Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 3. 2024

Sredi marca je izšel najnovejši plošček power metalcev Sonata Arctica z naslovom Clear Cold Beyond. Septembra bo band iz Finske nov album oboževalcem predstavil tudi v živo, saj se odpravlja na turnejo po Evropi. Z njimi se bodo na pot podali še Firewind, Tungsten in Serious Black. Kje vse boste lahko zasedbe ujeli v živo, preverite na sliki.

12. 1. 2024

Grški power metalci Firewind bodo danes ob 16. uri premierno predstavili videospot za komad Fallen Angel, ki je del prihajajočega albuma z naslovom Stand United. Tracklista:

Salvation Day
Stand United
Destiny Is Calling
The Power Lies Within
Come Undone
Fallen Angel
Chains
Land of Chaos
Talking in Your Sleep
Days of Grace

28. 9. 2023

Power metal predstavniki Masterplan in Firewind so združili moči in se v začetku naslednjega leta odpravljajo na co-headlinersko turnejo po Evropi. Nam najbližje se bosta zasedbi ustavili 12. marca na Dunaju.

21. 7. 2023

Grški power metalci Firewind bodo danes ob 15. uri premierno predstavili live videospot za komad Maniac, ki je del prihajajočega koncertnega albuma z naslovom Still Raging.

5. 7. 2023

Grški power metalci Firewind ob 20. obletnici delovanja napovedujejo izid koncertnega albuma z naslovom Still Raging. Plošček je bil posnet v Principal Club Theater v domači Grčiji, izšel pa naj bi 1. septembra pri založbi AFM Records, medtem ko so prednaročila že možna.

Spodaj lahko že preverite posnetek za komad Orbitual Sunrise, ki je nastal prav na tem koncertu.

26. 1. 2022

Švedski simfonični metalci Eleine so podpisali za Atomic Fire Records, kjer bo izšel njihov naslednji dolgometražec. Sicer pa še band pravi, da bo letos na turneji skupaj z zasedbo Firewind nastopil na več festivalih in turneji po Finskem, preden se bo pridružil kolegom Sonata Arctica kot posebni gost na njihovi evropski akustični turneji: »Pri tem novem sodelovanju se počutimo zelo samozavestni in smo zelo ponosni,« pravi Ekberg in dodaja, »medtem ko delamo na našem naslednjem celovečernem albumu, bomo zaradi skupne evropske turneje s Sonata Arctica jeseni/pozimi 2022 še naprej delali na izdaji akustičnega EP-ja.«

3. 11. 2021

Grški heavy/power metalci Firewind so preko AFM Records izdali single New Found Power.

16. 4. 2021

Znani basist Steve DiGiorgio je sodeloval s projektom ScreaMachine. Njegovo igranje boste slišali v komadu Wisdom of the Ages, pri katerem so sodelovali še s Herbiem Langhansom (vokal/Sonic Haven, Firewind).

Avtorica: Tina Urek
19. 3. 2021

Guru fretless basa in član thrash starešin Testament, Steve Di Giorgio, se je italijanskim heavy metalcem ScreaMachine pridružil pri tretjem digitalnem singlu zasedbe. Skladba Wisdom of the Ages bo na istoimenskem prvencu izšla 9. aprila pri založbi Frontiers Records. Poleg Di Giorgia je pri singlu sodeloval tudi Herbie Langhans (Sonic Haven, Firewind), ki je pesmi podaril svoj glas. Pesmi še ni mogoče slišati, vendar lahko album naročite tukaj.

Avtorica: Tina Novaković
4. 5. 2020

Firewind predstavljajo videospot za komad Welcome To The Empire, ki se nahaja na prihajajočem samonaslovljenem dolgometražcu. Ta izide 15. maja pri AFM Records.

 

 

Avtorica: Tina Urek
7. 4. 2020

Primal Fear so nedavno končali s snemanjem svojega trinajstega studijskega albuma z naslovom Metal Commando, ki bo izšel 17. julija pri založbi Nuclear Blast, prvi single Along Came The Devil pa bo na voljo že 15. maja. Album je produciral Mat Sinner, medtem ko je za miks tudi tokrat poskrbel Jacob Hansen (Volbeat, Pretty Maids, Amaranthe, Delain).

Skupino trenutno sestavljajo vokalist Ralf Scheepers (ex-Gamma Ray, ex-Tyran' Pace), kitaristi Tom Naumann (Sinner, Mat Sinner), Alexander Beyrodt (Jorn, Silent Force, Mat Sinner, Voodoo Circle, ex-Sinner) in Magnus Karlsson (Magnus Karlsson's Free Fall, The Ferrymen, Allen/Olzon), basist Mat Sinner (Sinner, Mat Sinner, Voodoo Circle, Jorn, Silent Force) ter bobnar Michael Ehré (Gamma Ray, The Unity, ex-Firewind, ex-Metalium).

2. 4. 2020

Firewind so objavili videospot za single Rising Fire s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 15. maja pri založbi AFM Records.

23. 3. 2020

Firewind, ki so pred kratkim zamenjali nekaj članov, bodo 15. maja izdali nov, samonaslovljen album. Plošček bo ponujal sledeče komade:

Welcome To The Empire
Devour
Rising Fire
Break Away
Orbitual Sunrise
Longing To Know You
Perfect Stranger
Overdrive
All My Life
Space Cowboy
Kill The Pain

Avtorica: Tina Urek
12. 3. 2020

Zasedba Firewind je ostala brez dveh članov. Zaradi želje po karieri producenta/studijskega inženirja je band zapustil kitarist/klaviaturist Bob Katsionis, zaradi osebnih razlogov pa se je poslovil tudi vokalist Henning Basse. Slednjega je že nadomestil Herbie Langhans, ki je sodeloval tudi z Avantasio in Sinbreed. Firewind tako zaenkrat nadaljujejo kot štiričlanski band, saj je klaviature za prijajaoči album posnel Gus G.

Avtorica: Tina Urek
17. 12. 2019

Zasedba We Sell The Dead, ki jo med drugim sestavljata Niclas Engelin (In Flames, Engel) in Apollo Papathanasio (Firewind), bo 21. februarja pri založbi earMusic izdala prvenec Black Sleep. Na njem bodo naslednji komadi:

Caravan
Across The Water
Black Sleep
Carved In Stone
The Light
Hour Of The Wolf
River In Your Blood
Nightmare And Dream
Scars In My Heart
Shallow Grave

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška