Na današnji dan
1982
Luč sveta ugleda single The Number of the Beast zasedbe Iron Maiden
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 3. 2023

Švedski epic doomerji Isole so v petek pri Hammerheart Records izdali svoj osmi studijski dolgometražec Anesidora. Za skladbo The Songs of the Whales so posneli videospot, ki si ga lahko zavrtite spodaj, sicer pa album obsega naslednje skladbe:

The Songs of the Whales
Forgive Me
Monotonic Scream
Twisted Games
In Abundance
Open Your Mind
Vanity

11. 1. 2023

Domači progresivci Hei'An so med zadnjimi potrjenimi bandi za festival 70000tons of Metal, ki se bo letos odvijal med 30. januarjem in 3. februarjem na križarjenju z Miamija na Floridi do kraja Bimini na Bahamih.

Poleg Hei'An so organizatorji letos najavili še Deathless Legacy, Empress, Isole, Atrocity, Amberian Dawn, Nothgard, Cancer, Wolfchant, Elvenking in Batushka. Vsi nastopajoči so objavljeni tukaj.

19. 3. 2020

Švedski doom/death metal projekt Soliloquium je v začetku tega tedna pri Rain Without End Records izdal nov studijski album Things We Leave Behind, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

V Soliloquium trenutno sodelujejo kitarist/vokalist Stefan Nordström (Desolator), basist Jonas Bergkvist (Desolator, Wolfcross) in bobnar Victor Parri (Desolator, Isole, Valkyrja, Neuronaut), medtem ko na novem albumu gostujeta tudi Mikko Heikkilä (Dawn Of Solace, Kaunis Kuolematon, ex-Sinamore) in Joakim Rudemyr (Desolator, Within The Fall).

18. 12. 2019

Reški grinderji Bolesno Grinje prihodnje leto slavijo 20. obletnico delovanja, ki jo bo pospremil izid njihovega zadnjega albuma The Last Grinjober, saj bo skupina prenehala z delovanjem in se s to gesto tudi poslovila od svojih zvestih oboževalcev. Miks in mastering novega albuma je opravil William Blackmon (Victims, This Gift Is A Curse, Isole, Children Of Fall), medtem ko bosta za izid poskrbeli založbi Sumoggu Records in Fucking Kill Records.

Za pokušino je skupina že objavila tudi prvi single Strvinari, ki mu lahko prisluhnete na tej povezavi.

18. 9. 2019

Ereb Altor predstavljajo skladbo Prepare For War, tretji single z novega studijskega albuma Järtecken, ki bo izšel v petek pri založbi Hammerheart Records.

20. 8. 2019

Švedska epic doom metal zasedba Isole bo 30. avgusta pri založbi Hammerheart Records izdala svoj novi dolgometražni album z naslovom Dystopia, ki mu lahko že v celoti prisluhnete na tej povezavi.

19. 8. 2019

Švedska viking metal zasedba Ereb Altor, v kateri sodelujejo člani doomerjev Isole, predstavlja skladbo Queen Of All Seas s prihajajočega albuma Järtecken, ki bo izšel 20. septembra pri založbi Hammerheart Records.

Järtecken prinaša naslednje skladbe:
Avgudadyrkans Väg
Queen Of All Seas
Alliance In Blood
Chained
My Demon Inside
Prepare For War
Hvergelmir
With Fire In My Heart...
...And Blood On My Hand
Av Blod Är Jag Kommen (Bonus Track)
Sacrifice (Bonus Track)

Ereb Altor so posneli tudi videospot za skladbo With Fire In My Heart, ki je na voljo spodaj.

18. 7. 2019

Švedska epic doom metal zasedba Isole predstavlja videospot za otvovitveno skladbo Beyond The Horizon z novega studijskega albuma z naslovom Dystopia, ki bo izšel 30. avgusta pri založbi Hammerheart Records.

Dystopia prinaša naslednje skladbe:
Beyond The Horizon
Written In The Sand
The Beholder
You Went Away
Forged By Fear
Galenskapens Land
Nothingness

6. 2. 2015
Vigilance so objavili drugo skladbo s prihajajočega novega albuma The Hounds Of Megiddo, ki bo izšel v sodelovanju z založbama Dying Victims Productions in Witches Brew. Gre za priredbo skladbe Sacrifice, ki jo v originalu izvajajo nesporni predvozači današnje black metal scene - legendarni Bathory. Miksanje albuma so zaupali Philipu Svennefeltu (Witchgrave, Portrait, Hands Of Orlac), za mastering pa je poskrbel vsestranski Magnus »Devo« Andersson (Marduk, Lord Vicar, Dodsfall, Isole, Funeral Mist). /B.B./

26. 1. 2015
Vigilance so razkrili naslovnico prihajajočega novega albuma The Hounds Of Megiddo, ki naj bi izšel na vinilu pri Dying Victims Productions predvidoma marca, pri Witches Brew pa bo kasneje dosegljiv še v CD formatu. Za miks albuma je bil zadolžen Philip Svennefelt (Witchgrave, Portrait, Hands Of Orlac), medtem ko bo za mastering poskrbel Magnus »Devo« Andersson (Marduk, Lord Vicar, Dødsfall, Isole, Funeral Mist). Tracklista je sledeča:
Hounds Of Megiddo
The Lidless Eye
Satan's Funeral
Storming The Underground
The Enchanter
Zloba
The Devil Rides Out
Tower Of Black Sorcery
Sacrifice
Prva skladba in več informacij naj bi bilo objavljenih v kratkem. /B.B./

13. 11. 2014
Isole predstavljajo The Calm Hunter, naslovno skladbo prihajajočega šestega albuma, ki bo izšel 28. novembra. /P.G./

21. 10. 2014
Švedski doomerji Isole predstavljajo skladbo Dead To Me (The Destroyer Part I) s prihajajočega šestega studijskega izdelka, ki bo luč sveta ugledal 28. novembra in nosil naslov The Calm Hunter. /P.G./

5. 3. 2014
Britanska eksperimentalna doom metal zasedba Esoteric se v začetku prihodnjega meseca odpravlja na evropsko turnejo, na kateri bo predstavljala svoj aktualni dvojni album z naslovom Paragon Of Dissonance. Na večini datumov jih bo spremljala švedsko-čilska epic doom ekipa Procession, na določenih koncertih pa se jim bodo kot posebni gostje pridružili še Isole oziroma Indesinence. /B.B./

10. 2. 2014
Perennial Isolation bodo v sredo izdali prvenec z naslovom Conviction of Voidness. /P.G./

24. 10. 2011
V današnji oddaji Metal detektor bomo preverili, kaj je izšlo novega in zanimivega. Začeli bomo kar s sludgeom in doomom v istem loncu, ta sliši na ime Black Cobra. Sledijo old school thrasherji Antichrist, pa Megadeth, ki so svoj 13. album naslovili ... eh, Th1rt3en in Charred Walls Of The Damned, zasedba, v kateri delujejo spoštovana imena metal scene. Iced Earth na novem albumu predstavljajo novega vokalista, v minutah za doom pa tokrat presenečajo Isole. Tuomas Saukkonen je neumoren tudi z Black Sun Aeon, izpustili ne bomo niti novih Insomnium, novega Cradle Of Filth EP-ja Evermore Darkly, norveških Svarttjern in ponovno delujočih Tsjuder. Metal detektor je na sporedu vsak ponedeljek ob 22.00 na Radiu Študent, 89.3 Mhz ali www.radiostudent.si. /M.P.C./

KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna
27. 4. 2024
Nanowar of Steel
((szene)) Wien, Dunaj, Avstrija
27. 4. 2024
Sovrag, Okl's Fruitloops, HellMetAll
Swenak, Idrija