Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

10. 1. 2022

Death metal superskupina Malefic Throne bo konec januarja preko Hells Headbangers na vinilu, kaseti in zgoščenki izdala samonaslovljeni EP. Melafic Throne so:

kitarist Gene Palubicki (Perdition Temple, Angelcorpse, Blasphemic Cruelty),
vokalist/basist Steve Tucker (Morbid Angel, Warfather),
bobnar John Longstreth (Origin, Hate Eternal, ex-Angelcorpse).

10. 12. 2021

Tehnična death/black metal trojica Pyrrhic Salvation za 18. februar napoveduje EP Manifestum I. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Hate Eternal, Artificial Brain, Ulcerate, Immolation, Spawn of Possession ali Blotted Science. Tracklista je naslednja:

Void Mass Revulsion
A Martyr…
…to Never Awaken
Revelations of Agonies to Come
Those That Dwell

4. 6. 2021

Darkthrone predstavljata besedilni video za prvi single Hate Cloak s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Eternal Hails, ki izide 25. junija pri založbi Peaceville Records.

3. 5. 2021

Ameriška blackened death metal zasedba Pessimist je trenutno v studiu Black Attack v Los Angelesu, kjer so pričeli s snemanjem četrtega studijskega ploščka. Keys To The Underworld nastaja ob pomoči Ire Blacka, bandu pa se je kot bobnar pridružil Tim Yeung (I am Morbid, Divine Heresy, Hate Eternal idr.). Plošček bo konec leta izšel pri založbi Season Of Mist, bo pa zagotovo težko pričakovan, saj gre za prvo dolgometražno izdajo po letu 2002.

Avtorica: Tina Urek
19. 4. 2021

Cannibal Corpse so pretekli petek pri založbi Metal Blade Records izdali svoj najnovejši studijski album Violence Unimagined, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. To je obenem tudi njihov prvi album z novim kitaristom Erikom Rutanom (Hate Eternal, ex-Morbid Angel, ex-Ripping Corpse).

Violence Unimagined ponuja naslednje skladbe:
Murderous Rampage
Necrogenic Resurrection
Inhumane Harvest
Condemnation Contagion
Surround, Kill, Devour
Ritual Annihilation
Follow The Blood
Bound And Burned
Slowly Sawn
Overtorture
Cerements Of The Flayed

3. 2. 2021

Death metal velikani Cannibal Corpse bodo 16. aprila pri Metal Blade Records izdali že 15. studijski album, naslovljen Violence Unimagined. Tokrat se klasični zasedbi, ki jo sestavljajo Alex Webster (bass), Paul Mazurkiewicz (bobni), George »Corpsegrinder« Fisher (vokal) in Robb Barret (kitara), pridružuje sveža kri, in sicer kitarist Erik Rutan. Slednji je v metal svetu poznan predvsem kot ustanovni član (kitara, vokal) zasedbe Hate Eternal in producent, saj je poskrbel za produkcijo 4 albumov od Cannibal Corpse, podpisal pa se je tudi pod izdaje zasedb Goatwhore in Belphegor.

Zasedba je že predstavila prvi komad z naslovom Inhumane Harvest, celoten pogled na naslove pa je sledeč:
Murderous Rampage
Necrogenic Resurrection
Inhumane Harvest
Condemnation Contagion
Surround, Kill, Devour
Ritual Annihilation
Follow The Blood
Bound And Burned
Slowly Sawn
Overtorture
Cerements Of The Flayed

Avtorica: Tina Urek
9. 7. 2019

Vodilna avstralska deathcore zasedba Thy Art Is Murder je posnela videospot za novi single Make America Hate Again s petega studijskega albuma z naslovom Human Target, ki bo izšel 26. julija pri založbi Nuclear Blast. Na albumu se prvič predstavi novi bobnar Jesse Beahler (ex-Black Crown Initiate, ex-Jungle Rot), ki se je skupini pridružil v začetku letošnjega leta. Za produkcijo je bil ponovno zadolžen Will Putney (Aversions Crown, For Today, The Acacia Strain, Fit For An Autopsy).

Human Target ponuja sledeče skladbe:
Human Target
New Gods
Death Squad Anthem
Make America Hate Again
Eternal Suffering
Welcome Oblivion
Atonement
Voyeurs Into Death
Eye For An Eye
Chemical Christ

4. 7. 2019

Hate Eternal so objavili besedilni video za naslovno skladbo aktualnega albuma Upon Desolate Sands, izdanega oktobra lansko leto pri založbi Season Of Mist.

Ameriški death metalci se septembra skupaj z Nile, Vitriol in Omophagia podajajo na evropsko turnejo, v sklopu katere se bodo najbližje našim krajem ustavili 14. 9. na Dunaju (Szene), 16. 9. v Münchnu (Backstage), 19. 9. v Milanu (Slaughter Club) in 21. 9. v San Dona Di Piave (Revolver).

10. 6. 2019

Avstralska deathcore mašina Thy Art Is Murder bo 26. julija izdala album z naslovom Human Target. Spodaj lahko prisluhnete komadu Death Squad Target, ki bo na ploščku poleg sledečih komadov:
Human Target 
New Gods 
Death Squad Anthem 
Make America Hate Again
Eternal Suffering
Welcome Oblivion
Atonement
Voyeurs Into Death
Eye For An Eye
Chemical Christ

Avtorica: Tina Urek
19. 10. 2018

Finski okultisti Mansion predstavljajo videospot za skladbo Wretched Hope s težko pričakovanega debitantskega albuma z naslovom First Death Of The Lutheran, ki bo izšel 16. novembra pri založbi I Hate Records.

Tracklista je sledeča:
Wretched Hope
Lutheran
The Eternal
1933
First Death

4. 10. 2018

Hate Eternal predstavljajo skladbo All Hope Destroyed z novega studijskega albuma Upon Desolate Sands, ki bo izšel 26. oktobra pri založbi Season Of Mist.

11. 9. 2018

Hate Eternal so razkrili skladbo Nothingness Of Being s prihajajočega studijskega albuma Upon Desolate Sands, ki bo izšel 26. oktobra pri založbi Season Of Mist.

16. 8. 2018

Hate Eternal so napovedali novi album. Upon Desolate Sands bo izšel 26. oktobra pri založbi Season Of Mist, na njem pa bodo sledeči komadi:

The Violent Fury
What Lies Beyond
Vengeance Striketh
Nothingness Of Being
All Hope Destroyed
Portal Of Myriad
Dark Age Of Ruin
Upon Desolate Sands
For Whom We Have Lost

Avtorica: Tina Urek
7. 6. 2018

Čez dober mesec dni se v Tolminu pričenja festival Metaldays. Na uradni strani festivala je že objavljen trenutni running order, ki pa se seveda lahko do samega festivala še spremeni. Prav tako so organizatorji obvestili o dveh odpovedih in sicer Metal Allegiance ter Hate Eternal. Obe zasedbi sta odpovedali celotno poletno festivalsko turnejo. Ker pa sta se odpovedi zgodili tako blizu festivala, žal ni bilo mogoče najti primernih bendov, ki bi ju nadomestili. Organizatorji prav tako vabijo vse, da si čim prej kupite vaše festivalne vstopnice, ker vse kaže, da bo festival ponovno razprodan. 

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija