Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 3. 2024

Iz tabora zasedbe Skid Row sporočajo, da so se razšli z vokalistom Erikom Grönwallom. Grönwall je bil član banda od leta 2022, vzrok prekinitve sodelovanja pa naj bi bile zdravstvene težave pevca. Na vokalih naj ga bi za nekaj prihajajočih nastopov zamenjala Lizzy Hale (Halestorm).

10. 10. 2023

Talentirana kitaristka Sophie Lloyd je objavila nov video za skladbo Imposter Syndrome, ki je nastal v sodelovanju s Lzzy Hale, članico ameriškega rock banda Halestorm.

2. 6. 2023

Novembra bo v zagrebški Tvornici Kulture ponovno vroče. V sklopu evropske turneje se bodo 22. novembra tam ustavili Halestrom, z njimi pa bodo nastopili še Black Veil Brides

28. 4. 2022

Rock velikani Alter Bridge se bodo novembra in decembra mudili po Evropi. Na turnejo se odpravljajo skupaj s Halestorm in Mammoth WVH, nam najbližje pa se bodo ustavili 26. novembra v Zagrebu (Dom Sportova) in 28. novembra na Dunaju (Stadthalle).

Avtorica: Tina Urek
21. 7. 2021

The Picturebooks predstavljata videospot za najnovejši single Catch Me If You Can, v katerem se jima je na gostujočih vokalih pridružil Chris Robertson iz skupine Black Stone Cherry. Gre za skladbo s prihajajočega albuma z naslovom The Major Minor Collective, ki bo izšel 3. septembra pri založbi Century Media Records.

Na albumu poleg Robertsona sodelujejo tudi The Well, Neil Fallon (Clutch), Dennis Lyxzen (Refused, INVSN), Lzzy Hale (Halestorm), Elin Larsson (Blues Pills), Jon Harvey (Monster Truck), Erlend Hjelvik (Hjelvik, ex-Kvelertak) in drugi.

2. 7. 2021

Britanski rockerji Inglorious bodo 10. septembra pri Frontiers Music Srl izdali prvi album s priredbami Heroine, na katerem se bodo poklonili nekaterim od svojih priljublenih ženskih izvajalcev, kot so Halestorm, Heart, Cyndi Lauper, Tina Turner in Whitney Houston. Vokalist Nathan James pravi, da bodo določen odstotek od prodaje namenili dobrodelni organizaciji Women's Aid, ki si prizadeva za odpravo nasilja nad ženskami v družini.

Spodaj si že lahko ogledate tudi videospot za priredbo novejše uspešnice Miley Cyrus z naslovom Midnight Sky.

Tracklista je sledeča:
Queen Of The Night (Whitney Houston)
Barracuda (Heart)
Midnight Sky (Miley Cyrus)
Nutbush City Limits (Tina Turner)
Bring Me To Life (Evanescence)
Fighter (Christina Aguilera)
I'm With You (Avril Lavigne)
I Hate Myself For Loving You (Joan Jett)
I Am The Fire (Halestorm)
Time After Time (Cyndi Lauper)
Uninvited (Alanis Morissette)

24. 8. 2020

Apocalyptica so sodelovali z Lzzy Hale (Halestorm) in v petek predstavili single Talk To Me. Gre za prvi vokalni komad zasedbe po kar nekaj časa, saj je aktualni plošček Cell-0 izključno instrumentalen.

 

Avtorica: Tina Urek
17. 8. 2020

Evanescence so objavili nov single Use My Voice. Pri refrenu so se Amy Lee pridružile še nekatere druge ženske glasbenice, med drugimi so to Taylor Momsen (The Pretty Reckless), Lzzy Hale (Halestorm) in Sharon Del Adel (Within Temptation).

Avtorica: Tina Urek
25. 5. 2020

Corey Taylor, vodilna sila legendarnih Slipknot ter Stone Sour, je pretekli teden najavil izdajo debitantskega solo albuma. Taylor je v času karantene delal z glasbeniki, ki ga tudi sicer spremljajo na njegovih koncertih, in skupaj so uspeli posneti kar 25 komadov. Pesmi so dejansko material, ki je bil pisan ali za Slipknot ali za Stone Sour, pa nikakor ni pasal enemu ali drugemu projektu. Poleg ustaljene zasedbe bo na albumu kar nekaj gostov, a plošček žal ne bo izšel pred prihodnjim letom. Tukaj lahko pogledate enourni posnetek pogovorne oddaje z Lzzy Hale (Halestorm), Raise Your Horns, v kateri je Corey javno najavil že omenjeni plošček (od 52. minute dalje).

Avtorica: Tina Urek
4. 5. 2020

Mongolska senzacija The Hu je skupaj z Lzzy Hale (Halestorm) ustvarila komad Song Of Women. Ta se bo nahajal na posebni izdaji aktualnega ploščka The Gereg, ki bo izšel 10. julija.

Avtorica: Tina Urek
27. 1. 2020

In This Moment predstavljajo videospot za skladbo The In-Between s prihajajočega sedmega studijskega albuma z naslovom Mother, ki bo izšel 27. aprila za Roadrunner Records/Atlantic. Na novem albumu gostujejo tudi Lzzy Hale (Halestorm), Taylor Momsen (The Pretty Reckless) in Joe Cotella (Ded).

Mother prinaša sledeče skladbe:
The Beginning - Interlude
Fly Like An Eagle
The Red Crusade - Interlude
The In-Between
Legacy
We Will Rock You (feat. Lzzy Hale & Taylor Momsen)
Mother
As Above So Below
Born In Flames
God Is She
Holy Man
Hunting Grounds (feat. Joe Cotella)
Lay Me Down
Into Dust

4. 9. 2019

Edge Of Paradise bodo 8. novembra pri Frontiers Music Srl izdali novi studijski album z naslovom Universe, ki ga je produciral Mike Plotnikoff (Halestorm, Three Days Grace), medtem ko je bil za miks zadolžen Jacob Hansen (Amaranthe, Volbeat, Pretty Maids).

Universe prinaša naslednje skladbe:
Fire
Electrify
Universe
Alone
Hollow
World
Perfect Disaster
Face Of Fear
Stars
Burn The Sun

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma.

24. 7. 2018

Halestorm so objavili skladbo Do Not Disturb z novega studijskega albuma z naslovom Vicious, ki izide ta petek.

5. 7. 2018

Spodaj si lahko pogledate videospot za komad Black Vultures, ki se nahaja na prihajajočem albumu zasedbe Halestorm. Vicious izide 27. julija pri Atlantic. 

 

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
26. 6. 2018

Tukaj lahko prisluhnete novemu singlu Black Vultures, ki se nahaja na prihajajočem albumu zasedbe Halestorm. Vicious izide 27. julija.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb