli Trondr Nefas, predstavljajo drugi single oziroma besedilni video prihajajočega albuma Desecration Rite. Single nosi naslov Stillborn Messiah.

25. 11. 2020

Norveški black metalci Endezzma bodo 22. januarja izdali svoj tretji studijski album. The Archer, Fjord and The Thunder bo prinesel sledeče komade:

The Awakening
The Name of the Night is a Strong Tower
Anomalious Abomination
The Archer, Fjord and the Thunder
Formless and Void
Garden ov Heathen
Wild Glorior Death
Open Your Eyes and Stab the Sight
Arrows of Equilibrium
Closure

Avtorica: Tina Urek
30. 10. 2020

Norveška black metal zasedba Endezzma napoveduje svoj tretji studijski album The Archer, Fjord And The Thunder, ki bo izšel 22. januarja 2021 pri založbi Dark Essence Records. Za miks in mastering je ponovno poskrbel Tore Stjerna (Mayhem, Watain, Nominon, Dødsfall, Tribulation).

Tracklista albuma je sledeča:
The Awakening
The Name Of The Night Is A Strong Tower
Anomalious Abomination
The Archer, Fjord And The Thunder
Formless And Void
Garden Ov Heathen
Wild Glorior Death
Open Your Eyes And Stab The Sight
Arrows Of Equilibrium
Closure

24. 2. 2020

V petek so iz tabora Metaldays prišle nove potrditve bandov za letošnjo edicijo festivala. V Tolmin se tako vračajo Cradle Of Filth, poleg njih pa se zajetnemu kupčku nastopajočih pridružujejo še Endezzma, Evoken, Fleshcrawl in Shores Of Null. Tako hitro kot se bliža poletje, pa se prodajajo tudi vstopnice. V prodajo naj bi šlo še zadnjih 2000 tedenskih kart, zato si hitro zagotovite svojo.

Avtorica: Tina Urek
18. 2. 2019

Švedsko-norveški black metal dvojec Dødsfall, v katerem sodelujeta Is (Sorrowful, ex-Engrave, ex-Kvalvaag) in Telal (Astaroth, Kvalvaag, Troll, ex-Endezzma), je objavil videospot za skladbo Grå Himlar z novega albuma Døden Skal Ikke Vente, ki je izšel konec januarja pri založbi Osmose Productions.

Tracklista je sledeča:
Hemlig vrede
Tåkefjell
Svarta drömmar
Grå himlar
Kampsalmer
I de dødens øyne
Ødemarkens mørkedal
För alltid i min sjæl
Ondskapelse
Skogstrollet

23. 1. 2019

Švedska gothic metal/dark rock skupina Tiamat se je med božičnimi prazniki kot zadnja pridružila naboru nastopajočih na letošnjem festivalu Dark Easter Metal Meeting, ki ga bo 20. in 21. aprila gostilo prizorišče Backstage v Münchnu.

Na njegovih treh odrih bodo nastopili še Triptykon, Unleashed, Tsjuder, Taake, Necrophobic, Harakiri for the Sky, Advent Sorrow, Darkened Nocturn Slaughtercult, Midnight, Dornenreich, The Ruins of Beverast, Helheim, Gehenna, Nocte Obducta, Thulcandra, Waldgeflüster, Sear Bliss, Possession, Urn, Dawn of Disease, Lik, Endezzma, Imperial Triumphant, Firtan, Mord'A'Stigmata (zamenjava za Baest), Karg, Décembre Noir, Infestus, Essenz, Thormesis, Goath, Convictive in Dead Alone.

Pošla je tudi že približno polovica festivalskih vstopnic, ki so v predprodaji na voljo prek Eventima ter strani Backstage.eu in München Ticket. Dnevne vstopnice niso predvidene in zato niso v prodaji. Več informacij o dogodku najdete v našem napovedniku, na Facebooku ali na uradni spletni strani festivala.

4. 1. 2018

Znan je predvideni dnevni razpored nastopajočih bandov, ki bodo med 31. januarjem in 4. februarjem v Bohinjski Bistrici nastopili na drugi izvedbi festivala Winter Days of Metal.

Četrtek, 1. februar:

Fleshless, Arkona, Skálmöld, Srd, Carnage Calligraphy, +1

Petek, 2. februar:

Grailknights, Dropkick Murphys, Gaahls Wyrd, Hour of Penance, Ritual Day, Infected Chaos

Sobota, 3. februar:

Milking the Goatmachine, Asphyx, Ahab, Endezzma, Immorgon, Novacrow


Vstopnice so na voljo v spletni trgovini MH Shop, preko sistema Eventim in na vseh bencinskih servisih Petrol po Sloveniji. Ponudbo nastanitev in prostočasnih paketov lahko preverite pri Turističnem društvu Bohinj, ki je partner festivala (vse informacije najdete na tej povezavi).

Tukaj pa lahko dogodek spremljate na Facebooku.

23. 11. 2017

Organizatorji festivala Winter Days of Metal sporočajo:

»Dragi prijatelji,
čakanja je konec. Veseli smo, da lahko objavimo zadnje nastopajoče glasbene skupine, ki se nam bodo pridružile na festivalu Winter Days of Metal 2018.

Naše največje presenečenje je glasbena skupina, katere glavni cilj je igranje glasbe, ki ustvari vzdušje vsi za enega, eden za vse; s svojo glasbo želijo pritegniti prav vse poslušalce, da se jim pridružijo in seveda, da uživajo v njihovi glasbi. In vse to počnejo že od leta 1996! Dropkick Murphys! Skupina ni ravno ekskluzivno v metal žanru, so pa vseeno zelo zanimiva in več kot pričakovana popestritev našega festivalskega line-upa, ki je seveda v prvi vrsti namenjen zimi in zimski zabavi! Sami zase pravijo, da v pravem vzdušju postanejo obiskovalci oz.poslušalci in nastopajoča glasbena skupina; ali z drugimi besedami, njihov oder in njihov mikrofon je tudi vaš. Si upate preizkusiti to tezo?

Drugo presenečenje - skupina Ahab se nam bo prav tako pridružila na odru festivala WDoM 2018! Skupina praznuje že desetletje dooma in melanholije. Ne gre jih zamuditi!

Iz mrzlega severa se nam bo pridružila tudi vojska šestih Islandcev in nas popeljala naravnost v boj! Tukaj so Skálmöld!!! Ker mi vemo, da prave zgodbe o Vikingih lahko pripovedujejo le sami Vikingi! Pridružite se jim v boju!

In to še ni vse! Kaj pravite na najstarejši kitajski black/death metal? Legenda pravi, da je nekje na začetku tisočletja vstalo nekaj kitajskih lordov black metala. Vedeli so, da so na pravi poti in ime jim je bilo Ritual Day. Pripravite se na udarno dozo metala naravnost iz Kitajske!

In nenazadnje so tukaj še Endezzma - the world known as death, kot si sami pravijo. Niste prepričani? Obstaja le en način, da se prepričate na lastne oči.

Vstopnice so na voljo tukaj. Prav tako so še vedno na voljo cenovno resnično ugodni paketi, ki ponujajo nepozabne počitnice na smučišču Vogel ali v Vodnem Parku Bohinj; rezervacije pa so možne na tej povezavi.

Se vidimo na WDoM 2018!«

3. 12. 2012
Endezzma so objavili video za komad Junkyard Oblivion z albuma Erotik Nekrosis. /P.G./

13. 11. 2012
Spodaj lahko poslušate komad Junkyard Oblivion black metal zasedbe Endezzma. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
11. 10. 2012
Norveški black metalci Endezzma bodo 28. novembra pri založbi Agonia Records izdali debitantski album z naslovom Erotik Necrosis. Izdelek so ustvarila kultna imena norveške black metal scene: Morten Shax (vokal), pokojni Thondr Nefas (Urgehal – kitara), Matis Malphass (Beastcraft – kitara), Sregroth (Urgehal – bass) in Carl Balam (Nattefrost – bobni), ponuja pa naslednje komade:
Junkyard Oblivion
Enigma Of The Sullen
Against Them All
Swansong Of A Giant
Hollow
Krossing Rubikon
Soulcleansing
/T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška